Halinka właściwie to jest Rendia bardziej znana jako Dimant Rouge (czasami piszą Diamond...)
jak zwał tak zwał ale piękna jest i już
tu trochę zdyszana bo wyszperałem ją w gromadce limek jedyną sztukę i jeszcze przeżyła drogę w Tatry i powrót w Bory
słabo wybarwiona po przejściach ale w tym roku pokaże na co ją stać
Znowu ja .
Zacząłem rysować i z 3 kulek zrobiło się 5. Ale chyba by się zmieściły tam? .
Drzewko na pniu dowolne- byle ładne. Kulki lub stożki z bukszpanu. Koło murku bluszcz, który zarośnie troszkę murek i może by zwisał z niego. Wypełnienie to żurawki. Odmiany oczywiście do wyboru. Tylko nie wiem, czy żółta by się nadawała tutaj (za dużo słońca pali żółte liście). Ale to sama byś wybrała kolorystycznie dwie.
Bardzo miło Was gościć w moim wątku. Mam nadzieję że pogoda dopisze bo mam tyle planów... Wam wszystkim też życzę pięknej pogody Dla odwiedzających słoneczny kwiatek -słoneczniczek szorstki.
Byłabym happy gdyby ktoś zidentyfikował moja magnolię. Kupowałam na pewno ponad 10 lat temu nie mając pojęcia że są różne odmiany. Posadziłam ją w zwykłej ziemi, niczym nie zaprawiając, bo oczywiście nie wiedziałam że trzeba. Na szczęście rośnie pięknie, teraz ma jakieś 3,5 m wys. Niestety martwi mnie że ma coraz mniej słońca - zasłania ją sosna sąsiada, która urosła niemiłosiernie.
Sprecyzuj pytanie... żółte ozdobne trawki??? może nie trawki a zimozielone turzyce?? Jest bardzo znaczna różnica w cięciu, pokaz zdjęcia "trawek" bo nie zawsze są to "trawki"
Trawki czasem odbijają dopiero w maju albo później, turzyce często są zimozielone, więc są cały czas.
Raniutko jak zwykle Bari trącił mnie noskiem
Wstawaj-gada, bo na dworze słoneczko boskie.
Patrzę lepiej, a za nim stoi Pani wiosna
Kwiaty we włosach a jaka buźka radosna!
Łypnąłem okiem na Krysię, ee jeszcze chrapie
Mam cichą nadzieję, że się nie połapie.
Wiosna bierze za rączkę, do ogrodu prowadzi
Zrób foty- prosi, dokumentacja nie zawadzi.