Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Pszczelarnia 10:47, 07 mar 2012

Do góry
Pszczółko, popytałam wśród rodziny i znajomych w sprawie transportu. Niestety nie znamy nikogo takiego. Mam nadzieję że inne wrocławianki lepiej pomogą
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:44, 07 mar 2012

Do góry
Marzenko, mogłabyś podać namiar na jakiegoś sprawdzonego internetowego sprzedawcę kory? Bo ofert jest dużo, tylko chodzi o to, żeby kora była ładna, nie za drobna, bez zanieczyszczeń. Będę wdzięczna
Przedogródek Agniechy973 10:37, 07 mar 2012

Do góry
Ale fajne masz trawiaste zakupy Ja niestety muszę zacząć od tych "grubszych" rzeczy czyli drzewek.
Ogrodnik mimo woli 10:00, 07 mar 2012

Do góry
Tak patrzę, o której poszłaś spać i że już wstałaś - Ty chyba działasz na jakieś inne baterie niż reszta ludzi A ten napój energetyczny to na pewno tylko Tiger ?
Mój kawałek raju 09:33, 07 mar 2012

Do góry
Aniu, boskie narcyzy!!! Odsypiasz widzę...
Ogród w Alei Lipowej... 09:30, 07 mar 2012

Do góry
Justi, gratuluję serdecznie!!! Następnych wieeelu seteczek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:21, 07 mar 2012

Do góry
Irenko, tak patrząc na Twoje zdjęcie zastanawiam się, czy Ty aby na pewno jesteś już babcią? No, chyba że zaczynałaś już w przedszkolu A tak na poważniej - dobrze, że złapałam ogrodowego bakcyla, bo jak widać dobrze to robi na urodę i zachowanie młodości, nie tylko w sercu . Miłego dnia!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:12, 07 mar 2012

Do góry
Domi, nie umiem spojrzeć na taras i to co przed nim tak całościowo (że jak patrzę w tą stronę, to widzę to, a jak w drugą to tamto), z projektowania noga jestem totalna Dlatego dzięki za wszystkie rady! Twój głos zapisuję po stronie pierwotnego pomysłu Danusi, chyba w ogóle niepotrzebnie kombinuję...
Magnolio czy masz jakiś pomysł - twoje pomysły bezcenne?! Bo nic nie napisałaś...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:04, 07 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny, nikt nie chodzi tą ścieżką (nawet po spożyciu ) ona ma za zadanie przełamać dużą powierzchnię trawnika i tak w całości to jest widoczna tylko z piętra domu.

Justi, niestety masz rację, dużo łatwiej i taniej aranżuje się mniejsze przestrzenie .

A to widok na miejsce, gdzie chcę ewentualnie przesunąć planowaną rabatę, dużo czegoś czarnego pod drzewkiem, to Danusina skarpeta z traw, tylko trochę mi nie wyszła

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:05, 07 mar 2012

Do góry
Oj widzę, że ktoś tu dospać nie może, inaczej ranne ptaszki

Domi, mam problem - brak zdjęcia tej szerszej perspektywy Znalazłam takie zdjęcie, ale ono nie jest dobre do celów projektowych. Zaznaczyłam na nim miejsce, gdzie miałby być klomb zaproponowany przez Danusię i ten ewentualnie przy tarasie:

Ale uświadomiłaś mi coś, na co sama nie zwróciłam uwagi - że kolejne kulki przy tarasie to nie najlepszy pomysł, chyba, że byłaby to duża kula wysoko szczepiona (np.wiśnia umbraculifera), ale temu sprzeciwia się M., twierdzi, że będzie mu zasłaniać...
Mam jeszcze takie coś, ale z dużo dalszej perspektywy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:53, 07 mar 2012

Do góry
A możesz wstawić fotkę pokazaującą linię widokową z tarasu (jak najszersza perspektywa od strony domu) na tę ścieżkę/altanę? Bo coś mi się wydaje, gdy patrzę na poniższą fotkę, że Ty już tam masz kulki na patykach i wtedy nie dokładałabym kolejnej przy tarasie, bo to zburzy istniejącą kompozycję. Może nie zburzy, ale powieli.

Wieloszka napisał(a)

quote]

Ogród do remontu 23:09, 06 mar 2012

Do góry
Ewo, super Ci wyszedł ten rysunek dla Bożenki I balustrada nowoczesna, pasująca
Dwa światy 19:34, 06 mar 2012

Do góry
Haniu, gratuluję pięknej wizytówki i jeszcze piękniejszego ogrodu! Zazdraszczam.......
Rozpoczęłaś juz sezon ogrodowy, wschodzą u Ciebie cebulowe? Ja ich nie mam - to wyższa szkoła jazdy, nie dla żótodziobów, więc chociaż u innych pooglądam . Pozdrawiam cieplutko .
Ogródkowe perypetie:) 19:26, 06 mar 2012

Do góry
No proszę Pszczółko, i kto tu narzekał niedawno, że narzekaniem na forum innym zły humor się udziela? A teraz proszę, sama narzeka, a właściwie w towarzystwie Abiko Baby, wiosna idzie nie ma narzekania!!! Ech, a tymczasem ponarzekałabym z Wami, mnóstwo powodów się znajdzie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:09, 06 mar 2012

Do góry
Dziewczyny, nikt nie chodzi tą ścieżką (nawet po spożyciu ) ona ma za zadanie przełamać dużą powierzchnię trawnika i tak w całości to jest widoczna tylko z piętra domu.

Justi, niestety masz rację, dużo łatwiej i taniej aranżuje się mniejsze przestrzenie .

A to widok na miejsce, gdzie chcę ewentualnie przesunąć planowaną rabatę, dużo czegoś czarnego pod drzewkiem, to Danusina skarpeta z traw, tylko trochę mi nie wyszła

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:16, 06 mar 2012

Do góry
abiko napisał(a)

A czy ktosik w ogóle zajrzał na sam dół 66 strony ?
Ja też byłam, i jak dla mnie to ten klomp do niczego nie pasuje. Dałabym go tak jak piszesz koło tarasu a ścieżkę zostawiła. Heheh chodzicie tak zygzakiem?

Ja nawet nie pomyślałam o chodzeniu. Ładnie wygląda i tyle.
Hehe. no więc jak to jest Agnieszko z tym chodzeniem ?
Ogrodomania Oli 14:58, 06 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wiesz co, jakoś nie przypominam sobie aby moje kloniki płakały przy cięciu, a przycinam je dwa razy w roku. Wczesną wiosną i latem. Ale pamiętaj, że ja jestem tylko amatorką, poradź się Danusi, już ona będzie wiedziała najlepiej. Pozdrawiam.

Olu, moje klony globosum i royal red też nie płaczą. Ale przycięłam w sobotę, tak na próbę, jedną gałązkę klona "Red Sunset" chociaż widziałam, że ma już duże pąki. Byłam zaskoczona, bo soki polały się ciurkiem Prędko zasmaraowałam maścią i przewiązałam mu rankę. Mam nadzieję, że nie zrobiłam mu krzywdy... Widziałam, że przycięłaś już rozplenice, ja zdążyłam dopiero tawuły i berberysy. Trawy czekają na najbliższy weekend. Piękne zdjęcia Twojego ogrodu - czy ze szronem, czy bez, choć mam nadzieję, że teraz będą już "bez" .

Skoro tak to chyba wstrzymam się w tym roku z cięciem klonów.
To kiedy w takim razie ciąć klony? CZy ktoś wie?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:58, 06 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A czy ktosik w ogóle zajrzał na sam dół 66 strony ?
Ja też byłam, i jak dla mnie to ten klomp do niczego nie pasuje. Dałabym go tak jak piszesz koło tarasu a ścieżkę zostawiła. Heheh chodzicie tak zygzakiem?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:57, 06 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Siedzę i leczę zakwasy po sobotniej gimnastyce ogrodowej (pierwszy raz w tym sezonie) i mam chyba za dużo czasu na myślenie . Zastanawiam się, czy zrobić taki klomb przechodzący przez ścieżkę z płyt - jak zaproponowała Danusia i ten pomysł bardzo mi się podoba:

Mnie chodziło o coś takiego na ten przykład

Po lewej kule z cisa albo bukszpanu, a tu po prawej drzewko w skarpecie ze średnich traw. Albo coś innego.

Czy jednak nie byłoby lepiej zostawić ścieżkę w spokoju, a zrobić taką wyżwirowaną przyklejoną do tarasu rabatę pomiędzy ostatnim stopniem schodów a ścieżką - widoczne w prawym dolnym rogu zdjęcia?
Wątpliwości mnie naszły po obejrzeniu po raz kolejny różnych projektów Danusi - rzadko występują w nich takie rabaty na środku trawnika. Są one raczej przyklejone do tarasów, a przestrzeń trawnika (poza ścieżkami) jest pusta.
I co Wy na to? Danusiu - Wielka Pomysłodawczyni - co o tym myślisz? Zostawić tak jak narysowałaś, czy przesunąć?

I jedna i druga propozycja ciekawa. Nie umiałabym zdecydować. A ten róg prawy dolny to ma jakąkolwiek oprawę?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:49, 06 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
NAPRAWDĘ BOGACI LUDZIE też chcą mieć piękne ogrody. Dla nich właśnie takie rośliny, za takie ceny

Ewo, nie znam takiej firmy, ale podpytam i dam znać.

wiem Wieloszko, że są tacy ludzie, niektórych nawet znam, ale u nich w ogrodzie ogrodnicy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies