Piękne buczki rosną w doborowym towarzystwie piękne roślinki są u Finki
Ja też mam wiosnę w domku u mnie żonkilki u Cię hiacynty, nic tylko wąchać
Poczytałam o wytrychach, kluczach...................francuzach i sposobach na naszych eMów.......brechtałam przy tym flamencowa wesoła Irenko
Zakładaj rabatkę w rytmie flamenco, czerwienie do ciebie pasują i podkreślają twój temperament, a maki mus podziwiać
Podziwiam również białe pokoje w domu i w ogrodzie planujecie z Aną zakończenie remontów w marcu, a ja dopiero będę zaczynać, ale eMuś, juz rozpracowany
W ogóle nie wiem czy jeżówki teraz tam pasują, chyba trzeba będzie je całkiem w lewo, biżej brzózki. Za różami musi być coś neutralnego, inaczej tego nie widzę, tylko co zielonego pasuje za różami??? Tylko bukszpan mi przychodzi do głowy, ale ten tam chyba nie bardzo pasuje. To będzie tu - jedyne zdjęcia jakie mam ogólne, z 2012 roku
Słoneczko coraz wyżej więc czas najwyższy planować nowe nasadzenia. Nareszcie założone mamy ogrodzenie, więc przyszedł czas na przedogródek. Czeka nas wiosną dużo pracy, a Was Kochani prosze o pomoc i pomysły jak moglibyśmy zagospodarowac ten nasz przedogródek. Prace brukarskie przewidziane są dopiero na wrzesień (takie u nas terminy fachowcy mają ) więc interesuje mnie tylko ten fragment od bramki w prawą stronę
Póki co mam tylko takie foto, jak wyjde z Młodym na spacer to może coś lepszego pstrykne, ogólnie jest to południe, słoneczko piecze większą cześć dnia, widoczna jest studnia ( tam gdzie te deski), która będzie przekształcona w ciurkadełko. W prawym rogu jest jałowiec, przywieziony z lasu. Miał być usuniety kiedy karczowaliśmy teren na nowy las, tak było mi go szkoda więc jest u nas na podwórku i o dziwo ładnie rośnie.
Witam Pisze, poniewaz chcialabym uzyskac rady od bardziej doswiadczonych jak uformowac mojego jalowca na styl bonsai. zabieralam sie za to w zeszlym roku, ale stchórzylam i i przycielam go w takie wlasnie "rondo" niebardzo wiem co wyciac a co zostawic, jak go podwiazac, bo prawa strona jest w gorze a lewa w dole, poniewaz pochyla sie do slonca Pozdrawiam i prosze o rady