Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wichrowe wzgórze 21:09, 12 lut 2014

Do góry
Monic napisał(a)

Ewciu, z tych wymienionych polecam zdecydowanie White Cover - to świetna róża, która kwitnie non stop. Podobna będzie White Fairy i Swany (trochę większe kwiaty, nieco bardziej bujna o przewieszająych się pędach).

Dziękuję za opinię.. to już drugi wpis na forum któy chwali ją.. i też zakupię
Pomysł na ogród 21:07, 12 lut 2014

Do góry
moje przedszkole rośnie

W ogródku Iwony 21:05, 12 lut 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Na razie niewiele, ale wiosną przymierzam się do rozmnażania. Mam nadzieję, że podrosną na tyle, że coś z tego wyjdzie.

Iwonko jak rozmnazasz żurawki czytałam cos o odzieleniu ale czy to jakoś specjalnie sie to robi pozdrawiam
Moje poletko 20:56, 12 lut 2014

Do góry
mira napisał(a)

a co niby jest niemodne ? pelargonie ? to ja modnisia nie jestem bo pelargonie lubię i co roku jakąś inną celebruję,
szkoda że nie dałaś instrukcji w takim razie w sobotę robię rozsady a co mam zrobić z rosliną mateczną jak ją obskubię całkiem zostawić czy wywalić ?

Mira ,zostawiłam trzy takie donice z matecznymi.Może coś z nich się wykluje Też w tym roku nowego zakupię

Tygrysówki będą miały u mnie premierę. zamówiłam w lylipopie razem z pozostałymi. jestem bardzo ich ciekawa.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 12 lut 2014

Do góry
Całuski, uściski dla wnusia i opiekunów! Dużo zdrowia i słoneczka dla solenizantki.
Kolorowy Ogród Geni 20:44, 12 lut 2014

Do góry
Iwono kret raczej nie zjadł cebulek ale mogły dostać się nornice

Wiosną można sadzić lilie ja polecam lilie OT -orienpety

iwonaal wiosna

Ania i róże i cała reszta :) 20:34, 12 lut 2014

Do góry
A tak wygląda mój największy cis po 5 czy tam 6 latach.
Nie jest imponujący..

Ale nadzieję jakąś tam w sumie daje, że urośnie, co??
To właśnie tu 20:33, 12 lut 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)
Najbardziej zawodne , jeśli chodzi o kwitnienie, są hortensje ogrodowe.
Ale i wśród nich jest odmiana, która rozkwita wcześnie i kwitnie co roku.

Tak wyglądała 7 lipca br.

Witaj Dzidko, mam te jeszcze kilka hortensji ogrodowych i w ostatnich latach rzeczywiście zawodzą , dawniej kwitły co rok i to dość obficie , zastanawiam się nad pozbyciem się ich z ogrodu

Gdzie kupowałaś tę swoją hortensje
Wizytówka - Duży ogród i brak pomysłów 20:33, 12 lut 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:33, 12 lut 2014

Do góry
Gaga - już pisałam że twój awatar humor poprawia... nawet bez życzeń

Aldona - fajnie, że sie pojawiłaś....

A to pokolenia.. wnusio i pra.... ale to idiotycznie brzmi.. zakazałam tak mówić
Wczoraj zaliczył pierwszy spacer i wizytę..... te urodziny zapamiętam do końca życia
Na pra.. to nie wygląda... oj nie I Pra.. pozdrawia wszystkich ogrodomaniaków których zna osobiście.. i tych co nie zna też .. i swoja sąsiadkę z działki, która podczytuje mój wątek, a jest niezalogowana... taki cichy wielbiciel.... Ja też pozdrawiam..

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:32, 12 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
[img
Śliczne zdjęcie. Krokusiki pod trawką, cieplutko miały.
Ania i róże i cała reszta :) 20:31, 12 lut 2014

Do góry
Jeszcze kilka dni temu miałam taki ciepły, wiosenny widok z okna w kuchni

a dzisiaj mam śnieg po kostki

Aż mi słabo, jak na to białe patrzę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:29, 12 lut 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Ania w Tobie jest wszystko ... wielkie serce ... niespożyta energia ... szaleństwo ... bunt ... pasja ... nie pasje oszczędzimy sobie wymieniania bo kto tu zagląda i kto Cię zna ten wie ... no to czego można życzyć wspaniałej kobiecie, która jest receptą na uśmiech ??? ... Aniu no to ja chyba Ci życzę żebyś była ... zawsze ... żebyś "mimo woli" malowała świat na swój sposób ... do końca świata i o jeden dzień dłużej ... siły Ci wystarczy ... energii masz zapas ... boś Wielka jest nasza ty Mała Mi ... i kwiatuch dla Ciebie ... wiesz czemu ona

Konstancjo - Twoją wypowiedz zacytuję.. wiem że przesadzasz w słowach, bo umiesz śwat ubarwić.. ale miło sie to czyta... i babską próżność zaspokaja.. a naparstnica znana mi pani..... dzięki Tobie moje wszystkie niedobitki kostrzewowe wygrzebałam z zapomnienia.. i nie wiem czy widziałaś, ale dałam im drugą szansę... jak przyjedziesz to masz obowiązek sprawdzić która jest u Ciebie, bo ja też taką chcę mieć I instrukcja obsługi kostrzewy też jest mile widziana..

Melduję, że pomimo jesiennego pielenia siewek.. mam aż zielono od nowych potomków...
Iza.. naprastnice są w zasadzie dwuletnie.. i już trzymaj nowe siewki do podmiany... bo te mogą iść do wyciepania.. może w tym roku jakoś zakwitną, ale już nie będą takie okazałe..

Zakupiona odmianowa (limonkowa) poszła teraz na drugi koniec ogrodu by nie pomieszać siewek.. ale ja głupia jedna.. i tak zapomniałam i przeniosłam inne nieboraczki.. na tę odległą rabatę.. ale co tam.. wszystkie są piękne..
I szukam siewek odmianowej mojej innej, która już sie zestarzał i ją latem wyciepałam.. Twoja podobna do mojej ale to chyba jednak nie ta.... wklejam dla porównania pod twoją....

A to limonkowa Castro Primose.. będziem dzieci zbierać

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:28, 12 lut 2014

Do góry
Aniu jeszcze ja z zyczeniamy szczescia zdrowia i slodyczy Jadzia Tobie zyczy

W cieniu - zacieniona 20:25, 12 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

ślicznie cieszę się
...ja też...
ogrodoweimpresjejolki 20:24, 12 lut 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Kochani,od 9 rano do 18.30 demontaż wanny i innych urządzeń, wiercenie w betonie w celu doprowadzenia wody do pralki w innym miejscu, ...(
Siwy dym i szum w uszach ...
Jutro od rana ciąg dalszy, ale najgorsze zrobione

I będzie śliczna łazienka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:21, 12 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Co do zbliżenia do brzozy - u mnie zwykłe tawulce są posadzone jako obwódka przed nią w odległości ok. 1.5 do 2 m. I bliżej chyba być nie mogą. Ale derenie rosną od brzóz w odl. 0,5 metra - dają radę (ale tutaj wolno przyrastają) ale dolewam.
Jaki system korzeniowy ma grab: w głąb czy w szerz?

Ja się zastanawiam jak blisko mogę cisy - żywopłot dociągnąć do brzozy? Wkuć się w korzenie brzozy zawsze można ale czy on się utrzyma w ładnym zdrowym stanie?

Pszczółko, ja też nie znam zapachu tataraku zimą
Jaki system korzeniowy ma grab, muszę sprawdzić:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/436-grab-carpinus

no i wyczytałam, płytki i gęsty......... ale za to wyciągający wodę z gleby, czyli na glinę doskonały............ ale czy się nadaje pod brzozy?

Czeka mnie eksperyment z graba, bo dużo tańszy będę się wkuwać jak piszesz w odległości 60 cm od ogrodzenia, gęsto, to będzie około 1,10m od brzóz jak tylko ziemia odmarznie, ale małe sadzonki takie do 30 cm, bo większego dołka nie zrobię, byleby korzeń schował się w glinie, podnieś poziom gruntu nie bardzo mogę, bo sąsiad małą i niewysoką podmurówkę zrobił ale póki co zima wróciła jeszcze chyba najpierw gorczycę trzeba wysiać, żeby potem nie mieć wyrzutów, że się czegoś nie zrobiło należycie
To są te potfory pod, którymi będę sadzić graby

Nie wiem na ile Ewo, możesz się zbliżyć pod brzozę z cisem, chyba najpierw musisz przygotować
dołki pod sadzonki, mojego cisa kupowałam dość dużego na około 70 cm, kopanego z gruntu z bryłą korzeniową, a nie z gołym korzeniem, więc to były dość duże dołki, sadziłam do podłoża gliny wymieszanego z piaskiem i wyrośniętą, wcześniej posianą gorczycą i rośnie super w pełnym słońcu i pod siatką, już ją prawie całą pokrywa, ale nie pod brzozami, jak ci będzie rósł, to też chyba kwestia dbałości i eksperymentu, jak u mnie z grabem, bo na żywopłot z buka, nigdy bym się nie porwała, nawet mając dużo kasy
Ogród u stóp klasztoru 20:20, 12 lut 2014

Do góry
dziewczyny u nas zimaaaa . a to może u mnie na przekór wiosna , bo na wiosnę to nie będzie czasu oglądać

Zakochana w ogrodach 20:19, 12 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Wiosnę zacznę chyba od zmiany tej rabaty

Iwonko proponuję zacząć od zasłoniecia rupieciarni sąsiada. Moze panele lub mata wiklinowa.
Kolorowy Ogród Geni 20:15, 12 lut 2014

Do góry
Witaj Dzidka wiesz że kiedyś nawet myślałam o zobaczeniu takiej wystawy ale ode mnie to dużo km

jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć

miłek amurski

liliowce te wrażliwe też ładnie przezimowały

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies