popcarol dziękuje za odwiedziny i rady
przyznam że w moim ogródku zbyt dużo słoneczka nie ma więc większosc kwiatów później zakwita :/ ale w sumie już do tego się przyzwyczaiłam

planuje własnie zrobić tak jak mi radzisz, czyli posadzić roślinki te same obok siebie
zrobie chyba tak że z prawej strony będą róze bo tam jest najwiecej słońca, a z lewej hosty + wspomniane hortensje

mam tylko problem gdzie umieścic liliowce bo bardzo mi się rozrosly i sa poteznych rozmiarow.. a z przodu ogordeczka beda wszystkie lilie, postaram sie zeby byly blisko siebie bo wtedy wygladaja na prawe pieknie!
dzis posadzilam ich cebulki do doniczek

wyszlo ich 12

+ 5 ktore sa juz w ogrodku ale zostana przesadzone

brakuje mi tez koncepcji gdzie posadzic 2 bidulki lawendy ktore bardzo ale o bardzo lubie

mam juz zasiane goździki i potocznie przez nas nazywane "śmierdziuszki"

mam jeszcze kilka kwiatow w ogordku ktorych nazwy nie znam i przetrwaly ich niestety pojedyncze okazy , tez cos czuje ze bedzie z nimi kiepsko cos wymyslic ale moze to wszystko wyjdzie w trakcie

planuje po prostu albo zrobic tak jak Danusia pokazala czyli obsadzic jakby ogrodek dookola w srodku bedzie trawka ktora latwiej mi bedzie teraz kosic + moze niewielkie koleczko wrzosow ktore strasznie mi sie podobaja i mysle ze fajnie by wygladaly na srodku

aa i tak teraz mysle ze zaszczepki kilku hortensji wsadzilabym do wiekszych doniczek zeby mi szybciej rosly a jak juz beda dobrych rozmiarow to wtedy do ziemi do ogrodka
aa i posaialam owies , moze troszke wczesnie ale chce zeby byl wysoki , w ubieglym roku tez tak zrobilam i cudnie wygladaly dekoracje w nim na Wielkanoc