Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:02, 14 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
jeszcze raz huuuuuura!
Musimy coś odtrąbić na weekend? Może nawożenie??? Bo ja już wszystko przycięłam. Zostały mi tylko bukszpany ale jeszcze na nie za wczesnie.
Można już rograbiać kopczyki?

Ooooooo matko, to przyjedź do mnie jak Ci zabraknie pracy.... Ja mam jeszcze samego przycinania na kilka dni... O przesadzaniu i wyznaczaniu nowych rabat nie wspomnę... A gdzie jeszcze sadzenie tych nowych bukszpanów... ? Na nawożenie za wcześnie. Marzenko, a opryskałaś wszystko czymś na przędziorki, mszyce itp. robactwo (promanalem, catane albo czymś takim) ? Ja jeszcze nie, a to już pora
Ogród z perspektywą na przyszłość 14:23, 14 mar 2012

Do góry
Moniko, miałam tak samo Do tego stopnia, że szef ekipy brukarskiej stał 2 m ode mnie i dzwonił do mojego M. pytać jak to czy tamto ma być zrobione A jego pracownicy, jak pokazywałam palcem gdzie jak ma być zrobione, to powiedzieli, że w życiu nie układali takich brzydkich wzorów z kostki (w sensie, że na kwadratowo, bez łuczków i kwiatków)... M. kazał mi się uzbroić w cierpliwość, bo podobno dobrzy fachowcy - okazało się g... prawda, zepsuli w wielu miejscach na maxa! Mam nadzieję, że Ciebie to nie spotka i na szowiniźmie się skończy, a bruki będą bez zarzutu
Wkurzyłam się, jakby to było wczoraj, a nie ponad 2 lata temu
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:47, 14 mar 2012

Do góry
Energiczne bliźnięta to dopiero pod koniec maja - wiem coś o tym Ale nie życzę Ci Moniko aż tak energicznego maluszka, ważne żeby zdrowy był, za to mamusia będzie potrzebowała duuuużo energii na zakładanie ogrodu!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:40, 14 mar 2012

Do góry
Irenko, będziemy się na bieżąco informować Każdy ma jakąś znajomą szkółkę, kontakt i fajnie, że dzielimy się tym
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:23, 14 mar 2012

Do góry
doczytałam, jestem na bieżąco i oczywiście powiem jak Wieloszka, u ciebie tylko bukszpany kupując pamiętaj o mnie! wysłałam PW
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:58, 14 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Tak, tak, piórka !!!

Ogród Danusi obrasta w piórka???
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:25, 14 mar 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
a ja znalazłam na allegro producenta żurawek niedaleko Wrocławia. Tylko niestety nie z naszej strony

http://allegro.pl/my_page.php?uid=24156068

Ciekawa oferta, będę sprawdzać w sezonie
http://mayla.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=3&option=com_virtuemart&Itemid=5
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:31, 14 mar 2012

Do góry
Aga, przez Siedlakowice ze Świebodzic jeździłam przez 5 lat prawie co weekend - no ale wtedy nie interesowałam się ogrodnictwem . Ale teraz obwodnicą to nawet ode mnie nie jest tak daleko. Myślę, że wybiorę się tam pod koniec kwietnia.
Fajne cisy trudno znaleźć... Fajne oznacza dla mnie duże, a tanie Szukam takich na ekrany, jak w Danusinych ogrodach, ale ceny powalają za duże, ponad metrowe sztuki ok.150-180zł . Z kolei małych (niskich) u mnie w ogóle widać nie będzie... A potrzebuję ponad 40szt. Zaraz napiszę do Grzesia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:03, 14 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Kupiłyśmy wczoraj 50szt. bukszpanów - rzekomo kulek. Wstawię fotki jutro, jak odbiorę towar. Ale nawet jeśli nie są kulkami, albo nie mają dokładnie tych podanych 30cm, to i tak się opłacało - 8zł za szt. No i odbiór bliziutko od nas. Pytałam, cisów nie mają.
No faktycznie cenką niezła..Wrocław daleko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:03, 14 mar 2012

Do góry
Aga, niedaleko Łoziny, zakup przez allegro:
http://allegro.pl/bukszpan-wiecznie-zielony-30cm-producent-wroclaw-i2190438162.html
Ogród Sylwii od początku :) 10:01, 14 mar 2012

Do góry
No właśnie - to co piszą w tych wszystkich mądrych książkach, czasem jest bardzo mylące. Bo owszem, średnica 3m, ale po ilu latach? Bo jak dopiero po 30, to ja sadzę gęściej, żeby w ogóle dożyć efektu złączenia się koron
A zresztą, i tak posadzę gęściej, bo muszą być 3 szt. na ok.6-7m długości. Jak wyznaczę rabatę wstawię fotki u siebie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:50, 14 mar 2012

Do góry
Kupiłyśmy wczoraj 50szt. bukszpanów - rzekomo kulek. Wstawię fotki jutro, jak odbiorę towar. Ale nawet jeśli nie są kulkami, albo nie mają dokładnie tych podanych 30cm, to i tak się opłacało - 8zł za szt. No i odbiór bliziutko od nas. Pytałam, cisów nie mają.
Ogród Sylwii od początku :) 08:56, 14 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszko myslę, że co 2 m max wystarczy, bo koronę mają chyba do 1,5 m
Koło KORONY we W-wiu rośnie taka jedna od kilku lat ima koronę max 1,2- 1,3. Ale metrowką nie mierzyłam

Marzenko, a czy zauważyłaś, że ona ma koleżankę, która z roku na rok tylko marnieje? Ale ta o której piszesz jest piękna
Syla, dzięki za odpowiedź - chcę je posadzić gęściej, też 3 szt.ale w odstępach 1,5-2m.
A tak w ogóle, to nie narzekajcie, widywałam duuuużo gorsze umbraculifery niż Wasze. Waszym niewiele już potrzeba do ładnego kulistego kształtu

Możesz sobie jeszcze popatrzeć u Danusi ..... Myślę , że ma posadzone co 3m, może kapeczkę mniej . To tylko tak dla porównania. U siebie chciałam aby zmieściły się na długości trzy sztuki....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:42, 14 mar 2012

Do góry
Tak, tak, piórka !!!
Ogród Sylwii od początku :) 08:40, 14 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Agnieszko myslę, że co 2 m max wystarczy, bo koronę mają chyba do 1,5 m
Koło KORONY we W-wiu rośnie taka jedna od kilku lat ima koronę max 1,2- 1,3. Ale metrowką nie mierzyłam

Marzenko, a czy zauważyłaś, że ona ma koleżankę, która z roku na rok tylko marnieje? Ale ta o której piszesz jest piękna
Syla, dzięki za odpowiedź - chcę je posadzić gęściej, też 3 szt.ale w odstępach 1,5-2m.
A tak w ogóle, to nie narzekajcie, widywałam duuuużo gorsze umbraculifery niż Wasze. Waszym niewiele już potrzeba do ładnego kulistego kształtu
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:30, 14 mar 2012

Do góry
Moniko, na pewno nie będzie Ci łatwo wysiedzieć w domu i nie denerwować się, ale przecież wiesz, że nie robisz tego dla siebie Zresztą, pewnie takich rad masz po dziurki w nosie, więc ja Ci poradzę, żebyś spędziła miło czas z ogrodowiskiem,a w przerwach sprawdzała, czy ekipy dobrze pracują
Ogród Magdalenka 22:53, 13 mar 2012

Do góry
dziękuje Wam za odwiedziny

Wieloszka z drewutni muszę najpierw drewno wyciągnąć , bo nie zeszło nam dużo tej zimy i będziemy ją poszerzać ... dach będzie też szerszy, żeby drewno nie wystawało ... deseczki z boku zmienimy z poziomych na pionowe ... przydałoby się coś zamykanego na gałązki i inne drobiazgi ... i przemaluje ją na szaro ... co do przegródka to jeszcze planuje... ale kulki będą

Marto dziękuję za miłe słowa

Danusiu dzięki za przypomnienie sposobu na złodziei , będziemy stosować, a co ! ... ciekawe czy w akcie zemsty nie potną rośliny , jak już nie będą mogli jej wyrwać ?

Irenko już czytałam, że Twoje już w garażu czekają Superowo !

Ewo ... w wątku o kordylinie widziałam podsadzoną ją jakąś trawą albo turzycą...wyglądało to bardzo ciekawie...i teraz taka kompozycja chodzi mi po głowie... ale kordylina z hortensjami wygląda super , Danusia radziła hortensje w jednym kolorze ... myślę o białych
Ogród Sylwii od początku :) 22:39, 13 mar 2012

Do góry
Syla, a w jakich odstępach masz te wiśnie posadzone? A nie wiesz, czy można bliżej siebie? Bo tak się zastanawiam, czy ja nie za gęsto moje chcę posadzić...

Tak jak Marzenka pisze - inni chcieliby mieć tak, jak Ty masz przed zmianami...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:59, 13 mar 2012

Do góry
Już wszystko sprawdziłam - wprawdzie to tylko 55km ode mnie, ale planowany czas przejazdu wg google maps - ponad godzina... Jutro tam dzwonię, ale pewnie i tak wkrótce pojadę zobaczyć co mają
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:32, 13 mar 2012

Do góry
A wtrącaj się, Noemi wtrącaj!!! Pana Stefana w ogóle nie znałam! Tak samo nie wiedziałam nic o takich dobrych roślinkach w Psarach! Posprawdzam jutro i dam znać. Gdziekolwiek kupię, to przynajmniej będę spokojna, że wcześniej sprawdziłam w innych miejscach...
Za to duże buziole dla Was!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies