Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 13:55, 07 lip 2016

roma2 napisał(a)
Przyłączam się do wszystkich pochwał. Rabaty cudne. Uwielbiam takie. Kolendrę muszę zanotować gdzieś, bo zapomnę. U siebie znalazłam coś, co ze zdjęć w necie zidentyfikowałam jako dziką marchew. Zrobiłam zdjęcia, poszukam i wstawię u siebie. Walczyć z tym, czy niekoniecznie. Bo ładna jest i na rabatach by mi sie podobała. Ale jesli to zwykły chwaścior do wytępienia, to będę rwać bezlitośnie.

Za pochwały dziękuję. Łechczą, nie powiem
Pszczelarnia 14:00, 07 lip 2016

A ja mam: teucrium hircanicum. Wstawię, żeby kwiatkolubiący mieli pożytek.
To zeszłoroczna aranżacja, w tym jest inaczej.

Pszczelarnia 14:01, 07 lip 2016

margaretka3 napisał(a)

Patricia Kent

Oj piękna!
Anda 14:15, 07 lip 2016

margaretka3 napisał(a)

Ha! no własnie, to chociaż zimą ładnie będą wyglądać
Bonica jest tam tylko jedna, reszta to różyczki ukorzenione przeze mnie.
Ewuś, ożanka ładnie przyrasta. A czosnki to wszędzie ładnie wyglądają. Nawet z koperkiem

Śliczności z koperkiem Twoja ożanka wyglada trochę jak Teucrium chamaedrys, ale nie wiem na pewno, bo nie widziałam tego rodzaju na żywo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:29, 07 lip 2016

margaretka3 napisał(a)

Ewuś, byłam, widziałam.
U mnie patyczki padły, w upały nornica im pomogła, a przy upałach nie miały szans

Uuu, to szkoda Chcesz znowu w przyszłym roku jakieś patyczki? Może będzie bardziej deszczowo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
laurowisnia 17:34, 07 lip 2016

margaretka3 napisał(a)

Ha! no własnie, to chociaż zimą ładnie będą wyglądać
Bonica jest tam tylko jedna, reszta to różyczki ukorzenione przeze mnie.
Ewuś, ożanka ładnie przyrasta. A czosnki to wszędzie ładnie wyglądają. Nawet z koperkiem

Mowa o tej dziwnej ożance. Strasznie jestem ciekawa jak się u mnie rozwinie.
Porównałam z ożanką z nasion od Vivy, i w tej chwili jest z nią identyczna. Ten kwiat taki bardziej szałwiowy podoba mi się na równi z tym w kłosie.
bacowa 08:03, 08 lip 2016

Gosia jak patyczki perowskiej ? moje niektóre zbierają się do kwitnienia te mają jakieś 0,5m, ale niektóre mają dopiero 10 cm. Generalnie chyba 95% się ukorzeniło,i już mam chętną na na nadwyżkę perowskiej ,Iwk4- Iwonka zamówiła 10 szt .
Mam ożankę od Ewy pszczelarni, i ona jest bardziej zwarta jeśli chodzi o kwiaty , taka bardziej napakowana kwiatami.
popcorn 09:41, 08 lip 2016

nie masz litości, kobieto!
pięknie masz. kompozycje bardzo udane. i ta okra! uch!
Agania 11:18, 11 lip 2016

margaretka3 napisał(a)

No w ilości siła. Choć za chwilę ilość będzie problemem
Asia, ostróżka to była, ale to już chyba wiesz, bo kwitnie

Jakie cudo, czy to z tegorocznej wysiewki

Mnie też dwie lilie zakwitły, ale jedną znalazłam na rabacie preriowej, któś mocno się napracował, żeby ja tam ulokować
tulucy 15:27, 11 lip 2016

Gosiu, a jak myślisz, jakbym ostróżkę jednoroczną rzuciła rozmachem na rabaty zaniedługo, to czy ona przezimuje i sama wzejdzie? czy lepiej ją wysiać i pikować wiosną?