Z lewej ekran z cisa, potem cała powierzchnia wysadzona pachysandrą, żeby stworzyła jednolity dywan, potem miskanty i to nie jest jedna odmiana ani Gracillimus, ani Variegatus, zaraz poszukam na zdjęciach dokładnie, Ilex crenata "Golden Gem" - ten żółty, i śliwa wiśniowa NIgra w dali.
Miskanty są takie, i tak naprawdę nie wiem jaki to jest. Ma pasek wzdłuż liścia
Danusiu, chyba Cie zmęczymy, ale ja mam pytanie, które padało juz kilka razy i Ty odpowiadałaś, ale ja nie zapisałam, a teraz nie mogę znaleźć
Jakie funkie rosną w kamiennej donicy przed ogrodzeniem?
Patriot, fire&ice i ....
Dziękuję bardzo, bardzo za odpowiedz.
Jako ten żywopłocik polecam ten cis, co go wyeliminowałyście.
Ta trawa w czosnkach to zwykła Hakonechloa macra, zachwyciłam się tym widokiem i ilekroć odwiedzam Wisley, nigdy już takiego nie spotkałam.
Ja bym posadziła, pęd do zazieleniania i "mania" ładnie zwycięża. Pod spodem zakop deskę i co ładniejsze rośliny przywiązuj pod ziemią drutem. Jak się ukorzenią to drut poluzujesz. Tak mam przywiązane świerki na ulicy.
Takiego patentu nie znałam. Super pomysl tak zrobię.
Trzeba chyba kupić specjalną Magiczną Siłę do pelargonii, widziałam taką, ale zdaje się, że coś im mokra pogoda nie odpowiada, bo kwiaty gniją, a kwitnienie zanika. Z kim bym nie rozmawiała to narzeka na te pelargonie.
Gdzie kupić to nie wiemy, bo nawet nie wiemy gdzie mieszkasz. Pytaj w szkółkach i centrach ogrodniczych.
Wysokość bukszpanów 30-40 cm, dostaw jeden do drugiego żeby się stykały i zobacz ile na metr bieżący wejdzie i wtedy policz ile szt, wiedząc że masz 4 metry.
Tu masz pokazany żywopłocik z bukszpanu
Cisy mają ciemną zieleń, a kule na pniu mam w moim ogrodzie i to jedna z nich
Danusiu, czy masz może więcej zdjęć z tej realizacji? Bardzo podobają mi się te kompozycje.
Co może zastąpić CIS jako żywopłot około 80-100cm?
To również jedna z moich ulubionych realizacji. Dołączam się do pytania Moniki.
(tego ujęcia nie ma chyba w realizacjach? znaczy z tej strony, bo rabata jest)