Niesamowicie wygląda hakone, molinia i brzozy. Szczególnie podoba mi się ujęcie z tarasu. Cudne kolory, niby żółty ale nie kurczakowy
Hakone i molinia to moje ulubione trawy. Molinia szczególnie pięknie wygląda solo, albo w takich trójkach jak masz, z odstępami między nimi. Wachlarze nie zachodzą wtedy na siebie, są ładnie wyeksponowane.
Jaką masz tu odmianę molinii? Ja mam tylko Heidebraut, wygląda podobnie, super przyrasta. Zastanawiam się jeszcze nad tą o ciemnych kłosach. Nie posadziłaś jej może przy rabatce koło wejścia?
Jakby co, pozdrawiam wszystkich moich fajnych sąsiadów i całą resztę też
W prognozach pogody na dzisiejszą noc mam zapowiadane coraz niższe temperatury. Zebrałam domowe i ciepłolubne z tarasu, część papryk w donicach schowałam do szklarni, porobiłam bukiety na zapas.
Sylwia, Twój ogród można podziwiać i podziwiać, jest taki różnorodny, że nigdy się nie znudzi,
zawsze można znaleźć coś nowego.
Dzięki Madzi mamy jeszcze więcej przyjemności z oglądania.
Moniko, ale cuda kwitną u Ciebie, jaki piękny kwiat.
Ciemierniki i chryzantemy też super. Bardzo lubię też hosty przebarwiające się na taki mocny, złoty kolor.
Zdjęcia ze spaceru po lesie przepiękne.
Piękny ogród i piękna sesja, Madziu, dzięki za zdjęcia. Sylwio, zachwyty to mało, to jest jeszcze ogromny szacunek za Twoje podejście do natury, do pracy, za niezłomność mimo brutalnych czasem okoliczności przyrody. Urosło Ci piękne ogrodowe królestwo
Dziewczynki dziękuję za Waszą obecność w moim pamiętniczku ogrodowym a teraz po wszelakich pracach twórczych czas na prozę życia i ogarnięcie zaległości domowych, np sterty prasowania, idę poszaleć na desce (z Pinterest - jak mnie to rozbawiło )