To Angelika z ogrodu Na zielonej...trawce miała taki patent na anabelki. Szeroka czarna gumką pasmanteryjna. Wtedy pędy się nie łamią, a jest to mało widoczne. U siebie jeszcze nie stosowałam, choć gumę już zakupiłam.
Bardzo mi się podobają twoje nasadzenia, ale to nic nowego.
Chciałam zapytać co na paprociowisku rośnie między brunetami na tym zdjęciu
Wrzucę teraz trochę zdjęć z ogrodu Ani Kwartet, które robiłam u niej niemal tydzień temu wczesnym rankiem. Zwykle trudno u niej zrobić zdjęcie bo ogród ma wystawę południową i słońce jest wspaniałe ale też skutecznie przeszkadza.
Już wszyscy znają to cudne miejsce i wybaczycie zdjęcia robione telefonem.
Sąsiadki: Lady Emma Hamilton oraz po prawej ONA Jude de Obscure. Urzeka mnie każdego dnia.
Zupełnie nie wiem, dlaczego czepiałam/czepiam się Chopina. Do tej pory nie pojawił się w żadnej relacji, a przecież jest, pokazuje urodę, byłam bardzo niesprawiedliwa, nadrabiam
Limelight szaleją, cynie przed nimi rozkręcają się. Brudny róż dobrze tu pasuje.
Kolejny floks, który miał być fioletowy...
Lady of Shalott niczego sobie.
Kukliki o tej porze??
Przezimowały jeżówki Green Jewel.
Czy to jest tzw. drugi rzut?
Ascot nieustannie daje o sobie znać.
Munstead Wood zapadają się w bodziszku, jeszcze młode i wiotkie. Ale też na jakiś drugi rzut mi to wygląda. Po sąsiedzku zwisa jeżówka Blackberry Truffle. Na tle MW blado wypada.
Po deszczu (oszczędnym niestety) poranny obchód jest koniecznością.
Desdemona i mnóstwo pączuszków.
Ogólny widok już nie tak doskonały, ale taki też jest potrzebny
Wysiałam też Scabiosa atropurpurea, pojawiają się właśnie pierwsze kwiatki.
Jeszcze raz wypełniacz rabat - Bupleurum / przewiercień.
Klon Pixie nie marudzi. Choć nie ma idealnego stanowiska, to postanowił wypuścić nowe pędy.
Justyna, Asia jeszcze takie nasadzenia na rondzie koło Niechorza jestem pod wrażeniem jak fantastycznie zaaranżowane. Ciężko uchwycić z samochodu ale widok ekstra. Od razu widać co się sprawdza w okresach suszy
A czy podlewalas na suchy trawnik? Pewnie za duża dawka florowitu i na suchy trawnik i został sparzony.
Zawsze trzeba podlewać nawozami w płynie na już zmoczony trawnik.
Lej dużo wody trzeba wypłukać ten nawóz.