Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

anna_g 18:26, 15 mar 2014

U mnie też wiatrzycho okrutne ale popadało też dość porządnie choć to jest nic przy tym że śniegu nie bylo nic a nic no i deszczu też dawno nie... w sumie to mam nadzieję, że będzie padało dalej choć wiatru to chętnie pozbyłabym się ale widzę że chętnych to nie ma
Irenko - wnuczki masz śliczne - dziewczyna jak lala - oczy ma piękne. Ale ja się zaskoczyłam, że Ty masz już wnuki...
Powiedz mi ile czasu się ukorzeniały patyczki hortensji ?? tak mniej więcej ?
Pozdrawiam cieplutko
ewa004 20:48, 15 mar 2014

Ja dzisiaj nawet huśtawkę ganiałam po podwórku
Pozdrawiam i miłej niedzieli zyczę
ewsyg 21:42, 15 mar 2014

Irenko, życzę Ci miłej niedzieli
Bogdzia 22:27, 15 mar 2014

irena_milek napisał(a)

U mnie deszcz i grad i wiatr, śmieci i wszystko fruwa....

U mnie było to samo a nie było najppierw prądu a potem internetu.Pozdrawiam.
Milka 11:12, 16 mar 2014

Pola napisał(a)
Irenko, u mnie też deszczowo, ale ja się bardzo cieszę ..... Ale człek zmianny z deszczu się cieszy.... Sucho do wczoraj było strasznie i z wężm trzeba latać.... ale jak cudnie będzie gdy po deszczu to wszystko wybuchnie zielenią....

U mnie i tak było do późna podlewanie, bo coś słabo kapało ale dziś pada delikatnie i też się cieszę
a przy okazji podlewania narodził się plan zmian, ale będzie roboty, dobrze że dostrzegłam bezsens swoich rozwiązań, jak zmienię, będzie o wiele ładniej i sensowniej, teraz układam w myślach rośliny, ale chyba będę musiała sobie to wszystko wyrysować...zimno dziś, zmarzłam w ręce, jak fociłam

u mnie zakwitł pierwszy hiacynt, fiołki, forsycja, runianka, jednym słowem wszystko rusza

hiacynt był ozdoba rok temu w domu, a juz następny się szykuje i inne

krokusów coraz więcej, ale zamkniete, a obok juz wschodzi ostrózka, jest ich więcej

runianka kwitnie wszędzie
eda 11:21, 16 mar 2014

Pozdrawiam seeeerecznie miłego Irenko
Piękne fiolety i runianka a powiedz ją się obcina po zimie ? buźiam
Milka 11:25, 16 mar 2014

anna_g napisał(a)
U mnie też wiatrzycho okrutne ale popadało też dość porządnie choć to jest nic przy tym że śniegu nie bylo nic a nic no i deszczu też dawno nie... w sumie to mam nadzieję, że będzie padało dalej choć wiatru to chętnie pozbyłabym się ale widzę że chętnych to nie ma
Irenko - wnuczki masz śliczne - dziewczyna jak lala - oczy ma piękne. Ale ja się zaskoczyłam, że Ty masz już wnuki...
Powiedz mi ile czasu się ukorzeniały patyczki hortensji ?? tak mniej więcej ?
Pozdrawiam cieplutko

Aniu, no właśnie w tv patrzyłam, ze w niektórych rejonach strasznie wiało i szkody, u mnie nadal wieje i jest ciut brudu
no juz wnusia w tym roku 5 lat będzie mieć, a babcią i tak późno zostałam, córcia się nie spieszyła
...obejrzałam dzis swoje patyki, wtykałam tydzień temu i wszystkie juz ruszyły, wszystkie maja pąki i juz zaraz listki, bryła korzeniowa będzie ciut później, tak po 1,5 miesiąca miałam rok temu konkretną bryłę korzeniową
nie wiem czy pamiętacie, ale robiłam dekoracje z hortek, malowałam je na czerwono, ścięłam górę i paty zostawiłam i one też puszczają pąki
no i ułamana gałązka cisa wetknięta do ziemi, puszcze nowe igiełki...i lawendy też

to hortka z patyka grudniowego, a pozostałe tydzień temu wciskałam wprost do ziemi

cis i lawend

i porobione sadzonki z cisa przy okazji cięcia
ale leje!!!! super!!!
Milka 11:31, 16 mar 2014

eda napisał(a)
Pozdrawiam seeeerecznie miłego Irenko
Piękne fiolety i runianka a powiedz ją się obcina po zimie ? buźiam

Nie obcina, możesz oderwać gałązkę, wsadzic do ziemi i masz kolejną roślinkę pozdrawiam

stąd urywam i wszędzie wtykam i tak zwiększa mi sie populacja

a te cisy formowałam i stąd miałam na sadzonki, wyszło ich mnóstwo, myślę, ze się przyjmą, zwłąszcza, że maja podlewanie

ewa004 11:39, 16 mar 2014

Miłej niedzieli Irenko życzę
U mnie dzisiaj deszczowo ,ponuro ale na szczęście śnieg nie pada
jotka 11:43, 16 mar 2014

Irenko, wszystkie roslinki pieknie budzą się do życia, a po deszczu dostaną jeszcze wigoru.
Czy runianka jest zimozielona. ?