Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 22:04, 12 lut 2014

Do góry
[

przepiękne zawilce. ich uroda wyszła w ilości Ja chyba nigdy nie doczekam sie takich łanów kwiatowych.
Pięknie!
Mała Eleczka 21:52, 12 lut 2014

Do góry
Do mnie zawitała już wiosna... aż milej się zrobiło
Pierwsze cebulowe w moim ogrodzie

krokusiki... nawet sporo ich jest

i jeden tulipanus
Ogród w cieniu brzozy 21:49, 12 lut 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Wiuniu myślę, że to jest najbliższy termin z możliwych.

Witaj Aganiu, miłośniczko iglaków i klonów, wobec których również nie jestem obojętna, napiszę u Ciebie o grabie, a tu mam dla Ciebie kwitnącą w maju tarczownicę tarczowatą, niestety nie znalazłam zdjęcia z jej liśćmi, a i to nie najlepsze.

Dzięki, widzę, że nie tylko ja takie byliny sadzę

Tarczownicę, posadziłam, na razie dziecię, na kwiaty nawet nie liczę, bo zachwycają mnie liściory dopiero pozyskuję sadzonki: tarczownicy i rodgersji, tak bardzo powoli pozyskuję cień w ogrodzie, ale sama taką drogę sobie obrałam większość drzew szczepionych, dlatego dłużej muszę czekać na te cieniolubne

Za info o grabach dziękuję, i musimy się koniecznie zobaczyć grupa małopolska powinna się poznać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:41, 12 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Szukałam tu wiosny, znalazłam to coś i mam plan na jutro
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:39, 12 lut 2014

Do góry
Bożena zasada jest prosta mało gałęzi = dużo orzechów
można wyżej lub niżej ważne żeby był jeden pieniek , koronę można przerzedzać i przycinać w miarę potrzeb, im szybciej tym lepiej ostrym szpadlem lub toporkiem wyciąć wszystkie pędy krzaka oprócz najgrubszego, z każdym rokiem będzie mniej odrostów
taka forma jest najwygodniejsza : zbiór, oprysk, mniej grzyba

leszczyny posadzone za płotem
Iwona z młodą jest łatwiej wystarczy delikatna perswazja sekatorem ma wyglądać jak młoda wiśnia

Ogród w skali mikro :) 21:36, 12 lut 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kupiłam sobie dziś śliczniste dziabągi na wianki .... Jak tylko widzę coś tak maciupkiego to nie potrafię się oprzeć ..... Dla porównania wielkości położyłam obok łyżeczkę do herbaty

Ale fajne......dziabągi
Kolorowy Ogród Geni 21:33, 12 lut 2014

Do góry
Ja kupuję w Lilypolu lilie OT chyba jeszcze teraz można zamawiać

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 21:33, 12 lut 2014

Do góry
Witam serdecznie- mam na imię Hanna podziwiam od lat Waszą wiedzę i fachową pomoc. Mam pytanko czy da się uratować tego 13letniego iglaka

,czy nie jest za stary na podcinanie i krztałtowanie by coś z niego zostało--z podziękowaniem wierna fanka.
Iglaki - ulubione gatunki 21:30, 12 lut 2014

Do góry
Świerk serbski ''Pendula''

oraz sosna żółta / w zimowej szacie

Chatka Baby Jagi 21:30, 12 lut 2014

Do góry
Iwona: są plusy i minusy podkładów... trzeba mieć dobrej jakości, tak stwierdzamy.. u mojego wujka trzymają się świetnie i nic nie czuć... u nas jednak wychodzi taka czarna maź i jak przyświeci słoneczko to jednak troszkę czuć.... mamy nadzieję, że z roku na rok będą coraz mniej...

Ania: Próbuję wykorzystywać każdą chwilę, którą moja kruszyna chce ze mną spędzać, wiem że ten czas szybko minie... a pysznogłówka właśnie w tym roku już nie była taka cudna... ledwie parę zakwitło kwiatów, mam nadzieję, że w to lato będzie obfitsza...chcę ją przesadzić w lepsze miejsce...żeby mi całkiem nie zginęła...

A tu kilka zdjątek z końca października... ciekawie ogród wyglądał bo spadł śnieg, a drzewa nie zdążyły jeszcze zrzucić liści....

( 30.10.2012 )

Kolorowy Ogród Geni 21:28, 12 lut 2014

Do góry
Przylaszczki

Ogród w Tarnowie 21:27, 12 lut 2014

Do góry
Dla lepszego samopoczucia można już trawnik pograbić

i czekać na wiosnę

Moje poletko 21:27, 12 lut 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Cenne przypomnienie na temat pelargonii, bo moja wielka wisi i zaczyna już kwitnąć. A planuję w tym roku mieć ich więcej.
Widok ogródka letniego prześliczny.

W ubiegłym sezonie moje pelaśki mnie zaskoczyły ,bo nie dość ,że wszystkie się przyjęły to na potęgę zaczęły kwitnąć po dwóch miesiącach.

W cieniu - zacieniona 21:24, 12 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...teraz czas na przerwę...kuchnia wzywa...

Bogusiu wyglada mi to na płoteczki złowione zapewne przez męża
a bukszpany super dla mnie dużo bukszpanów sadziła mama jej też wszystko rośnie jak na drożdzach
Ogród w Tarnowie 21:16, 12 lut 2014

Do góry
U mnie pogoda prawie wiosenna więc rośliny budzą się do życia

magnolia

wrzośce

starzec dobrze przezimował

Moje poletko 21:16, 12 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Celinko sliczne zdjęcie wstawiłaś, muszę posiac koper między inne roślinki , fajnie wygląda.Pozdrówka.

Bogdziu to nie koper. To wilczomlecz złocisty inne ujecie
Cyprysik Lawsona 'Ivonne' 21:16, 12 lut 2014

Do góry
Zapomniałeś napisać, że ten gatunek nie nadaje się na całą szerokość kraju. Przy dużych opadach śniegu łamią się gałęzie, przemarza, ma dość płytki system korzeniowy i może sie wywracać przy dużych opadach deszczu. Jak pisała Danusia- zimny wiatr zaznaczyć może dość dobrze swoje zęby na gałęziach, brązowieją i potem można wyłamywać ich nawet palcami tak są kruche. U mnie wytrzymały jedynie odmiany żółte i to rosną bardziej w formie krzaka jak drzewa / kolumny/ bo przemarzał przewodnik.
Na wiosne po ustąpieniu ostatnich przymrozków widać brązowo- czarne końcówki także robota sekatorkiem.

ten cud malina ma 8 lat, trzymam bo wyjątkowo lubie ten gatunek.
W ogródku Iwony 21:15, 12 lut 2014

Do góry
Tak moje psy pilnują podwórka
Siedlisko na Podlasiu 21:15, 12 lut 2014

Do góry
Zima odpuściła i jeszcze chwila a pokaże swoje nienajładniejsze oblicze

Wichrowe wzgórze 21:09, 12 lut 2014

Do góry
Monic napisał(a)

Ewciu, z tych wymienionych polecam zdecydowanie White Cover - to świetna róża, która kwitnie non stop. Podobna będzie White Fairy i Swany (trochę większe kwiaty, nieco bardziej bujna o przewieszająych się pędach).

Dziękuję za opinię.. to już drugi wpis na forum któy chwali ją.. i też zakupię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies