Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

An_na 13:32, 05 kwi 2023

Miało być morze krokusów ale pogada jest jaka jest i bidoki nie chcą się otworzyć

Z bliska je widać i są piękne

An_na 13:35, 05 kwi 2023

Za to hiacynty się szykują

Martka 13:52, 05 kwi 2023

Aniu, znam ten ból, krokusy miały przez te zawirowania zmarnowany sezon, brak słońca, jednych - Cream Beauty to ani razu nie widziałam w rozkwicie.
edi75 15:36, 05 kwi 2023

Ania ...za to tulipanów będzie.A i jeszcze odnośnie garażu... ten u Pawła,/jak dziewczyn pisały/ naprawdę super wygląda... widziałaś?
An_na 15:59, 05 kwi 2023

Martka napisał(a)
Aniu, znam ten ból, krokusy miały przez te zawirowania zmarnowany sezon, brak słońca, jednych - Cream Beauty to ani razu nie widziałam w rozkwicie.

Moje też zmarzły zanim się otworzyły aż żal patrzeć
An_na 16:07, 05 kwi 2023

edi75 napisał(a)
Ania ...za to tulipanów będzie.A i jeszcze odnośnie garażu... ten u Pawła,/jak dziewczyn pisały/ naprawdę super wygląda... widziałaś?

O tak! tulipany wyszły prawie wszystkie, nornica je oszczędziła na pewno pomogło, że sadziłam w koszyczkach, chociaż nie wszystkie. Mam teorię, że spróbowała się do nich dobrać a tam zonk znaczy koszyk i pewnie leniwa była i zrezygnowała a tam w drugiej części ogrodu już bez koszyków rosną a ona ich nie znalazła. Na moje szczęście

Pawła blaszak widziałam i się zachwyciłam stąd pomysł, żeby mój pomalować. Em już się pogodził z tym, że będzie odkręcał deseczki i podnosił je w górę tylko nie wiem kiedy, bo go wiecznie w domu nie ma
ElzbietaFranka 17:17, 05 kwi 2023

Nie dla krokusów w tym roku wiosenna pogoda.
Tulipany mają już kwiaty na
Wierzchu, ale też mróz ich kładzie do ziemi. Niewiadomo jak to jeszcze z nimi będzie.

Może hiscenty dadzą rada są ładne, ale potrzebują ciepła i słońca.

Ciemierniki nie obrywają dla nich ta pogodą to obojętna.
An_na 18:24, 05 kwi 2023

Witaj Elu
U mnie jeszcze nie widać pąków tulipanów. Wiosna na Żuławach zawsze opóźniona. Nawet dwa tygodnie w porównaniu do zachodniej części Polski.
Ciemierniki gwiazdorzą
An_na 10:56, 13 kwi 2023

Przyszła wiosna i do mnie
Tulipany puchną, hiacynty kwitną, ruszyły niektóre trawy.
Dzieliłam wczoraj miskanta Memory. Roczna sadzonka ale lekko nie było
Piwonie już widać na rabatach i najważniejsze żyją wszystkie trzy clematisy huraaa
Jesienią już postawiłam na nich krzyżyk bo wszystko uschło (małe, chude sadzonki przyjechały) dobrze, że ich nie wywaliłam.
Wszystkie róże też żyją

An_na 10:58, 13 kwi 2023

Na różankę dosadzę jeszcze miskanty sarabande tam gdzie wbite patyki i będzie git