Jola okrywam mimo ze wiele z nich to te kwitnące na starych i nowych pędach ale nie chcę czekać na te tegoroczne.
Szykuje jesienią tuby z starych chodniczków a ostatnio z pasów pcv(odzysk), środek wypełniam w miarę potrzeb stroiszem itp
Małgoś prawie mieliśmy być w okolicach Mikołajek ale plany uległy zmianie, teraz kończę drugą podłogę w furze (suv) plus dodatki i testowanie "mini campera" odbędzie się w Sobieszewie a później tour de Hel . Kartacze wciąż nęcą
Szyszki jodła hiszpańska Glauca
Monika to NN początek biały (ta obok to jeden krzak)
aczkolwiek nie wykluczam bo kiedyś coś przytuliłem wartego grzechu i pielęgnowałem mocno
A ja się właśnie rozglądam (ale tak nienachalnie) za ciepłym rozbielonym żółtym, tylko musi być wysoki i kwiat mieć delikatny, prosty, bez falbanek
Wyskoczyłam na chwilę do 2 szkółek w poszukiwaniu floksów
Nabyłam 2 barbule szare(białą i różową), rudbekię Flamenco Apricot, jeżówki (a miałam nie kupować więcej, bo u mnie odmianowe są jednoroczne) Lemon Drop i Mini Belle i 2 wysokie białe gaury. Oczywiście ani jednego floksy...
Dzień dobry. Proszę o poradę jak ratować moje brzozy doorenbos. Jedna z nich od tamtego roku ma zniekształconą korę. Dzisiaj wyskrobałam te dziury, żeby sprawdzić czy to jakiś zgorzel czy trociniarka i sama nie wiem co to jest. Wyskrobałam chore miejsca i zaślepiłam je maścią ale nie wiem czy to coś pomoże Zauważyłam podobne zniekształcenia w kolejnej brzozie z tej szkółki. Mam jeszcze obok nich brzozy z innej szkółki i wydają się zdrowe. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu co się z nimi dzieje.