Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:09, 26 lut 2014

Do góry
Renia, Aniu - ta róża nawet koło tej Jazz rosen nie leżała... kupowane w wiejskiej małej szkółce z odkrytym korzeniem wiosną 2009... co prawda były tam też Chopiny (zapamiętałam tę nazwę.. i jako jedyną bo była żółta... i miałam na nią zakusy i nazwa była ludzka ) Moja jest czerwona, nalotem w kierunku różu i lila.. ale ona dopiero jak przekwita sie się rozjaśnia.. i wtedy mieni sie takimi kolorami..Jak deszcz nie popsuje płatków to jest wtedy taka mieniąca sie..
Zdjęć nie poprawiam i nie obrabiam, ale czasami pada takie oświetlenie, że foto wychodzi mniej realne.. i na tym zdjęciu wyszła taka jasna.. Jakbym miała jej określić kolor jednym słowem to powiedziałabym, że jest czerwona..
Kwitnie 2 razy obficie. Raz w czerwcu, wcześniej niż inne moje róże.. i drugi raz we wrześniu ....

To czerwiec 2009 (wiosną posadziłam w gruz pobudowlany, tu nawet trawa nie chce rosnąć i pokazywałam jak w tym miejscu kilofem darliśmy dziury w kamieniach pod kulki bukszpanowe.. róże maja podobnie))

Edit... googlam na stronie Rosarium.. i idąc tropem, że były Chopiny sprawdzam inne polskie odmiany... i już szybciej pasuje róza Jarocin, bo Merkury za czerwona i pędy się przewieszają, a ta ma sztywne pędy i sie nie pokłada..ale dalej nie szukam, bo komputer to zjadacz czasu
Ogród w cieniu brzozy 07:57, 26 lut 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)

To jeszcze Othelo

Agata... to ujęcie jest fenomenalne!!! Czy ta rabata jest troszkę w cieniu? Piękne po stokroć!!! Proszę usilnie o więcej fotek.
Mam sporo szałwii i mam mieć na różance kolory blado i mocno różowe... więc coś czuję, że szałwia i tam zawita ... i naparstnica...
Przepiękne połączenie
Ja też latem zastanawiałam się nad kursem... ale trochę czasu brak. Może kiedyś. Polubiłam fotografowanie właśnie przez ogród...
ogrodoweimpresjejolki 07:22, 26 lut 2014

Do góry
Celinko, działka jest lekarstwem - w tej chwili choćby popatrzeć ...

Aniu, Monte - dzięki, że z karteczką fatygowałaś się do mnie - śliczna

Mariolka, widzę nowy avaterek No jeszcze w ten nowy sezon nie wierze, ale zajrzeć musiałam Chciałoby się już tej prawdziwej wiosny

Haniu, rabatka z uczepem, begoniami i rozkosznymi żabami uśmiech u mnie wywołała, a to cenne

M. wczoraj podjechał wygrabić liście spod gruszy, które zostały jako osłona na zimę. A pod nią pełno czubków przebiśniegów i puszkini

Mam nadzieję, w sobotę lub niedzielę sprawdzić ile urosły i zrobić lepsze zdjęcie
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 07:11, 26 lut 2014

Do góry
Witam,Pola przeczytałam u Irenki że ci się podobają naparstnice,ja mam dużo mogę ci przywieść sadzonki do Pisarzowic,szkoda że nie spotkałyśmy się u GosiPozdrawiam
Ogród z łezką 07:08, 26 lut 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

A ja wcale nie przykrywałam, ogrodowe w cieniu siedzą a liście też już rozwijają:

Noooo, nie powiem żebyś mnie pocieszyła Nawet do swoich nie zaglądam...jeszcze nie.
System automatycznego nawadniania 06:29, 26 lut 2014

Do góry
Przykładowy obrazek:
1* Planujesz kupno zestawu o wydajności 100l/min (6m^3) na tym poglądowym obrazku jest to MH1100. Przy wydajności 100l/min - ciścienie bliskie 0 bar. Dopiero zmniejszając wydajność do 50-60l/min uzyskujemy ciśnienie rzędu 35 mp ( 3,5 bar ) czyli takie przy którym uruchomi się jednocześnie kilka zraszaczy. Producenci podają, że max zasięg zraszaczy statycznych uzyskamy już przy 2,5 bar. Ale gdy mamy 1 zraszacz w sekcji. Gdy mamy ich np 6 potrzebujemy większego ciśnienia. Nie znalazłem przelicznika ilość sraszaczy/wielkość min ciśnienia.
2* Podjączając 2 elektrozawory pod sterownik np Hunter lub Rain Bird nie pozwoli on na uruchomienie jednocześnie sekcji. Ustawia się w nim czas rozmoczęcia nawadniania i czas pracy poszczególnych sekcji. Te uruchamiają się kolejno po zakończeniu pracy poprzedniej.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 00:14, 26 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Kilka zbliżeń

śliczne .... aż miałoby się powąchać....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 00:08, 26 lut 2014

Do góry
Sebek, Ty się lepiej w dziewczynach zakochuj
Pokażę jeszcze dwa, skoro się podobają. Na razie więcej mi nie wychodzi niż wychodzi, muszę sporo fotek zrobić, żeby było z czego wybrać.

Ogród Sylwii od początku cz.II 00:05, 26 lut 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Z wczorajszego dnia ..... tak wyglądają trawy przed ścięciem
Miskanthus Variegatus

Gracillimusy, rozplenice i Frosted Curls ....

Twoje trawki cały rok wyglądają efektownie. Moja drobnicę tez juz scielam... mam nadzieję że nie za krótko. I tak przy okazji pytanie - czy turzyce tez ścinamy?
Co się stało kwiatom ... 23:53, 25 lut 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Róże NN dla wszystkich miłych gości.
Dostałam je od Taty, pamiętam jak w dzieciństwie ich nie lubiłam, rozłaziły się po całym ogrodzie.A teraz bez róż nie wyobrażam sobie ogrodu

Jest i sentymentalnie i patriotycznie i po prostu pięknie.
Chatka Baby Jagi 23:43, 25 lut 2014

Do góry
Tarnina napisał(a)
Iwonko: Cieszę się, że się podobają.... ja nie potrafię ładnie pisać, mówić... wszystko, co chcę przekazać jest na zdjęciach.... może dlatego mało ludzi mnie odwiedza... ale ci, którym naprawdę się u mnie podoba, zadomowili się (jak ty, strasznie mi miło i ciepło się robi po twoich słowach), bardzo się z tego cieszę... i przesyłam kolejną porcję jesiennych zdjątek...

( 21.10.2013 )

I ktoś nas podglądał przy grabieniu liści...

no coś Ty tutaj wszyscy uwielbiają pismo obrazkowe.
A znasz li ty przysłowie ze reklama dźwignią handlu jest? Wszyscy muszą poznać produkt zanim go pokochają.
Jesteś tutaj miesiąc i jeszcze nie wszyscy tu trafili. Każde ma już swoje ulubione ogrody i mało czasu by wszędzie zaglądać. Przyjdzie jeszcze taki czas ze nie nadążysz odpisywać na posty
wszystkie zdjęcia są po prostu bossssssskie

Dwa ogrody 23:21, 25 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
czyściec w nowym wygląda, jakby zimy nie było

tiarelki nieco zmieniły kolor, chyba jednak zmienię im miejsce

widzę w oddali lawendę przeżyła? moja jakaś blada miałam w rajskim pełno czyśćca a tu ani gałązki nie mam muszę od kogoś wyżebrać masz owoce figi?
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:09, 25 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Te są nn już przesadzone..

Może to jest Jazz rosen Tantau - 2009 rok
Rododendronowy ogród II. 22:44, 25 lut 2014

Do góry
Kasik napisał(a)

No proszę, i humorek od razu lepszy jak wiosna za rogiem , ale żeby tak od razu fruwać
Ja nie podołam- temu fruwaniu- ciągnie mnie mooocno w dół. Nie wiedzieć czemuhahahaha

no , ale ostatnio przecież fruwałam - ze schodów.

Bogdzia napisał(a)

Mnie też ciagnie w dół ale i tak dzis byłam 100kg motylkiem , a co tam powód jest nie byle jaki , wiosna to najlepsza nowina od kilku miesięcy a jeszcze taka wczesna.Pozdrówka.

Ogród w Tarnowie 22:42, 25 lut 2014

Do góry
Moja obiela też ruszyła ale zostało dużo owoców, które musiałem usunąć bo listki już widoczne a trochę tego było...

Co się stało kwiatom ... 22:34, 25 lut 2014

Do góry

stare zdjęcie. Pierre De Ronsard
stare zdjęcie.Red Leoardo Da Vinci
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:24, 25 lut 2014

Do góry

Znalazłam stare zdjęcie trochę kolory wyblakłe.
Pierre De Ronsard
W cieniu - zacieniona 22:15, 25 lut 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
a są tak śliczne, że szkoda by było żeby nie zakwitły
W cieniu - zacieniona 22:05, 25 lut 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

i na dokładkę nikt się nam nimi nie "rozczula", nie okrywa a one kwitną jak szalone
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies