Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:16, 23 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ela miałam te Balleriny posadzone w szpalerze i ładnie wyglądały, ale nie mogłam ich tam zostawić. One się pokładają i są bardzo kolczaste. Rosły wzdłuż jedynej wąskiej ścieżki do dalszej części ogrodu i od tych kolców miałam stale potargane spodnie. Szukam dla nich miejsca, one dosyć duże rosną.

Właśnie też widziałam że ta Ballerina pokłada sie to już nie dla mnie. Ładny ma kwiat.
Też mam zawsze po cięciu pokiereszowane ręce nogi. Zawsze się gdzieś potkne. Raz się przewróciłam masakra chodziłam w spodniach długi czas.

Oglądając Hyżego jak przycina roze ma ładne rękawice skórzane. W jesieni też sobie takie kupiłam i po rzynajmjuej nie mam rąk poklotych.
Ptasi gaj 21:07, 23 mar 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka a dlaczego. Wszystkie róże oglądam bez problemu.
Z boku masz rozpiskę parkowe, wielokwiatowe i inne i przyciskasz i oglądasz.

A jakie ciebie interesują?

Ja kupiłam
1. Grossherzogin Louise, 2. Kiss me Kate, 3. La Villa cotte, Suvenir dr Baden Baden no i w prezencie Grafin Diana

No właśnie ten przycisk nie działa. Sprawdzę zaraz jeszcze.
Popatrzę na te twoje róże
Ptasi gaj 21:05, 23 mar 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)
Poczytałam Jutro odpiszę po kolei, bo dziś J chce oglądać film, a jutro jedziemy go szczepić i może jak będzie wolna szczepionka to mnie także. A więc film i dobrze się wyspać.

A ty dobrze sprawdź czy to nie twoje roczniki się rejestrują. Wiem że od dziś można się zarejestrować roczniki od 1956 do 1961. Pania z Ukrainy (tutaj pracuje) zarejestrowałam na 6 mają na Szaserów. Pani od rejestracji mówiła, że rano nie było problemu na tel 989 w połowie kwietnia.

Dobrej na nocy
Ptasi gaj 20:56, 23 mar 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Ale różano tu się zrobiło Weszłam na stronę Rosa Ćw. ale nic nią da się obejrzeć.

Mirka a dlaczego. Wszystkie róże oglądam bez problemu.
Z boku masz rozpiskę parkowe, wielokwiatowe i inne i przyciskasz i oglądasz.

A jakie ciebie interesują?

Ja kupiłam
1. Grossherzogin Louise, 2. Kiss me Kate, 3. La Villa cotte, Suvenir dr Baden Baden no i w prezencie Grafin Diana
Odcienie zieleni 2 20:33, 23 mar 2021

Do góry
Ewa ja to tylko wieczorami na forum jestem. W ciągu dnia to w doskoku.

Wiesz jestem jakaś przygnębiona tym co się dzieje w kraju i z covidem.
Pogoda nie taka wszystko razem przygnębia.

Jadę w czwartek na działkę może coś przez kilka dni zrobię. Ty masz ogród na stałe zrobiony więc tylko porządki masz na głowie. U mnie dużo przycinania, grabienia, oprysk świerków od ochojnika. Wertykulacja trawnika. Gdzie nie spojrzeć tam czeka coś do zrobienia.
Aby tylko słonko zaświeciło.

Na Śląsku tez wysokie zachorowania jak w Warszawie.

Pozdrawiam Ewa i zdrowia życzę
Ptasi gaj 20:25, 23 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)
W ubiegłym roku kupiłam dużo róż i do dnia dzisiejszego nie mogę im znaleźć ostatecznego miejsca. Siedzę i myślę gdzie posadzić 2 róże Bukavu i 7 róż Ballerina.
Czekam na wielkie krzaczory, a one przez to przesadzanie wolno rosną

Obejrzałam te róże piękne są. A dlaczego ty tak czekasz 7 szt Baleriny to tylko w szpalerze. Bukavu mi się podoba sądź może też się skuszę

Napalilam się na róże news dawn ma 4 szt.i tak wyrosły że mnie przerażają.
Coś muszę zrobić z 2 sztukami. Muszę wysadzić.
Ptasi gaj 20:08, 23 mar 2021

Do góry
April napisał(a)
Ale masz bajeczną Lagunę Ja posadziłam w zeszłym roku ale już widzę że muszę zaplanować większą pergolę. Gigant, wspaniała jest

Jest bardzo.ladna bardzo szybko rośnie. Niektóre pędy są pozakrecane po kracie. Najgorsze u niej to kolce ma ich ponad miarę. Ale trudno nie można mieć wszystkiego róża bez kolców na ile ma takiej, zapach cudowny.

Miała mszyce, ale opryskam.gnojowka z wrotycza.

Kwitnie cały czas do mrozów. W zeszłym roku ja deszcz pokiereszował. Przy takich liściach kwiatów bardzo źle to wyglądało musiałam ją przerzedzić balam się, że zacznie gnić.

Ptasi gaj 17:59, 23 mar 2021

Do góry
Od kilku dni siedzę i przeglądam róże. Byłam u Zagajanki, która ma ich sporo i pięknie o nich opowiada i wyraża swoje opinie. Zrobiłam listę. Nie ważne gdzie posadzę nie mam miejsca najwyżej stworzę nowe.

Dzisiaj przyszła paczka od Ćwieka elegancko zapakowana.
Aż się uśmiałam, wieżowce połączone. 5 szt jedna z odkrytym korzeniem w doskonałym stanie już zielone.
Dostałam też gratisa.
Nie wiem czy pamiętacie zachorowałam na róże Grafin Diana. Z rozarium uschła w ciągu tygodnia.
Następna zamówiłam u Ćwika ta w ciągu miesiąca też ją szlak trafił.
Przed wczoraj opowiedziałam wszystko Pani Monice od Ćwika i niespodzianka dzisiaj w donicy przyszła Grafin Diana.
Mówią do trzech razy sztuka.

Posadzę ja teraz w półcieniu niech nabiera siły jak jej w tym miejscu dobrze to zostawię ewentualnie przesadze jesienią.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 17:47, 23 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)
To samo twierdzę, gdzie sucho i kamienie stipa rośnie bez zarzutu.
Ja mam ją wszędzie.

Stipy wg mnie najlepiej rosną między kamieniami w najgorszej ziemi a nawet w piasku i wysoko.
Tak żałuję że nie posadziłam między stipy późniejszych czosnków

O taki efekt mi chodzi. Tylko te czosnki są w odległości 1 metra trzeba je posadzić blisko stipy

Przeglądam fotki i taka róże lagunę miałam przed deszczami. Potwornie urosła zapach na cały ogród

Ogród w Klein Kottorz 17:36, 23 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)

Kilka dni temu widziałam w B. róże na "nóżce", ale nóżka miała tylko 50 cm wysokości i nie kupiłam. Teraz żałuję, mogłam kupić i wsadzić do donicy.

A ja dzisiaj dostałam paczkę od Ćwika. Nawet niespodzianka była ale się nie chwalę dopiero jak posadzę.

Jak się przyjrzałam moim zakupom i zasiewów potrzebny jeden dzień sadzenia a z przygotowaniem podłoża 3 dni.
Najważniejsze, że się ociepla

Pozdrawiam i zdrowia zycze
Ptasi gaj 00:03, 23 mar 2021

Do góry
Kasia Stipy nie rosły bo miały mokro i gniły. Są rośliny jak wiesz, że muszą mieć w zimie sucho bo inaczej korzeń gnije. Musi woda odpływać spod korzenia.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 00:01, 23 mar 2021

Do góry
Witam Milunia

A ty wiesz Milunia wczoraj wertowałam swój wątek od początku i byłas na moim wątku stałym bywalcem?
Awatarek doniczka z wrzosikami tak?

Już jadą do mnie róże od Cwika tylko 4 szt bo reszta dopiero w jesieni.

Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 22:38, 22 mar 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Elu jak to się nie chwaliłam? Zdjęcia tej Werbeny często wstawiałam na wątku
Nasionka mam ale i wysiałam ją wczoraj do doniczki jak wzejdzie i rozpikuję to ci sadzonki podrzucę
Co do wyczesywanie tak jak pisałam tak robię same suche końce tnę.Jednego roku przycięłam na próbę nisko i nie odbiła .
Więc teraz tylko czeszę

Mirka myślałam o tym jak się pytałaś co ci przywieźć. Piszesz, że wysiałaś werbenę a to ona jednoroczna?
Z tą trawą zobaczę co będzie to będzie trochę podetnę i zobaczę co się będzie dziać. Kiedyś nakupiłam w jesieni stipy w donicach nie posadziłam zostawiłam na balkonie i ani jedna się nie ostała. Teraz posadzone w ziemi i widzę że dobrze się maja.
Myślałam,że dzisiaj będzie lepiej ale nie za bardzo dobrze że słonko świeciło
podobno od czwartku będzie lepiej to pojadę.
April podbija las... 19:18, 22 mar 2021

Do góry

Ja też z Mazowsza, u mnie nie piasek ale wszędobylska glina, dwa sztychy łopata i glina ziemia nie przepuszczalna więc nie wiem co.lepsze piasek czy glina.

Oglądam od poczatku, bo warto. Podest też mi się podoba. Chce zrobić taras w tym roku mam trochę za maly i chciałam go powiększyć. Czy ta twoja firma też robi tarasy? Zadaszenia itd resztę. Czy drewno sama kupowałas. Możesz podać namiary na priv

Elżbieto, wiesz co, chyba wolę swój piaseczek
Info o tarasie poszło na pw Wszystko załatwiała firma, ja tylko zrobiłam plany i bardzo się wtrącałam do każdego szczegółu Wytrzymali to dzielnie
Ogród w Klein Kottorz 19:08, 22 mar 2021

Do góry
Danka nie możliwe, że nie kwitnie. U siebie wstawię jak kwitnie.
Mogłaś kupić jeszcze młoda i może nie kwitnąć rozsiewa się bardzo. Co niektórzy ja po kwitnieniu przycinają.

U nas też sypało śniegiem i to kilka razy. Wczoraj o tej porze już był mróz teraz na plusie 2 stopnie.

Ela, masz rację, teraz widzę że kwitła. Siewek poszukam
Mirkowy ogród (początki) 11:29, 22 mar 2021

Do góry

Mirka szkoda że się wcześniej nie pochwalila ta werbena chętna bym była.
Ale co się odwlecze to....

Mirka tzn że jej nie przycinasz tylko wyczesujesz.
Mam 2 doniczki na balkonie chce do skrzyń posadzić kupiłam jesienią nie będę jej na działce sądziła bo już ją kiedyś miałam i ku zmarzła.

Nic nie robię na działce nawet jeszcze wszystkiego nie przemielilam zimno więc nie będę się narażać.

Elu jak to się nie chwaliłam? Zdjęcia tej Werbeny często wstawiałam na wątku
Nasionka mam ale i wysiałam ją wczoraj do doniczki jak wzejdzie i rozpikuję to ci sadzonki podrzucę
Co do wyczesywanie tak jak pisałam tak robię same suche końce tnę.Jednego roku przycięłam na próbę nisko i nie odbiła .
Więc teraz tylko czeszę
April podbija las... 23:19, 21 mar 2021

Do góry
April napisał(a)

Witaj Mireczko, widzę też jesteś z Mazowsza No to znasz dobrze te nasze mazowieckie piaski. Ja dodatkowo jeszcze mam las na lekko podwyższonej łasze piaszczystej, żółciutkie podłoże. Znajomi z małymi dziećmi pobierali piasek do piaskownic.
Taras jest na pustakach, na nich są legary i do tego deski. Już szukam fotki
Jak ci się spodoba mogę podesłać nazwę firmy

To kawałek w trakcie prac. Deski to modrzew syberyjski, nieryflowany, żeby nawiązać do naturalności otoczenia.

A to już cały taras. Powiększyliśmy ten już istniejący, dolepiając niejako do niego część drewnianą. Deski zostawione bez koloru, teraz już spatynowane do szarości.

Tu widać tzw pomost wzdłuż domu. Fajnie się z niego podziwia ogród.

Ja też z Mazowsza, u mnie nie piasek ale wszędobylska glina, dwa sztychy łopata i glina ziemia nie przepuszczalna więc nie wiem co.lepsze piasek czy glina.

Oglądam od poczatku, bo warto. Podest też mi się podoba. Chce zrobić taras w tym roku mam trochę za maly i chciałam go powiększyć. Czy ta twoja firma też robi tarasy? Zadaszenia itd resztę. Czy drewno sama kupowałas. Możesz podać namiary na priv
Mirkowy ogród (początki) 23:03, 21 mar 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
I Werbena Hastata
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/217/2178375/original.jpeg[/img]

Mirka szkoda że się wcześniej nie pochwalila ta werbena chętna bym była.
Ale co się odwlecze to....

Mirka tzn że jej nie przycinasz tylko wyczesujesz.
Mam 2 doniczki na balkonie chce do skrzyń posadzić kupiłam jesienią nie będę jej na działce sądziła bo już ją kiedyś miałam i ku zmarzła.

Nic nie robię na działce nawet jeszcze wszystkiego nie przemielilam zimno więc nie będę się narażać.

Ptasi gaj 22:37, 21 mar 2021

Do góry
To stipy dla Danki

Wydawało mi się że mam dużo fotek stipy a tu raptem dwie z bluska. Zobacz te końcówki to kwitnienie pierzaste bardzo delikatne.
Na ostatniej focie że stipami mam pełno w kamieniach siewek.

Tutaj przy okazji wstawiam hortensje wanilię wbjesieni pięknego koloru dostaje każdego roku.

Ogród w Klein Kottorz 22:09, 21 mar 2021

Do góry
Danka nie możliwe, że nie kwitnie. U siebie wstawię jak kwitnie.
Mogłaś kupić jeszcze młoda i może nie kwitnąć rozsiewa się bardzo. Co niektórzy ja po kwitnieniu przycinają.

U nas też sypało śniegiem i to kilka razy. Wczoraj o tej porze już był mróz teraz na plusie 2 stopnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies