Azalia to Eliza Hyatt. A kocimiętka to albo Cat's Pajamas, albo Purrsian Blue. Mam obydwie, ale to będzie raczej ta pierwsza. Jest świetna, niska, nie rozkłada się, po ścięciu szybko odbija i kwitnie ponownie. Tak wygląda akutalnie, to drugie kwitnienie nie jest tak spektakularne, ale może jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa
Aniu i wzajemnie
Może kiedyś zawitam na wschodzie, chętnie bym skorzystała z zaproszenia Lato powinno trwać zdecydowanie dłużej albo mniej dni pracujących w tygodniu powinno być. A najlepiej jedno i drugie.
A u mnie nie kwitnie cały czas. Jakieś skromne pojedyncze kwiatuszki w niektórych kępkach pokazuje. Non stop kwitnie Orkney Cherry, ale on mi się tak bardzo nie podoba.
Tutaj na hostowej, z chwaścikami
Hej, hej! Wracam po przerwie urlopowej I po intensywnym czasie w pracy przed urlopem, no zero wytchnienia. Jak już na ten urlop pojechałam, to najpierw dwa dni spałam
Najpierw będą fotki sprzed dwóch tygodni, nie zdążyłam przed urlopem.
Dziękuję Iwonko.
Cieszę się, że zajrzałaś do mnie.
Może jestem nie poprawna w ogrodnictwie ale ja lubię różne rośliny .Nie mam ogrodu pod linijkę.
Taki trochę misz-masz ale kontrolowany.
A pokazuję jak umiem najlepiej. Jak każdy z nas to robi
Wiem, wiem od dziewczyn, że ciągle pracujesz i zmieniasz ogród.
Moim zdaniem i tak już masz piękny.
Ale każdy coś jeszcze więcej i piękniej chce
Ciekawa jestem bardzo co tam pozmieniałaś znowu
Jak widać hortensja dębolistna rozrosła się mocno. Ale niech sobie rośnie.
Twoja na patyku prowadzona będzie potrzebowała więcej czasu.
Lilie, floksy teraz w ogrodzie unoszą cudowny zapach.
Rozumiem. Maluj, bo ładnie malujesz. No i zaraziłaś mnie tym malowaniem,
Ja teraz też czasu na malowanie nie mam. Ale to wciąga i chce się malować. może coś w sierpniu namaluje, bo trochę urlopu będę miała.
Pozdrawiam serdecznie
Tutaj widać, jaka to duża pani hortensja dębolistna
Cześć,
Podpowiedzcie mi proszę, mam derenie sibirica. Na liściach jest mnóstwo brązowych plam. Pani w szkółce powiedziała, że to przez podlewanie liści w słońcu, tyle że podlewam tylko wieczorem i brązowe plamy przeniosły się na inne derenie. Czy to grzyb?
Ja też uwielbiam lilie. I mam je w różnych miejscach i z różnymi roślinami.
Bardzo lubię liliowce .Komponuję je z różnymi roślinami. A z hortensjami wyglądają też pięknie
Dębolistna już się rozrosła I fajnie