Ale ładnie zarosły Tobie te "donice", jak byś ich nie podpisała to bym nie wiedziała w czym są posadzone roślinki. ja trawki mogłabym dać tam pod wierzbę
Witam Anitko, przydreptałam z rewizytą. Masz bardzo piękny ogród…taki dopieszczony, cudny i romantyczny, widać, że wkładasz w niego dużo serca !!! A twoje hosty po prostu mnie urzekły. Ja też od pewnego czasu zakochałam się w hostach, ale gdzie moim funkiom do twoich….
Chciałam zapytać przy okazji…ta czarna trawka to konwalnik, a to żółte „cosik” dookoła….świetnie razem wyglądają
Anitko zajrzyj do mnie w weekend to postaram się wkleić zdjęcie jednej hosty NN, może tobie uda się ja rozszyfrować. Pozdrawiam bardzo cieplutko, na pewno będę wpadała z wizytą.
Teraz jak baryła będę się toczyć do autobusu ))))))))))))))))))
Jestem wdzięczna jednak za poczęstunek jak na weselu
Buziam oj może już nic buzią ,tulę silnie
Witam Ładny, nowoczesny ogród u Ciebie powstaje! Zapewne widziałaś już ogrody Marzenki czy Agnieszki (Gusiarz), w sam raz pod Twój styl. Tak oglądałem Twoje zdjęcia i tak zwróciłem uwagę na ten kwadracik w tarasie, w którym jak widać na załączonym obrazku jest posadzony żywotnik... i ja w tym miejscu widziałem od razu, też kulkę na pniu ale Robinię akacjową 'Umbraculifera'.
Bardzo mi się też podoba betonowy taras, choć wyczytałem, że w przyszłości ma zostać pokryty drewnem. A może trochę drewna i trochę betonu zostawić?
Haha jeszcze zapomniałem wspomnieć o śmiesznej nazwie wątku... ciekawe skąd pomysł na niego
Na początku też myślałem, że realizujecie wizję projektanta ale jednak to Wasze wizje i z pewnością Was ogromnie cieszą szczególnie gdy już można je podziwiać w rzeczywistości i jeszcze się innym podobają, bo naprawdę jest ładnie. Będę z przyjemnością podpatrywał Wasze działania... pozdrawiam i macham
Ewa to tak wyszło przypadkiem bo pani się zdziwiła ze facet wracający z Tatr zna się jeszcze na roślinach a zwłaszcza hortensjach
ta pełna (już z innej bajki) miała karteczkę Gypsy Romance ale to raczej tylko Romance, donica kosztowała prawie 200zł a drugiej mniejszej i podmarzniętej pan nie chciał sprzedać bo za rok jak ją podpędzi to sprzeda za 250 -nie napiszę w jakiej to znanej szkółce
a ta to moja zdobyczna Hanabi Rose prawie jak zakwaszona romance
i Hanabi -bez Rose
ogrodowa przyjechała z okolic Torunia i w tym roku (2013) zakwitła i zaplatana bukietowa