Elu! Cieszę się, że Ci się podoba, dziękuję. Pojawiają się już liście lilii wodnych i grążeli. A to o co pytasz, to rzeczywiście juki.
Pogoda u nas też beznadziejna, wczoraj lało, potem wyszło słońce, ale tak wiało, że strach było chodzić pod drzewami, żeby coś na głowę nie spadło. Teraz jest mnóstwo małych gałązek do zbierania. A dziś zimno i dalej wieje, ale troszkę mniej.
Pozdrawiam!
Elu u nas pod wzgledem pogody podobnie. Dwa dni z rzedu przymrozek. Zimnno a wczoraj caly dzien padalo. Zapowiadaja kolejny tydzien nieciekawy. Trawy mam do rozsadzenia. Wszystkie przezyly zime.
Ja przez ryby czyszczę po zimie bo wiadomo srają gdzieś muszą. Z bo idea się kół na dnie. Mimo siatek jesienią też liście wpadają blisko brzozy małe liście wpadają w wodzie się rozkładają.
Miałam 3 ryby i taka nadprodukcja. Ale już się zatrzymały.
Gaura ma korzeń palowy dorosła kilkuletnią nawet do 0,6 metra. Nie potrzebuję specjalnego drenażu. Wystarczy ją posadzić na podniesieniu, aby woda mogła swobodnie spływać i nie tworzyła zastoin. Jest to bardzo ważne jesienią i w zimie bo wtedy nadmiar wody powoduje gnicie lub przemarzanie korzenia od góry. Nie należy jej zbytnio podlewać znajdzie sobie sama wodę w glebie.
Należy ją przykryć liśćmi i gałązkami swierkowymi przed zapowiadanymi przymrozkami.
Czytam od kilku stron o bolach.. zrób test na boreliozę. Nie doczytałam od kiedy masz te bóle. Do pół roku możesz boreliozę wyleczyć. Podadzą antybiotyk przez 1 miesiąc.
Miałam bolerioza wszystko mnie bolało każdy dzień w innym miejscu. Ból maszerował po całym ciele. Robiłam przepływy w żyłach tak nogi szczególnie stopy bolały. Głowa Pękala, łokcie zgiąć nie mogłam.
Ugryzł mnie pewnie nad morzem pod pachą nie wiedząc o tym nagle zaczęłam się drapać zrobił się rumień. Myślałam, że wprowadziłam infekcje może jakaś choroba, alergia było to 6 lat temu. Ukrywałam przed rodziną. Antybiotyk pomógł bóle odeszły po 2 mcach.
Musisz zrobić test prywatnie to jest konieczne aby wykluczyć. Wiem, że fundusz tego testu nie refunduje. U nas koszt ok 100 zł
Przeczytaj o teście.
Aniu u was też tak byle jak. Katastrofa co się dzieje śnieg w zeszłym roku oczko wodne czyściłam a dzisiaj patrzyłam ryby po dnie pływają pewnie myślą, że zima nadchodzi.
Alicjo bajkowo. Woda w ogrodzie i jeszcze taki naturalistyczny staw pięknie wygląda. Widzę,że już na wodzie masz liście Lili u mnie 2 liście. Ryby po dnie dzisiaj pływały myślą, że zima wraca
Co się dzieje z tą pogodą,u nas tak wieje,że głowę urywa. Nic dzisiaj nie zrobiłam w ogrodzie do 14 lało że w suchych oczkach znowu mam dużo. Wiatr został jeszcze większy.
Czy to juki w środku fotki pytam bo takie wysokie.
Elu na razie za mną jedno koszenie. I to przez męża i dzieci.
Godninka i już wykoszone. Na drugie koszenie lada dzień to już tyle pomocników nie będę miała.
Ale i tak na pewno będzie lżej i krócej niż jak to do tej pory miałam po 7-8 godzin.
Wiem, że nie wszędzie on wejdzie.
Ale mam i normalną kosiarkę i pokaszarkę. To już da się ogarnąć to wszystko
Fajnie, jak razem z eMami się to wszystko ogarnia.
U mnie też tak jest
To ci dopiero zagadka?ha ha ha
Elu trzeba czekać aż zakwitną...Ona w tym roku to raczej niczym nie bedzie różnić od pozostałych.Dopiero za rok będzie bukietowa
Poważnie na skalniaku rozsiely się chwasty podobne do gwiazdnicy i jakies inne mają 10 cm kwitną na biało. Muszę wyrwać bo się rozsieja jak zapominajki albo gorzej.
O coś takiego mam miejsca, że wyrywam i znowu rosnie lilii nie widać