Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bylinowa łąka 13:46, 23 paź 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Dużo ciekawego się u Ciebie dzieje Ja tydzień temu dzieliłam jedną sadzonkę turzycy - wyszło chyba z dziesięć, a każda wygląda, jakby od zawsze rosła u mnie, wydają się pancerne.
Z przegorzanem jest u mnie znacznie ciężej - próbowałam siać, ale bez efektu. Przyjęła mi się za to maleńka sadzonka, którą ukopałam w pobliżu działek, upały ją nadwyrężyły, więc nie rozwinęła kwiatu, może w przyszłym roku będzie ładniejsza.

Właśnie co do dzielenia traw, to są różne opinie na temat ich dzielenia jesienią. Trzeba próbować.
Mnie się wydaje, że strasznie powoli ten swój kawałek ogarniam. Ale ważne, że idzie do przodu.
Jak już się przyjął to urośnie. Z moich siewek tylko jedna miała kwiaty w tym roku, więc też czekam na przyszły sezon.

antracyt napisał(a)
Nasienniki mojego (jedynego, który chciał rosnąć) przegorzana padły łupem szczygłów. Ciekawe czy coś się zdążyło wysiać.

Pewnie tak. Coś na pewno spadło na ziemię.
A ja wycięłam prawie całą szczeć, bo co raz to nowe jej siewki różnej wielkości znajduję - jeszcze pewnie z zeszłorocznych nasion. Ta to nawet w trawie wykiełkuje.
I mam w tym roku wysyp siewek ostrogowca. Jeszcze nie wiem, co z nimi zrobię.

Iwonka napisał(a)

Nie znałam przegorzanów, dopiero u siostry odkryłam jakie są fajne. Twoje śliczne.
I trzcinnik brachytrycha fajnie ci się rozrósł. Kupiłam 3 sadzonki, już widzę, że za blisko posadziłam
Podziwiam Gosia, że ogarniasz ogród na odległość. Klimatyczny azyl tworzysz.

Iwonko trzcinniki są super. Delikatne wiechy, a widoczne z daleka. Do rozmnożenia.
Tak ogarnięte to u mnie nie jest, co zresztą widać na zdjęciach. Niektóre miejsca zarastają ponownie, niektóre się bronią. Roślinek tylko przybywa, by w różnych porach roku było czym się cieszyć. A że trzeba je gdzieś posadzić, to kolejny kawałek powstaje...
Ogród Basi i Romka 13:43, 23 paź 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Będą nowe kupiliśmy i robimy drewno, u eM zamówiłam plastry, w sumie to sam się pytał, czy chcę i żebym coś wymyśliła pomysł już jest tylko czas by to ogarnąć, sami tniemy, eM wczoraj ciął a ja obsługiwałam łuparkę, nawet mi się podobało

Możesz też wziąć taki plaster i „wydłubać” środek. Wtedy można go położyć na ziemi i posadzić w środku jakąś roślinkę

Tu jest pokazane, że można wiertarką zrobić dziurki i usunąć środek

Plastry mogą być różnej grubości.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:42, 23 paź 2022

Do góry
Anitka napisał(a)

Jakie cudne foty Anitki!
Sylwia, możesz kulisy wynajmować na sesje ślubne

Ogród Basi i Romka 13:37, 23 paź 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Jak tu fajnie i kolorowo podobają mi się różne korzenie i pieńki w Twoim ogrodzie

Będą nowe kupiliśmy i robimy drewno, u eM zamówiłam plastry, w sumie to sam się pytał, czy chcę i żebym coś wymyśliła pomysł już jest tylko czas by to ogarnąć, sami tniemy, eM wczoraj ciął a ja obsługiwałam łuparkę, nawet mi się podobało

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:28, 23 paź 2022

Do góry

W ogródku Martki 13:25, 23 paź 2022

Do góry
U mnie ostatnio nieogrodowo. Ale nie tak zupełnie. Nabyłam w sobotę borówkę amerykańską Bluecrop i Bluegold. Zainspirowana przez Judith. Przez weekend zdobi donice, w tygodniu posadzę w lekko zakwaszoną ziemię. Czy one znoszą półcień, czy lepiej na pełnym słońcu?

Znalazłam też chryzantemę w złocisto-bursztynowym odcieniu, jakie byłyby efekty posadzenia jej do ziemi? Przyznam, że nie mam z tym doświadczeń.
Blaski i cienie nowego życia 13:25, 23 paź 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Fajne zestawienia, piękne hortensje.

Spodobał mi się rdest z zawilcem.

Chyba więcej osób polubiło to zestawienie

Blaski i cienie nowego życia 13:22, 23 paź 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Prześwietne! Dziękuję Anitko za nowe spojrzenie na cudny ogród, nie cytuję co mnie urzekło, bo byłoby zbyt dużo

Ja też dziewczynom dziękuję, bo zdjęcia są urocze mi się nie udają
Blaski i cienie nowego życia 13:15, 23 paź 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
No proszę jakie cuda Ula ukrywała przed nami. Tylko odpowiedniego spojrzenia było potrzeba. Bardzo podoba mi się zestawienie rdestu z białymi zawilcami. No i te trawy.

Gosiu ten rdest i zawilec to hit tego sezonu. W zeszłym roku czekałam żeby się zadomowił i rewelacji nie było. Sadzonkę miałam od Madzi, u niej był piękny i wysoki a u mnie ciągle mały. Wreszcie się doczekałam

W ogródku Martki 13:14, 23 paź 2022

Do góry
Zdjęcia Desdemony dla Agi.
Tu aparatem:

Tu komórką:

Jednak trudno uchwycić kolor. Nie jest w odbiorze taki różowy, jak na zdjęciach ani taki różowo-kremowy. W kontraście z bielą kosmosów może się wydawać, że tak nie jest .

Ogród Basi i Romka 12:18, 23 paź 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Jak jesień to i astry jeszcze nie wszystkie zakwitły

Jak tu fajnie i kolorowo podobają mi się różne korzenie i pieńki w Twoim ogrodzie
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:46, 23 paź 2022

Do góry
Igły sosnowe i mix z liśćmi brzozy:

Leszczyna sąsiadowa:
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:44, 23 paź 2022

Do góry
Żołędzie w tym roku były dla nas łaskawe . A liście jak to liście - niczym nie zaskoczyły

Dębowe:

Brzozowe:
Ogródek Iwony II 11:23, 23 paź 2022

Do góry
Ogródek Iwony II 11:15, 23 paź 2022

Do góry
Ogród Basi i Romka 11:15, 23 paź 2022

Do góry
I na koniec takie

Ogródkowe perypetie:) 11:12, 23 paź 2022

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ile róż ci Aguś kwitnie! Niesamowite są. Jak dobrze, że Madzia zrobiła tyle fotek.
Kwiatuszek z autkami najpiękniejszy Ciotka się stęskniła i w tygodniu może wreszcie wpadnie

Iwonka, ta od Ciebie, kwitnie prawie bez przerwy wiesz Ja już nic nie piszę.. czekam i czekamWpadaj
Ogród Basi i Romka 11:09, 23 paź 2022

Do góry

Ogród Basi i Romka 11:07, 23 paź 2022

Do góry
Trochę zdjęć z ukrycia i trochę zbliżeń

Ogród Basi i Romka 11:03, 23 paź 2022

Do góry
A te sadziłam wzdłuż płotu na wiosnę, jakieś 25-30 metrów, narazie efekt jest taki, myślę, że za rok nabiorą masy i będą ładnie wygladały

A tak było w maju podgranicznik nie przerasta, jest za płotem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies