Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:46, 13 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
w trakcie tworzenia, zobaczcie jakie poświęcenie, na kolanach, chyba tak najwygodniej

Wieloszka, Gabisia i Marzenka

a to stroiki na stół, az 2 sztuki, przesliczne, tak na bogato, ale w utrzymanej kolorystyce

Jeszcze raz sobie obejrzałam. Wszystkie piękne. Ogromna różnorodność i pomysłowość. Bardzo lubię takie workshopy .
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:25, 13 gru 2013

Do góry
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:16, 13 gru 2013

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:14, 13 gru 2013

Do góry
Pierwszy dzień ze szronem. Ogród i las wyglądają uroczo - koronkowo.
Szron podkreśla wszystkie detale.

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:44, 13 gru 2013

Do góry
mira napisał(a)

powiesiłam serduszka

jakie delikatne i bardzo przypadły mi do gustu...w słoneczku będą pięknie błyszczeć...
super pomysł !
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:44, 13 gru 2013

Do góry
Wrzucę Wam też aksamitek niskie kolorowe niech rosną i Wam cieszą oczka ha ha

O takie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:30, 13 gru 2013

Do góry
Bogusiu i ja pozdrawiam, mam nadzieję, że doszło

Pszczółko, doczytałam o bombkach u Gabisi, wykorzystam ten pomysł

Bartek miło, że wpadasz, zakładaj wątek, grupa wrocławska rośnie w siłę

A to wianek od Agi_pe, który wykorzystam jako stroik na stół, dołożyłam świeczkę z kokardą

wczoraj zamiast dekorować, to sprzątałam, w tym mech z dachu, resztę dokończy emuś
dalej nie robiłam, bo przy moim szczęściu mogłam odlecieć

pełno mchu do zdobienia nazbierałam
pozdrawiam zaglądających, bięgnę coś wymyślać do stożków pod drzwiami, bo chciałabym założyć światełka i pokazać w całości z wiankiem od Danusi

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:42, 13 gru 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
Też byłem adwersarzem, i to jeszcze jakim (już na forum raz o tym wspominałem), czasem wstyd wspominać, dopóki nie pojawiły się te dwie pociechy ze zdjęcia. Jak im odmówić karmienia ptaków, jak odmówić tysiącu dzieci, które oprowadzam rok w rok i którym opowiadam miedzy innymi o ptakach. Czyż to własnie nie oni obejmą odpowiedzialność za to co nas otacza, czy nie warto pobudzić w nich miłość i poczucie owej odpowiedzialności, raczej najważniejsza sprawa, wszystko inne staje się drugorzędne.
W szacownym gronie mój kolega ornitolog zapytał, czy ktoś zauważył spadek liczebności bądź masowe wymieranie jakieś populacji ptaków w wyniku dokarmiania? - cisza ...

Aniu wstawiam niegrzecznie fotkę, ale jutro ją usunę aby Ci nie zaśmiecać - przepraszam.

Mariusz, ani się waż niczego usuwać Jest u mnie i już moje A tak swoja drogą pozdrów wszystkie miłe panie, od najstarszej do najmłodszej.

Cieszę się, że fachowiec w dziedzinie podjętej dyskusji wypowiada się, bo ja laik jestem i bazuję tylko na obserwacji i zdrowym rozsądku. Ładnie ująłeś w słowa również moje myśli.
Ja z M nie jesteśmy dziećmi, a też obserwując ptaki, owady, pszczółki, żabki, zaczęliśmy przestawiać nasz tor myślenia, i często zamiast ładnie przeważa ekologicznie. Ptakom nie szkodzimy tak bardzo dokarmiając, ale przejęliśmy za nich odpowiedzialność.. a to już się przekłada na wiele innych rzeczy.
Melduję, że karmniki pełne, pora śniadaniowa była.. i zaobserwowałam 1 dzwońca, kilka sikorek i tyle. Temperatura minus 2, śniegu prawie zero, pogodnie.. ptaki szaleją w terenie
ogrodoweimpresjejolki 07:26, 13 gru 2013

Do góry
Jolu jestem dziś przy Tobie . Buziaki.

Testowe dodawanie zdjęć 23:34, 12 gru 2013

Do góry
Dwa ogrody 23:25, 12 gru 2013

Do góry

Czas na ogród 23:25, 12 gru 2013

Do góry
Jak zwykle spóźniona skladam życzenia i bardzo się ciesze bo nieskromnie powiem strzelce uwielbiam
lelije mus wkleić, to wklejam moją
Makowo na Kociewiu 23:17, 12 gru 2013

Do góry
Wywaliłam wszystko oprócz bombek a dołożyłam irgę efekt jest satysfakcjonujący polowicznie - ale nie jest już taki misz masz co?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:16, 12 gru 2013

Do góry
dominika_rew napisał(a)
Bardzo podoba mi się u Ciebie to, że masz tak ciekawe, różnorodne pokrojem rośliny - pięknie to wygląda, nawet jak jest szaro a to co szron zrobił z brzozami tylko upewniło mnie w tym, że w tle mojego ogrodu na pewno muszą być brzozy..zawsze są piękne

Zawsze w tle będą wyglądać zjawiskowo, ale trzeba pamiętać, że pod nimi nic nie urośnie, tylko wrzosy, ale Ty, akurat lubisz wrzosy

jesień i zima

To właśnie tu 23:12, 12 gru 2013

Do góry
Mirko, niestety tam nie mogłam kupić.
Ale jest dostępny w firmie wysyłkowej. Tam zamówiła go moja przyjaciółka i mnie nim obdarowała.
Kolekcja lilaków znajduje się w części zamkniętej.
Udało mi się ją oglądnąć w czasie gdy kwitły bzy. Wrażenie niezapomniane.

A spotkanie? Napiszę Ci jutro

ogrodoweimpresjejolki 23:08, 12 gru 2013

Do góry
Kochani, miałam podziękować każdemu z Was osobno za życzliwe wpisy, ale podsunięty przez M. termometr każe wracać do łóżka, a przedtem łyknąć stosowne piguły
Jeśli jutro będzie lepiej wpadnę tu do Was
Planów mnóstwo już przedświątecznych , a tu ...

Jutro ważny i trudny dzień, więc wspierajcie: życzliwym słowem, uśmiechem, dobrymi myślami, modlitwą ....
Fajnie, ze jesteście

Popatrzę razem z Wami na nowe kwitnienie storczyka i ... do jutra (mam nadzieję)

w Oborze też mogą być ogrody 23:02, 12 gru 2013

Do góry
A niech się dzieje...
tak coś mi wyszło w przerwach pomiędzy cycowaniem i lulaniem
Pan wianek naturalista, jeszcze tylko jakaś rafka do podwiązania i sprawdzenie jak to "cudo" prezentuje się w pozycji wiszącej
chyba, że mam jeszcze coś tam dodać, może orzechy włoskie i suszone pomarańcze?????
Wilcza Góra 23:00, 12 gru 2013

Do góry
Ewuś pięknie kominkujecie i razem ozdabiacie

mój M nie pozwala mi na taką swobodę w buszowaniu, ale wszystko co sie łyska to bym ze sobą zabrała szarości i czernidła uwielbiam, do tego błyskotki,
ale póki co, to łyska i błyska mi siem tylko woda w oczku

Fajnie, że teraz można łączyć tradycję z nowoczesnością tak mam u siebie

Do jutra macham, a w sobotę ja wianki, a ty takie tam coś
ogrodoweimpresjejolki 22:57, 12 gru 2013

Do góry
Ta zielona koperta też wyglądała nęcąco
Postanowiłam potraktować ja jako lekarstwo i "łyknąć" od razu

Zobaczcie sami tą piękną, ręcznie robioną karteczkę świąteczną

Treści zawartej na karteczce już Wam nie pokażę - potraktuję ją bardzo osobiście

Dziękuję Aniu jeszcze raz Z całego serca
Ogród cioci 22:53, 12 gru 2013

Do góry
Agawita napisał(a)
Ode mnie rownież coś na wyjątkową okazję, wszystkiego naj naj

Piękny kolorDziękuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies