Domi
08:42, 07 mar 2012

No jestem porannym ptaszkiem.
Widzę, że masz już przy tarasie po drugiej stronie taką kulkę na patyku. Może więc na nowej rabatce przy tarasie dać niskie kulki, bez patyków, np 3 sztuki skomponowane na podstawie trójkata, albo coś w stylu tej rabatki, którą już masz (zaznaczona żółtym kolorem), a patyk wprowadzić w oddali, przy ścieżce? Obawiam się, że umieszczenie tych streczących na patyczkach kulek z każdej strony tarasu sprawi, że będą ze sobą konkurować o uwagę. No chyba, że zależy Ci na stworzeniu symetrycznych nasadzeń. Teraz ta kompozycja jest ok: z jednej strony 3 kulki na patykach, cofnięte, widoczne przy spojrzeniu w prawo, z drugiej strony jedna na patyku, wysunięta do przodu, widoczna przy spojrzeniu na wprost. No najlepiej by było kolejną zobaczyć w innej, zaskakującej scenerii, np. w oddali przy spojrzeniu na altanę. Jestem za pomysłem Danusi.
Albo......... zrobić identyczną rabatkę jak ta wskazana strzałką, takie lustrzane odbicie.

Albo......... zrobić identyczną rabatkę jak ta wskazana strzałką, takie lustrzane odbicie.