Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 20:18, 05 kwi 2013

Dzięki Madzen .. Chodząca Encyklopedio ... Lecem
JulkAd 20:32, 05 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Dziewczynki i Chłopaki ( w mniejszości )... Czy ktoś z Was zrywał kiedyś trawnik,żeby go przełożyć w inne miejsce ?? Czy tak się robi ,czy raczej zrywa i wywala a na puste miejsce sieje nową trawę ???.. Bo jeśli mój nowy projekt wejdzie w życie , to będę musiała zamienić miejsce trawnika i rabat i nie wiem ,jak się do tego zabrać....

mnie się raz udało, ale to był kawałek 30cmx30cm...spytaj się Szefowej...u Anulki zakładali system nawadniający i ściągali trawę, a później ją odkładali na miejsce, ale jak z przeprowadzką takiej trawy to nie wiem

No i doczytałam do końca i Madżen była szybciej
gierczusia 20:43, 05 kwi 2013

Julciu .. Jak Tobie się udało ,to może mnie też się uda ... Bo wydaje mi się ,że mój eM przychyla się kwestii face liftingu mojego znaczka pocztowego
JulkAd 20:47, 05 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Julciu .. Jak Tobie się udało ,to może mnie też się uda ... Bo wydaje mi się ,że mój eM przychyla się kwestii face liftingu mojego znaczka pocztowego

Kuj żelazo póki gorące
eliza3 21:05, 05 kwi 2013

Trawa cudownie się przyjmuje, trzeba tylko podlewać, ale jeżeli będziesz przenosiła ją wiosną pięknie się ukorzeni. Ja poszerzając rabaty przenosiłam wyciętą trawę, bez specjalnych zabiegów, w ten sposób stworzyłam w szybkim tempie nowy trawniczek w miejscu, gdzie była goła ziemia.
Nie wiem ile lat ma Twój trawnik, ale mój ma kilka lat, więc i system korzeniowy mocny, przesadzałam go w środku lata i nic mu nie było, dzisiaj byś nie poznała, który był siany, a który przesadzany.
ewa004 21:45, 05 kwi 2013

Ja też przenosiłam w środku lata ,bez problemu się przyjął
Ela dasz radę to jest naprawdę dziecinnie proste
kaisog1 22:08, 05 kwi 2013

Ela czytałas o porwaniu??? https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=1339
anna_g 22:59, 05 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Aniu pracuję w szkole średniej gdzie mamy od 8 lat klasę mechatroniczną i na początku wszyscy jak do jeża podchodzili...w chwili obecnej jak dla mnie, najlepszy kierunek wśród technicznych...połączenie mechaniki, elektryki i informatyki....a mamy je wszystkie...naprawdę polecam, a czy trudny? niekoniecznie, co roku mamy w klasie co najmniej jedną dziewczynę i też sobie świetnie radzą na egzaminach zawodowych...ale czy to jest to co Go interesuje?, bo to chyba podstawa

Julka - no właśnie - czy go interesuje... problem w tym że on sam nie wie czy go interesuje i co go interesuje (no oprócz gier komputerowych i meczy piłki nożnej) Dzięki za opis mechatroniki
anna_g 23:02, 05 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Dziewczynki i Chłopaki ( w mniejszości )... Czy ktoś z Was zrywał kiedyś trawnik,żeby go przełożyć w inne miejsce ?? Czy tak się robi ,czy raczej zrywa i wywala a na puste miejsce sieje nową trawę ???.. Bo jeśli mój nowy projekt wejdzie w życie , to będę musiała zamienić miejsce trawnika i rabat i nie wiem ,jak się do tego zabrać....

Trawnika nie zrywałam na większej powierzchni, ale niejednokrotnie łatałam dziury albo okładałam posadzone drzewa czy inne puste miejsca wyjętą darnią. Zawsze się przyjęło. Nie można tylko przesuszyć i będzie git Uda się więc zakasuj rękawy Tym bardziej, że Żon jest za... A wiosna ponoć już tuż tuż (tak słyszałam)
GosiaJoanna 06:19, 06 kwi 2013

Widziałam jak sąsiad wycinał trawę pod warzywnik, a następnie przenosił takie kwadraty trawy w inne miejsce. Śmiałam się ze robi przeszczep trawny i się przyjoł heheh nie widać róznicy w trawniku