Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 13:20, 02 maj 2021

Mirka nic wysadzonym nie będzie korzenie się namocza.
Pada jak z cebra.
Też miałam na dzisiaj różne zamiary. Siedzę w domu pewnie przy niedzieli zabiorę się za okna aby nie tracic cennego czasu.

Uważaj żeby ci trawy nie zmyło przyklepalas ją. Bo inaczej trzeba będzie rozgrabić jak deszcz przestanie lać. Na dolki też popatrz czy nasiona nie spłynęły.
ElzbietaFranka 13:22, 02 maj 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Ha,ha, Temida w ogrodzie! Pewnie to i dobra propozycja. Ale jak podziwiać wyniki swojej pracy z chustką na oczach. No nie da się.

Miłego dnia

Haniu nie da się, rozważałam wszelkie metody aby się nie narobic.

Pozdrawiam i miłej niedzieli
Kamcia 13:45, 02 maj 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Na nadmiar niezapominajek można zaradzić, usuwając rośliny tuż po opadnięciu płatków. Wtedy nie bedzie tyle wysiewów. A te, co ewentualnie zdążą coś wysiać, nie będa takie liczne.

Nie mniej jednak, też lubię je mieć w ogrodzie.

Też je lubię i pozwalam im się rozsiewać dowoli.
Szkoda tylko, że nie kwitna dłużej.
Wiaan 13:52, 02 maj 2021

Czekam na te tulipany

Elu co to za tulipany? Piękne, normalnie moje kolory
Magleska 15:17, 02 maj 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Elu
musiałam zacytować -przepięknie to moje ulubione miejsce w Twoim ogrodzie poza trawiastą

poczytałam ,że nie wyrabiasz z plewieniem -na fotkach tego nie widać ,a poza tym takie trochę więsze łatwiej się wyrywa

ElzbietaFranka 17:18, 02 maj 2021

Magleska napisał(a)

Elu
musiałam zacytować -przepięknie to moje ulubione miejsce w Twoim ogrodzie poza trawiastą

poczytałam ,że nie wyrabiasz z plewieniem -na fotkach tego nie widać ,a poza tym takie trochę więsze łatwiej się wyrywa

To co pokazuje to już wypielone.

Poważnie na skalniaku rozsiely się chwasty podobne do gwiazdnicy i jakies inne mają 10 cm kwitną na biało. Muszę wyrwać bo się rozsieja jak zapominajki albo gorzej.

O coś takiego mam miejsca, że wyrywam i znowu rosnie lilii nie widać

ElzbietaFranka 17:44, 02 maj 2021

Jeszcze znalazłam na skalniaku. To są chwasty oprócz tych dwóch krzaków.

SlonecznyOgrod 17:51, 02 maj 2021

Pięknie Ci się zrobiło w ogrodzie, wiosna na całego
ElzbietaFranka 18:21, 02 maj 2021

Wiaan napisał(a)

Elu co to za tulipany? Piękne, normalnie moje kolory

Muszę popatrzeć w faktury jeżeli chodzi o białego koloru.
Ten fioletowy to tulipan "Negrita".

Te fioletowe bardzo lubię one są późniejsze i długo kwitną. Mam posadzone w półcieniu może dlatego.

gobasia 18:28, 02 maj 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Basiu sęk w tym, że przyszła późno i nie wiem w którym miejscu ją posadziłam. Wszystkie naraz wychodzą. Trzeba czekać na kwiat.

Zobacz która to gdzieś z boku posadziłam patyczek włożyłam. Maja chodzi patyczki wycisda i nie wiem. To samo mi zrobiła z trawami powyciągał kinpaski z ziemi i teraz czekam na kolor trawy

U nas trochę pada z przerwami, ale działam nie ma już wiatru spokój. Nie wiem gdzie ręce włożyć. Miałam dzisiaj robić na skalniaku bo jeszcze tam nieporządek ale poszłam w miejsce inne gdzie jeżówki są i tam piele aby zielskiem nie zarosły. Zaraz kończę i pójdę tam gdzie najwięcej chwastów.

Basiu mam tego za dużo. Jakbym miała tydzień pogody i byłabym sama bez balastu zrobiłabym wszystko, ale robię w doskoku. Teraz jestem w domu bo muszę jedzenie jakieś zrobić.

Wzrosty nie są takie jak w zeszłym roku. Tulipany mi w zeszłym roku pomarzly pamiętasz mróz majowy w tym roku nadzwyczaj ładnie kwitną. Te różowe van ejk nie wysadzany z gruntu i kwitną w tym samym miejscu 4 rok.

Pozdrawiam Basiu

To ci dopiero zagadka?ha ha ha
Elu trzeba czekać aż zakwitną...Ona w tym roku to raczej niczym nie bedzie różnić od pozostałych.Dopiero za rok będzie bukietowa