Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny ogród słonecznej safikey

Słoneczny ogród słonecznej safikey

Mirella 08:07, 15 kwi 2014

Ładny warzywniak,pomidorki to po zimnych ogrodnikach najlepiej,
safikey 08:06, 16 kwi 2014

witajcie wszyscy

po porannej kawie nareszcie dzień robi się znośny - bardzo śpiąco jest od rana, zimno i zachmurzenie

nareszcie mogę powiedzieć, że rabata przed domem została ukończona
(pewnie będę dosadzała jeszcze trawy, gdy nareszcie dojadą i zlikwiduję to białe kółko)
wczoraj dokończyłam sypać korą i już jest prawie tak jak chciałam

safikey 08:57, 16 kwi 2014

i jeszcze rabata z boku domu, w maju dosadzę trawy, ale już jest chyba nieźle
(pamietam jak rok temu leżał tu gruz a o chodniku to marzyliśmy )

dzis jeśli uda mi się wcześniej wrócić z pracy dokończę rabatę za domem - dosadzenie żurawek i wysypanie korą

a wtedy kawka na tarasie w weekend majowy

wysyłam dużo słońca na deszczowy dzien

szczęśliwa sylwia
Agatan24 09:55, 16 kwi 2014

Jest ślicznie, tak czyściutko latem będziesz miała pięknie i kawa na tarasie na pewno będzie lepiej smakować.
Pozdrawiam
safikey 10:11, 16 kwi 2014

Agatka,
reczywiście masz rację, szczególnie ten porządek widać, gdy się porównuje zdjęcie z jesieni, tuż po ułożeniu kostki, wtedy widać ile się napracowaliśmy, żeby choć troszkę było ładniej:

i zdjęcie dzisiejsze

aż sama jestem zdziwiona, jaki wtedy był bałagan

pozdr
Agatan24 10:16, 16 kwi 2014

Widać ogromną różnicę teraz przyjemniej wracać do domu
Nallar 11:02, 16 kwi 2014

Ależ metamorfoza. Jestem pod wrażeniem pracy jaką włożyliście w ogród. Pięknie to wszystko wygląda. To białe żwirowe kółeczko na rabacie z korą też bym zlikwidowała.
safikey 11:12, 16 kwi 2014

Nallar napisał(a)
Ależ metamorfoza. Jestem pod wrażeniem pracy jaką włożyliście w ogród. Pięknie to wszystko wygląda. To białe żwirowe kółeczko na rabacie z korą też bym zlikwidowała.

Dzięki Ewa za mile slowa.
Biale kolko z kamieniami bedzie zlikwidowane- rosna na nim czarne konwalniki i chcialam aby je było widac, ale teraz zamowilam kilka zielonych nieduzych traw i posadze je pomiedzy aby byl kontrast
Tylko cos sklep z trawami na necie mnie olewa
Nallar 11:38, 16 kwi 2014

Czarne trawki w korze faktycznie są mało widoczne. Myślałaś o rabacie żwirowej? Na żwirku konwaliki, zresztą jak wszystkie trawy prezentują się znacznie lepiej.
safikey 11:48, 16 kwi 2014

Nallar napisał(a)
Czarne trawki w korze faktycznie są mało widoczne. Myślałaś o rabacie żwirowej? Na żwirku konwaliki, zresztą jak wszystkie trawy prezentują się znacznie lepiej.

Niestety mam jedna rabate zwirowa z iglakami i niestety nie daje rady z jej plewieniem, gdybym mogla raz jeszcze ja planowac na 200 procent bylaby tam kora.

Więc zdecydowanie kora!!!

Pozdr