Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cioci 22:26, 13 lut 2014

Do góry
Gosiu jeszcze raz pochwalę - avatarek super.
Pisałaś u mnie, że kulek poszukujesz...nie wiem w jakim stylu miałyby być, ale czy widziałaś te u Kapiasów.....są srebrne, chyba szklane i coś koło 22 zł kosztują

Pozdrawiam
Ogród w skali mikro :) 22:25, 13 lut 2014

Do góry
Wszystkim Uroczym Zaglądającym z okazji zbliżającego się w szybkim tempie dnia św. Walentego , dnia nie tylko zakochanych ale także lubiących się życzę wszystkiego radosnego

Do życzeń i wyrazów sympatii dołączam :

Masażystę ... By zadbał o Wasz relaks

A także ciacho .. Dla osłody tego i tak cudownego dnia

Buziakiiiiii ... Mła, mła, młaaaa ..,.
w Oborze też mogą być ogrody 22:22, 13 lut 2014

Do góry
Słodkich snów Kochana
a żeby nie były kiszki na koniec, to pokażę te moje golaski pocięte
Najpierw gruszki:
Ta ma za sąsiada dużego orzecha i tak ucieka ze wszystkimi gałęziami w 1 stronę

Rododendronowy ogród II. 22:21, 13 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
...No w końcu ktoś kto rozumie problem a nie posadza mnie o nielubienie milutkich zwierzątek . Współczuje Bogusiu , u mnie jest to samo.

ja nigdy nie lubiłem kotów ale .... jej poprzedniczka chodziła za mną jak cień i patrzyła w podobny sposób
kot jeżeli nie ma kontaktu z człowiekiem od pierwszych dni nigdy już się nie oswoi

Bogdzia tęcze o które pytałaś niestety wrześniowe
W ogródku Iwony 22:21, 13 lut 2014

Do góry
Iwonko, jeszcze raz zdjęcia zakątka, który Cie interesuje. Tam sa 2 tuje -wysoka i niższa z żółtymi końcówkami, jałowiec płożący ten duży niebieski i drugi mniejszy Blue Star, berberys, z lewej strony wajgela Variegata i jeszcze tawuła o żółtych liściach. Pod berberysem posadziłam tojeść rozesłaną i trawę hakone, żeby powstała taka żółta plama. Zapomniałam jeszcze o świerku Conica - za berberysem.

Zakochana w ogrodach 22:18, 13 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
I oczywiście to widzę jak wychodzę z domu. Modrzewie są już sąsiadów.

kurka ciasno przy tym wejściu masz.
Ja znam tylko tych obecnych właścicieli (znam,to za dużo powiedziane, po prostu wiem którzy to są)
Ogród u stóp klasztoru 22:17, 13 lut 2014

Do góry
Ale ta moja trawa to większy placyk jak u ciebie . ty to masz ja nie już roślinami obsadzone a u mnie takiego placu nie obsadzę ,,, a co byś miał na myśli ?

Ogród u stóp klasztoru 22:13, 13 lut 2014

Do góry
aha nie wstawiłam tu swojego pomysłu

w Oborze też mogą być ogrody 22:12, 13 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajnie, ognisko było A kiełbaski?? Buziak

No co to za ognisko bez kiełbasy
tylko te mokre gałązki średnio się paliły i trzeba było normalne drewno przynieść i słomę, żeby w ogóle coś się te kiełbasy osmoliły
Ważne że dzieciaki były zadowolone i frajdę miały

Nawet Franio spróbował ogniskowej kiełbasy

W tle pozostałe gałęzie po cięciu
ogrodoweimpresjejolki 22:11, 13 lut 2014

Do góry
Kochani, to tylko tak ładnie brzmi: wymiana wanny na kabinę prysznicową... Tak łatwo byłoby na ekspozycji w sklepie, ale skoro ma sie z tego korzystać ...Dzisiaj doprowadzenie wody w nowych miejscach (kabina i pralka), położenie glazury i terakoty w miejscach po byłej wannie, dodatkowe izolacje, ...Montaż kabiny dopiero w sobotę ...

A ja dziś znowu u okulisty, bo jakby mało było kłopotów, to oko nie daje za wygraną
Nic więcej nie napiszę, bo byłoby mało optymistyczne, a jutro będzie znów lepiej (mam nadzieję)

Moje poletko 21:48, 13 lut 2014

Do góry
Celina napisał(a)

Bogdziu to nie koper. To wilczomlecz złocisty inne ujecie

O to on bardzo złocisty jest. Śliczny.
Nowy przedogródek ..to nie takie proste 21:43, 13 lut 2014

Do góry
Na wiosnę planuję zmienić wygląd mojego przedogródka . z racji że pielęgnacja trawy stała się tam bardzo uciążliwa mam zamiar zrobić tam rabatę żwirową z dominującym motywem kulistych form bukszpanów

to wygląd z 2011 ale nic się nie zmieniło ( nie ma tylko kosodrzewiny pod ogrodzeniem ) w kompozycji tylko rośliny większe .

Chcę tę trawę wyrzucić i wysypać kamykiem o grubszej frakcjii , z tym że na pewno usunąć chcę karaganę ze środka . i wszystkie roślinki naokoło szamba , które po przyłączu do kanalizacji będzie zlikwidowane ( to gdzie widać płotek ) . dołożyć zaś mam zamiar kul bukszpanowych o różnej wielkości i stworzyć coś na kształt japońskich żwirowych wysp .
zostałyby coniki i kuliste świerki i bukszpany , do tego porozrzucane nieregularnie gdzie nie gdzie lawenda i carexy , w nie wielkich ilościach

wygląd 2013 ..

problem stanowi też dla mnie pasek rabaty wzdłuż drogi ..
.nie wiem czy lepiej to zlikwidować , czy zostawić

Prosze was o pomoc , bo moja głowa chyba na to za mała ...ale taki rysunek zrobiłam ...o zgrozo

Kolorowe Rabaty Martek 21:40, 13 lut 2014

Do góry

Buziaczki
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:39, 13 lut 2014

Do góry
Sześć stóweczek, wow
ogrodoweimpresjejolki 21:36, 13 lut 2014

Do góry
Trzymam kciuki za efekty w łazience.
Szmaragdowy Zakątek 21:35, 13 lut 2014

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających, dzięki za wizytę i melduję do wiosny 36 dni

Zupełnie zapomniałam o mojej zagadce….oto rozwiązanie

Pierwsze miejsce „ex aequo” Magda70 i AgnieszkaW, drugie miejsce bacowa, trzecie kaisog1 wszystkim gratuluję , a co do nagród to…

nagroda główna dla wszystkich laureatów: 1-dniowy pobyt w „Szmaragdowym Spa”
W programie:
- kąpiele słoneczne (organizator zapewnia kocyk i olejek do opalania, w razie niepogody – saszetka samoopalacza)
- relaksacyjny masaż błotny (o… błotka wszelakiej maści to u mnie dostatek zwłaszcza po wiosennych burzach)
- naturalny masaż stóp, czyli spacerek boso po świeżo skoszonej trawce
- hydroterapia, czyli relaksacyjne bicze wodne (do wyboru dwa strumienie o różnej sile, czyli wąż ogrodowy o średnicy ½ cala lub ¾ cala)
oraz hit sezonu mikrodermobrazja dłoni, czyli mechaniczne złuszczanie naskórka podczas prac
ogrodowo-ziemnych
Serdecznie zapraszam, termin wizyty do ustalenia telefonicznie.
Kubusiowo II 21:28, 13 lut 2014

Do góry
I doszłam do wniosku, że wyhodowałam sobie Monster Garden
Pojechaliśmy dzisiaj do Auchana kupić ziemie. Kuba wpadł na dział ogrodniczy i jakiegos amoku dostał..... zrobił takie zakupy:

A w siatkach:

Oprócz niezbędnych do pielęgnacji tegoż kwiatka rzeczy takich jak: osłona, konewka i sekator Kuba chciał jeszcze: łopatę, grabie, piłę, dziabkę, łopatkę z podziałką ("no przecież muszę wiedzieć ile wykopałem!"), sznurek i rękawiczki. Dobrze, że dał sobie wytłumaczyć, że do pielęgnacji kwiatka, którego wybrał te trzy rzeczy, które kupiliśmy wystarczą
Kubusiowo II 21:25, 13 lut 2014

Do góry
I sadzenie róz urodzinowych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies