Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Mały ogródek Andzi 18:35, 07 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Witaj Andzia ,widze że nowa rabatka sie szykuje
Ja ci nie poradzę bo noga ze mnie w tym temacie ,ale mnóstwo tu na forum takich właśnie rabat przy tarasie ,pięknych rabat
Ale ich właścicielki na pewno ci podpowiedzą .
Mi tylko na pierwszy rzut zgrzyta ten różanecznik w połączeniu z lawendą .
Lawenda lubi słońce a różaneczniki raczej cień .
Może zamiast niego dwie lub trzy kulki , rząd czerwonych żurawek ,ale przed żurawką żywopłocik z bukszpany(zrezygnować wtedy z lawendy
Za bukszpanem tylko hortensje 3-4 Limki i koniecznie połączyć to jakoś z tym kawałkiem który widać tam z tyłu
Albo ten żywopłot z bukszpanu pociągnąć dalej przy drodze az do tamtego pustego kawałka z tyłu.

Ale ze to mój pierwszy projekt tu na forum ,więc przyjmij go z przymróżeniem oka

Ewa tam na tym wąskim pasku po prawej rosną funkie, tam jest ściana północna, więc wiele tam się zaszaleje. Wrzuciłam tam różanecznik np. różowy, bo tam jest tylko dopołudnia słońce, później zachodzi za dom.
Mały ogródek Andzi 17:45, 07 mar 2013

Do góry
Witaj Andzia ,widze że nowa rabatka sie szykuje
Ja ci nie poradzę bo noga ze mnie w tym temacie ,ale mnóstwo tu na forum takich właśnie rabat przy tarasie ,pięknych rabat
Ale ich właścicielki na pewno ci podpowiedzą .
Mi tylko na pierwszy rzut zgrzyta ten różanecznik w połączeniu z lawendą .
Lawenda lubi słońce a różaneczniki raczej cień .
Może zamiast niego dwie lub trzy kulki , rząd czerwonych żurawek ,ale przed żurawką żywopłocik z bukszpany(zrezygnować wtedy z lawendy
Za bukszpanem tylko hortensje 3-4 Limki i koniecznie połączyć to jakoś z tym kawałkiem który widać tam z tyłu
Albo ten żywopłot z bukszpanu pociągnąć dalej przy drodze az do tamtego pustego kawałka z tyłu.

Ale ze to mój pierwszy projekt tu na forum ,więc przyjmij go z przymróżeniem oka
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 07:53, 07 mar 2013

Do góry

Nic dodać nic ująć, niesamowicie radzisz sobie z proporcjami, świetny... odpoczywaj a potem rób to dalej... relacja z wycieczki bardzo optymistyczna, prymule śliczne... no i gratulacje za udany projekt : )

i na nowy dzień... http://www.youtube.com/watch?v=WrqPubbOeiA
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:31, 06 mar 2013

Do góry
Padniesz, jak zobaczysz to wszystko chociażby w maju czy czerwcu... Tutaj mały przedsmak
https://www.ogrodowisko.pl/watek/490-gospodarstwo-szkolkarskie-kapias-goczalkowice

W ogóle zapomniałem się pochwalić, że wstępny projekt bardzo się spodobał inwestorom. Cóż za wspaniały dzień
Pomysł na ogród 21:23, 06 mar 2013

Do góry
z ciekawych rzeczy wykonana została skrzynia na zioła
i dopiero w tym roku zostania obsadzona ;
projekt i wykonanie

Pomysł na ogród 20:11, 06 mar 2013

Do góry
sonny napisał(a)
Hej Skula. Ja chyba na budowlanym nie miałam przyjemności Cię spotkać, a szkoda, bo widzę, że też budowaliście Alabastra U ciebie jest już naprawdę domowo. Ja dopiero zaczynam przygodę z ogrodem, ale będę kibicować Pozdrawiam.

witaj - Alabaster to naprawdę ładny i wdzięczny projekt
My z racji przestoju w budowie - prace nad ogrodem zaczęliśmy już 2 lata temu
zaczęliśmy je po postawieniu stanu surowego
powstała rabata z boku domu , altana , żywopłot i pojedyncze nasadzenia...no i trawnik
trochę się obawialiśmy jak rośliny przeżyją obecność ekip , ale udało się je dopilnować i zniszczenia nie były takie duże
nawet już na tym etapie zaawansowania ogrodu zdecydowaliśmy się na wykonanie wiercenia studni
sami zobaczcie co się wtedy działo

trawnik przykryty folią

a tak po "operacji"

Nigdy nie mów nigdy 13:14, 06 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
czyli projekt rusza!!

Irenko ja wiem, że Twój optymizm jest powszechnie znany

Najpierw chłop pomierzy, wyceni i chyba w kwietniu się załapię A to jest pierwsza rzecz, którą trzeba zrobić. Może namówię eMa na przekopanie chociaż tej rabaty z projektu i wydzielenie jej
Nigdy nie mów nigdy 13:04, 06 mar 2013

Do góry
czyli projekt rusza!!
Nigdy nie mów nigdy 18:10, 05 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ciemiernik jest trudny, z tego co czytałam - - jak posadzisz w dobrym miejscu to bezproblemowy..
Nie lubi przesadzania i lubi ziemie zasadową, ... ja mu podsypuję skorupki jajek.. I rośnie ... posadziłam drugiego.. w kwaśna ziemię..2 lata nic nie urósł, ale też nie padł, tylko stał w miejscu i nie kwitł.. przesadziłam w zeszłym roku... i będzie kwitł , ma pąki

Jakie chcesz te ciurkadełko??

Spróbuję z tymi ciemiernikami Skorupki jajek? Zapamiętam

Ciurkadełko mi się kuliste marzyło, ale dzisiaj w pracy moje Prezesisko, jak zobaczyło projekt Julci, zaczęło mnie też o ciurkadełko pytać. Granit odpadł w przedbiegach, więc wymyślił dużego otoczaka granitowego, znaleźliśmy w okolicy Bielska składy kamienia, które mają takie cuda i pojedziemy tam coś wybrać. Takie otoczaki bywają też duże, mają obłe kształty, mogę wybrać w lekkim beżu. M wywierci otwór na wężyk doprowadzający wodę i będzie dobrze. 300 zł kosztuje tona takiego otoczaka Dokupię pompę, wannę i leda. 20-30 - to krotnie taniej będzie.
Dla odmiany czas na zmiany... 21:43, 04 mar 2013

Do góry
Dziewczyny cały czas analizuję i rozmyślam nad tym Gosi pomysłem przysłonięcia tej szopki...pomysł jest dobry ale jakoś brak mi wyobraźni i pomysłu na dobór roślin...bo nie chciałabym aby ten żywopłot nadawał zbytnio formalnego charakteru, bo to przecież domek na wsi i szopka...mam mętlik w głowie...chciałbym ją choć częściowo przysłonić od strony domku dla dzieci, bo straszy.....ale nie wiem jakie rośliny?....może coś mieszanego?

projekt

i w realu, o który kawałek chodzi (proszę nie patrzcie na bałagan

teren między domkiem a drewutnią....w/g projektu domek miałby być włączony w rabatę, która ciągnęłanby się aż do drewnianego płotka na lewo-warzywniak...więc rabata od strony domku potrzebuje "punktu zaczepienia" ...więc gdyby tam coś posadzić?...może nie koniecznie jednolity żywopłot....macie może jakieś pomysły?.....mam nadzieję ze zbytnio nie naglatwałam?
Liliowo i kolorowo:) 09:58, 03 mar 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Danusiu liliowo,kolorowo i cyniowo-po prostu pięknie !

Danusiu powiedz mi jak CI się uchował taki kawał pustego miejsca ! jestem w szoku,nie spodziewalam się tego po Tobie!
Jeśli chodzi o projekt,to ja nie zabardzo-ale takie moje wzmianki:
-rododendrony kupuje większe okazy-wtedy mi się pięknie mają .(małych nie umiałam wychować)
-polecam azalie białą-Persil,różową-Raimunde,pomarańczową-Gibraltar-pomimo częstego mojego zaniedbywania nic sobie z tego nie robiły.

A na koniec o tym najpiękniejszym,najcudowniejszym Twoim kwiatuszku-jakby się chciało jego wycałować,przytulić-oj jak ja Ci zazdroszczę-zrób to też ode mnie !

Marta ta przestrzen to sprawia wolna dzialka juz u sasiada nawiasem mowiac sasiadka jest z bliskich Twoich okolic Mam tam posadzony rzad sosen,ktore po wielu latach zaczely coraz bardziej od dolu usychac jak to sosny no i jesienia powycinałam z kolezanka je od dołu no i teraz tak sie zrobilo, zrobie zdjecie z innej perspektywy bo tego nie widac ze z boku jest dom i dosyc waskie jest przejscie z boku. A co do mojego" najcudowniejszego kwiatuszka" to mowisz i masz ale caluski mogę tylko wirtualnie dac bo "kwiatuszek aniołeczek" Amelka mieszka 250km od nas a azalie zapisałam dzieki

[/quot
Liliowo i kolorowo:) 09:12, 03 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No więc liliowo i kolorowo)

Danusiu liliowo,kolorowo i cyniowo-po prostu pięknie !

Danusiu powiedz mi jak CI się uchował taki kawał pustego miejsca ! jestem w szoku,nie spodziewalam się tego po Tobie!
Jeśli chodzi o projekt,to ja nie zabardzo-ale takie moje wzmianki:
-rododendrony kupuje większe okazy-wtedy mi się pięknie mają .(małych nie umiałam wychować)
-polecam azalie białą-Persil,różową-Raimunde,pomarańczową-Gibraltar-pomimo częstego mojego zaniedbywania nic sobie z tego nie robiły.

A na koniec o tym najpiękniejszym,najcudowniejszym Twoim kwiatuszku-jakby się chciało jego wycałować,przytulić-oj jak ja Ci zazdroszczę-zrób to też ode mnie !
Projektowanie zieleni na tarasie/ balkonie 19:43, 02 mar 2013

Do góry
Witam serdecznie.

Potrzebuję pomocy przy zaprojektowaniu "tarasu" w moim mieszkanku. W temacie ogrodowym jestem kompletnie zielona, ale zaczynam się interesować tym tematem.
Moim problemem jest mój taras. a w sumie nie taras ale widok z niego który na dzień dzisiejszy do mnie nie przemawia a zależy mi aby taras był "przedłużeniem" salonu. Chciałabym zasłonić się od sąsiadów z naprzeciwka , a niekoniecznie robić to za pomocą rolet, żaluzji czy zasłon. Gdy kupowałam to mieszkanie, to najbardziej podobały mi się wielkie okna, które są na cała szerokość pokoju dziennego.

Pomysł, który miałam ja, to tuje wysokie, ustawione na cała szerokość tarasu. ale gdy zaczęłam przeglądać różne projekty to nabrałam ochoty na coś więcej i tu nasuwa się pytanie, ale co? kompletnie się na tym nie znam. Nie wiem , co nada się na taras. zależy mi też aby roślinność była trwała i nie wymagała zbyt wiele pracy, gdyż mam malutka córeczkę.
Taras ma ok 19 mkw. do połowy wyłożony jest płytami chodnikowymi, a od połowy kamyczkami- a taki projekt dewelopera Kamyczki mnie przerażają, jak myślę ze moja córeczka zacznie chodzić, i je połknie to ogarnia mnie przerażenie. Dlatego bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc

Magda
Nigdy nie mów nigdy 14:17, 01 mar 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Wow! ... no to mniej więcej wiem o co chodzi i teraz czekam z niecierpliwością na projekt a bardziej na realizację

Szaleństwo
Nigdy nie mów nigdy 12:20, 01 mar 2013

Do góry
Wow! ... no to mniej więcej wiem o co chodzi i teraz czekam z niecierpliwością na projekt a bardziej na realizację
Początki w Kruklandii 12:15, 01 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Widzę, że robotę już odwaliłaś
No, nareszcie jesteś!
Szpilki do eko kupowałaś na allegro?
I jakie wys. do oddzielenia żwirku od kory? Też mi potrzebne będą do tego mojego projekciku, co mi Julcia robi

Ano jestem....ciekawe na jak długo?

I szpilki i bordy na allegro. Wysokość bordów 55 albo 58 już nie pamiętam... żwirek od kory i żwirek od trawnika

Julcia? Projekt? Jeju....nie wiem o co chodzi idę poczytać
Tu na razie jest ściernisko... 10:20, 01 mar 2013

Do góry
właściwie to (chyba) w tym roku nie damy rady z kasą, żeby zaczynać rozbudowę, więc planujemy tylko wodociąg+kanalizację zrobić. i może ogrodzimy działkę, choć to to akurat coraz bardziej na ostatni plan schodzi...

ciekawa jestem czy na oczko wodne też trzeba mieć projekt?
bo przy rozbudowie istniejącego budynku zostaną nam niemal nieograniczone możliwości zagospodarowania przedogródka o wielkości 0,25a więc już mi oczko wodne chodzi po głowie
Nigdy nie mów nigdy 08:00, 01 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

Jestem daleka od tego, żeby Cię w koszty wpuszczać...ja raczej myślę swoją kieszenią

Cieszę się Teraz, na wiosnę, dużo wydatków nas czeka...zobaczymy, ile zostanie na ogród. Projekt najważniejszy, potem powoli mogę sobie robić
Pomożecie? mądre głowy na "Danusiowej szyi"? 10:48, 28 lut 2013

Do góry
Wpadłam by się przywitać i pochwalić projekt domu ....... Odsyłam Cię do "Ogrodu z lustrem" realizacji Danusi .... tam również był podnoszony teren o ile mówimy o podobnych spadkach terenu!!! na działce ..... Tak czy inaczej duży ogród = spory wydatek ....... Ciekawa jestem zagospodarownia u Ciebie ogromych tarasów na domku..??? będą zielone dachy ??? czy może to są dachy szklane doświetlające pomieszczenia wewnątrz ??? Jest ogromne pole do popisu ......
pozdrawiam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem
A miało być tak pięknie.... 16:34, 26 lut 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Ale zarąbisty projekt !!!

Bardzo mi sie podoba

zobaczymy czy i Rench się spodoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies