Tak mi właśnie romantic do Ciebie pasował, ale myślałam, że jak większość młodych w "modern" pójdziesz
Uwielbiam romantyczne ogrody, ale one trudniejsze dużo zarówno do zaprojektowania jak i utrzymania od tych nowoczesnych.
Już pisze Tessiu
Wysiałam miskanty chińskie nn i powschodziły ale to z kupionych nasionek. W tym roku nawet zakwitły mimo że kępy nie są zbyt duże.
Może znajdę jakąś fotkę to wstawię.
Siałam też kostrzewę i ta rośnie ślicznie.
Nie powschodziła mi rozplenica 'Rubrum' z moich nasionek ale możed nie były dojrzałe.
Jak masz nasionka to siej, warto próbowac
A, i zapytam, czy eM bardzo dumny?
Bo mój był nieco zawiedziony w ub. roku, że tylko jedna budka zasiedlona.
Ale obecnie, jak przy czyszczeniu budek okazało się, że są jednak wykorzystywane przez ptaszki, to był dumny jak paw i zadowolony jak kot, co się śmietanki w spiżarni najadł
Joasiu, czy oprócz stipy siałaś kiedykolwiek inne trawy?
Bo dziś mnie olśniło, że mam tyle nasion różnych traw
Chcę spróbować rozmnożyć je z nasion.
Tak mi się marzy własny Zebrbinus, ML, Gracimillus, Kleine Silberspinne
Powinno się chyba udać?
Imponujące to podsumowanie zaglądnęłam bo często widuję Cię wśród postów. Wątek masz niestety pokaźny, zdążyłam obejrzeć ostatnie zmagania z rabatą pod oknem wybory iście ogrodowiskowe i pewniakipodobało mi się planowanie.
A bom mało kumata dzisiaj
To że"domek ma lokatora" skojarzyłam z rozpoczęciem sezonu lęgowego.
A to mi się wydaje przedwczesne.
Ale przecież ta sikorka(i) może tam nocuje(ą). A to zdziwienia nie budzi. Znalaząłm przy czyszczeniu budek wiele oznak, że w niezasiedlonych w ub. roku budkach ptaki nocują.