Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Kiedyś będzie tu ogród 16:30, 06 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
moje lilie mialy byc jasno rozowe a sa jakies bardzo podobne do tej
Ach.... te zakupy cebulkowe.... Ale taka jest śliczna, choć zdjęcie trochę przekłamuje kolorek.

Toszka napisał(a)
Wiało - wiśni nam sporo pozrzucało i zbieraliśmy spod drzewa

Lało - w strugach deszczu rynnę musieliśmy montować, bo budowlańcy zdjęli, a eMowi siem o tym drobiazgu zapomniało

a teraz przyjemny chłodek i wreszcie jest czym oddychać

Najważniejsze, że u ciebie popadało

Lilii dość szybko ci przybędzie
Z tą pogodą w tym roku to masakra, albo wściekłe upały albo leje. A ja tyle koszenia mam, ale żyłkową nie daję rady jak gorąco. A zielsku sprzyja taka pogoda, rośnie jak szalone.

Mirka napisał(a)
Czytałam że Serbów dokupiłaś Moje zeszłoroczne maluchy w.tym roku dostały nawozu i ruszyły z kopyta One nie przesadzane szybko rosną jak już się przyjmą. Przyrosty mają i.czubki po 30 cm.urosły ale sie cieszę.

Mirko dokupiłam kilka większych serbów żeby na odcinku stawu max szybko odgrodzić się od drogi. Choć i tak lata miną. Tamte serby kupione wcześniej (te malutkie) pójdą od strony sąsiada. A i tak będę musiała dokupić. Mam nadzieję, że i moje w przyszłym roku ruszą.

LyraBea napisał(a)
Aniu, co u Ciebie? Czytałam o wcześniejszych szkodach, teraz cichutko u Ciebie. Też mam radiówkę i czasem mi idzie ten net jak krew z nosa.

Beatko kilka dni byłam odcięta od świata bo po burzy poszedł główny nadajnik. Ale i tak miałam przez dwa tygodnie gości i nie bardzo możliwość pisania na forum. Jednym oczkiem wpadałam czasami, czytałam min o twoich zmaganiach z trawnikiem i nieszczęsnej nawałnicy. A i nasadzenia cichutko podziwiałam.

Pszczelarnia napisał(a)
A właściwie dlaczego nie patrzeć na buraczki. Ja lubię buraczki nade wszystko....
Właściwie dlaczego nie, w końcu większość część ostatnich dni spędzam w warzywniku.... co za wariat taki wielki zrobił i teraz tyle pielenia...

Cząber- strażnik buraczków.

Jedno mnie zastanawia- wszyscy piszą, że dyniowate szaleją w tym roku a u mnie porażka.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:13, 06 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

U mnie polało solidnie, ciut z doskoku wyrwałam

mam pełno liliowców,kiedy się to uzbierało, nie wiem

do przesadzenia
rozplenice je zarosły

Lilie i liliowce na tle soczystej zieleni, piekny letni widok ...
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:44, 06 lip 2016

Do góry
Ale cudowne lilie. Miałam mnóstwo cebul ale ten rok im nie posłużył i chyba wygniłyWyniki odebrane? Ulga?
Ogród z łezką II 14:37, 06 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
N o to teraz trudno będzie zakosić donice.. bo 3 to już trzeba całego gangu do tego

Lilie w kupie wyglądają pięknie. Moje kępy zarosły inne chabazie, a cześć wygniła, to chociaż Twoje sobie pooglądam, powzdycham.

Nie ma mowy żebyś tę wielką podniosła z tym co jest w jej środku Może i ją ruszyć się da, ale do zakoszenia trzeba dwóch chłopów, albo chłopa z taczką.
Czyli kobitka te mniejsze da radę...;0

Mnie właśnie też zarasta wszystko, pisałam u Małgosi, że mnie wkurza ta robota na okrągło. Lilie pod koniec sierpnia będę wykopywać z rejonów łezki, bo już mi wyłażą do łezki...1/3 pójdzie do rozdania
Ogród z łezką II 13:56, 06 lip 2016

Do góry
N o to teraz trudno będzie zakosić donice.. bo 3 to już trzeba całego gangu do tego

Lilie w kupie wyglądają pięknie. Moje kępy zarosły inne chabazie, a cześć wygniła, to chociaż Twoje sobie pooglądam, powzdycham.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:07, 06 lip 2016

Do góry
Lilie

Rododendronowy ogród II. 07:15, 06 lip 2016

Do góry

Piękne te cytrynowe lilie, jak się nazywają?

A ile lat u Ciebie Edenka?
Ze zdjęć wnioskuję że będzie miała ok 1m wysokości. Ona sama się rozkłada na boki u Ciebie. Pytam bo mam 3 szt. i będę chciała je posadzić przy ścianie budynku a nie wiem jaki pokrój ma docelowo.
Liliowo i kolorowo:) 23:45, 05 lip 2016

Do góry
Śliczne masz lilie A byłaś w szkółce koło Ciebie maja tam coś ciekawego?
Nowoczesny ogród z lasem.. oby się udało.. 23:30, 05 lip 2016

Do góry
Witam Cię Kasiu !
Podglądam Twój ogród i zmagania z szambową, głazową itd i trzymam kciuki żeby się wszystko przyjęło (tfu tfu) bo projekt masz piękny a z ciebie kawał pracowitej kobity, żeby w takim tempie ogarnąć tyle

Ja tymczasem muszę na jakiś czas zarzucić temat projektu rabaty chemicznej bo zaczęliśmy robić podjazd i nie ma sensu, żebym teraz akurat tam modziła. Temat cisów u podnóża zaakceptowany i jak tylko skończą to przystępuję do działania

Ale, żeby nie było nudy to mam inny skrawek do ogarnięcia i liczę na Waszą pomoc

Od strony wschodniej domu mam lasek i jedną z 1000 skarp, które są moją zmorą. Nie patrzcie na lilie bo z synkiem posadziliśmy stare cebule w celach szkoleniowych i nie widzieliśmy, że cokolwiek z nich wyrośnie A tu wszystkie wystrzeliły i to na piachu

Zrobiłam sobie już wstępny plan nasadzeń i mam wszystko ułożone w głowie. Muszę nawieźć dobrej ziemi i wyrównać krawędzie. Tylko martwi mnie sama skarpa wokół sosny. Obok na płaskich odcinkach będą rosły bukszpany (rodzice chcą mi sprezentować swoje nigdy nie formowa kulki ) i rododendrony, które mam teraz posadzone w innej części. Będzie też obwódka (zakochałam się w nich! ) Brakuje mi jedynie wypełnienia, które stanowiło by okrywę i od razu umocniło skarpę. Żeby nie było prosto chciałabym, żeby było zimozielone
Myślałam o : runiance, irgach albo kopytniku. Bardzo podoba mi się tojeść ale niestety zimą to obraz nędzy i rozpaczy.
Droga do spełnienia 23:00, 05 lip 2016

Do góry
Lilie w większej kępie wyglądają imponująco
Tak jak twoje
Moja działka na Dębowym Lesie 22:53, 05 lip 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Aniu piękne te twoje liliowce i róże i lilie i cała reszta

wybacz ale jeszcze nie wysłałam nic nei robiłam w ogródku na te upały i szkoda mi było na ten gorąc wysyłaś roślinki
baaardzo się postaram jutro wysłać

Kamiluś, nie ma sprawy,Dzięki za wieści. bo trochę myślałam o tym.
Możesz jeszcze się wstrzymać.
a lilie i liliowce to teraz bajka .Ale nie tylko róze i inne rózności tez
Róża Isabel Renaissance

Tom Tom

Droga do spełnienia 22:21, 05 lip 2016

Do góry
Ależ ładne lilie a piesio boski
Ogród Mirelli 21:56, 05 lip 2016

Do góry
Pieknie!
Te Twoje 'kiepsko' to nie jedna ogrodniczka chcialaby miec.
Cudne lilie pomponella - wow
Pszczelarnia 21:39, 05 lip 2016

Do góry
A teraz nieco lipcowych zakątków:

Przy trzcinnikach:

Mikołajki:

Lilie od Renaty, te lilie św. Józefa sadzi się płytko

Rododendronowy ogród II. 21:37, 05 lip 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
O wszystko, to co lubię
Piękne róze, lilie,, liliowce i różne kolorowości

Miło Cię widziec Aniu.
Ogród wśród pól i wiatrów 21:23, 05 lip 2016

Do góry
Jolus jak lilie bedziesz xhciec to u mnue masz
Droga do spełnienia 18:51, 05 lip 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

a kuku

lilie masz piękne ale nic nie przebije uroku ttej małej mordki
Moja glebo terapia 16:17, 05 lip 2016

Do góry

a to już dzisiejsze fotki zakwitły lilie

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:05, 05 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dzieki za lilie , wyjatkowo piękne masz i te niebieskie ozdoby z koralikiem czy to eM taki zdolny?????????????

Em też zdolny wyspawał mi podpory pod róże i pod hortensje, ale te podpórki robił mój bratanek. Pokazywałam kiedyś ogród bratowej i jego prace, które zagościły w tym ogródku. Tu jest odsyłacz do tego ogrodu.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=237

a tu są moje podpórki w całej okazałości

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=260

i dalszy ciąg moich liliowców, tych, które udało mi się uratować przed suszą.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:01, 05 lip 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Pięknie komponujesz ze sobą roślinki, lilie urocze ale zestawienie tej różowej z pysznogłówką mnie zachwyciło. Cieszę się że u Ciebie wreszcie popadało, u nas też podlało i ochłodziło się. Na kilka dni wystarczy.

Popadało i już z powrotem sucho, taki urok gleby VI klasy, ale ja z tych upartych jestem i uratuję te moje roślinki nawet wbrew ich woli
Staram się podsadzać rośliny tak, żeby jedna roślina podkreślała urok drugiej, ale nie zawsze utrafiam z tym samym czasem kwitnienia. Ot człowiek uczy się całe życie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies