Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilcza Góra 19:51, 12 gru 2013

Do góry
oko Wielkiej Siostry podpowiada, że szyszki na wianku pasują do świeczników
Anitko, jesteś wielka !!!

Makowo na Kociewiu 19:45, 12 gru 2013

Do góry
To jest mój pierwszy w życiu wianek
Zrobiłam go dla mojej koleżanki. Mam mieszane uczucia, bez szyszki lepiej ?

Wilcza Góra 19:25, 12 gru 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Piękne zdjęcia brzozowego lasku...ten podoba mi się najbardziej.

Bogusiu,

dziękuję...
też mi się spodobało i pobiegłam fotki porobić...
Makowo na Kociewiu 19:23, 12 gru 2013

Do góry
Kasiu, trzymam kciuki za Agatkę, pamiętaj, że dla nas najpiekniej zaśpiewała i jest do tego małą niezłą aktorką pełna energi dziewczynka

Każdy przeżył trochę zimy

też miałam taką tricolorkę, ale ktoś mi ją otruł, nie udało nam się jej pomóc trutka na myszy

twoja Maja lubi zimę
Wilcza Góra 18:55, 12 gru 2013

Do góry
Piękne zdjęcia brzozowego lasku...ten podoba mi się najbardziej.
w Oborze też mogą być ogrody 18:54, 12 gru 2013

Do góry
Kochana Pszczelarnio, ale chcesz przepis na samo ciasto piernikowe, czy instrukcję co i jak robić???
Bo przepis na pierniki jest taki (to jest na 1 porcję):
kostka margaryny
łyżka smalcu
1 szkl cukru do upalenia na karmel i 1 szkl do ciasta
5 jajek
4 przyprawy piernikowe
1 łyżeczka amoniaku
1 mały słoiczek miodu
mąki ile wejdzie

Cukier na patelni rozpuścić i zbrązowić, do gorącego karmelu wlać ostrożnie 1 szkl gorącej kawy zbożowej/ albo zwykłej naparzonej kawy (bez fusów), do tego płynnego można dodać miód i tłuszcz żeby się rozpuścił. ostudzić do temp. pokojowej. Jajka lekko ubić z ta 1 szkl cukru i dodać do masy. teraz po kolei wsypywać składniki suche, mąka na końcu. dodawać jej powoli i mieszać aż bedzie sztywne. wtedy małe porcje wykładać na stolnicę i wygniatać, ale nie za długo i nie za dużo mąki żeby pierniki nie były twarde. żeby sprawdzić jakie jest ciasto najlepiej wyciąc kilka pierników i piec w piekarniku i patrzeć jak się zachowują. piec w 180 , jakieś 10 min chyba.

a co do chatki to mój sposób był taki. na papierze A4 narysowałam sobie domek. Dach to jest kartka a4 na pół. najważniejsze są te zaczepy na poszczegolnych częściach domku, bo na tym opiera się ciężar i one musza jedna na drugą nachodzić, mój szybki szkic tak wygląda. i tak po upieczeniu docinałam kształty, bo jak ciasto lekko podrosło to już nie chciało się tak ładnie spasować
W cieniu - zacieniona 18:35, 12 gru 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pierwsze dekorowane pierniczki...tym razem mają dużo zdrowia - z nasionkami.Resztę zrobię później....

smakowicie wyglądają mnie by się nie chciało robić ale Ty będziesz miała gości
W cieniu - zacieniona 18:25, 12 gru 2013

Do góry
Pierwsze dekorowane pierniczki...tym razem mają dużo zdrowia - z nasionkami.Resztę zrobię później....
Zielono w głowie EDI 17:54, 12 gru 2013

Do góry
Witam was wszystkich. Za oknem szaro a w forumowych ogrodach tak kolorowo, że tęsknota do wiosny i ciepełka ogromna. Naczytałam się tyle o Waszych ogrodach że postanowiłam pokazać swój. Długo mi zeszło zanim z pośród setek różnych zdjęć wynalazłam te z przeszłości i te z teraźniejszości. Nie są to zdjęcia typowe pod Ogrodowisko, bo jeszcze o Was nie wiedziałam ale co nieco widać. Dużo pracy kosztowało nas żeby dojść do takiego stanu jak dziś ale było warto.

No tak wszystko pięknie tylko na tym koniec bo choć chęci są to pomysłu na logiczne uporządkowanie tego chaosu brak. A oto to co mam u siebie poza domem czyli trawa i roślinki.

Poznajemy ptaki 17:15, 12 gru 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Kruki na orzechach

Ładnie pasują im te kwiatostany sumaka ładne fotki
Kwiatowy ogródek Monteverde 17:10, 12 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widzę ze robienie zdjec ptakom bardzo Cię wciągnęło i stale na nie polujesz. Kamniczek zamówiłaś śliczny , znów będą fajne zdjęcia.Miłego dnia.

Bogdziu drobnica to już codzienna normalka, patrzę na nią a zdjęć za bardzo nie robię bo mam nie dobry aparat, ale dzisiaj Ciebie i innych "obdzięciole" dwa osobniki były na gruszach mojej i sąsiadki, zdjęcia oczywiście słabe ale zawsze coś
Nasze storczyki 17:08, 12 gru 2013

Do góry
Drugi jest w gorszym stanie. Czy to nie jakas choroba?
Nasze storczyki 17:08, 12 gru 2013

Do góry
Drugi jest w gorszym stanie. Czy to nie jakas choroba?
Tu odpoczywam 16:52, 12 gru 2013

Do góry
Talentów i skarbów masz wiele Grażynko w sobie i w ogrodzie, ja che więcej takich obrazków oglądać

Jeszcze nie jednym nas zadziwisz
Gwiezdny powój - Mina lobata 16:40, 12 gru 2013

Do góry
dorzucę moją z tego lata i na pewno wysieję ją w następnym

Moja codzienność - ogród Oli 16:16, 12 gru 2013

Do góry
leon60 napisał(a)

niezwykle piękne ujęcieaż się prosi oprawić w ramkę i na ściankę brawo dla autora
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:03, 12 gru 2013

Do góry
pierwszy spacer

.....................................................................................Silberlocke kupiona w ubiegłym roku za 15 zł

i wspominkowa kalina Burkwooda Anne Russell

Nasze storczyki 14:29, 12 gru 2013

Do góry
Ja to chyba widzę tutaj że ze starego patyka wybija nowy pęd kwiatowy

Ranczo Edy 14:12, 12 gru 2013

Do góry
Witajcie Kasiu ,Bożenko , Aniu,Zawitko i Nati i witam wszystkich Aniu u mnie trochę wytrzymały tylko są dość drogie zobaczymy ile mocy teraz mają i ile pocieszą ha ha ciasteczka już zrobione i choinka ubrana u mnie teraz muszę pilnować żeby dotrzymały do wigilii bo Lencia ma na nie chrapkę Zawitko murzynka też lubię zwłaszcza polewę o już bym zjadła Bożenko ciasteczka robiłyśmy z kruchego ciasta mam nadzieje że się do wigili nie rozpadną ha ha zakładamy "klub ciemiernika" ja mam różowe a wy kochane jakie macie ? kupiłam w tamtym roku i miały być białe no i okazały się różowe muszę teraz kupić jak będą kwitły ha ha buźiaki dla wszystkich
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:59, 12 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
No właśnie Agnieszko
Ale tak sobie myślę, że jest fart, w końcu wszystko dobrze się kończy
Co do dekoracji, zakupiłam coś takiego, kamienne serca wyklejone lusterkami i chcę je na domku powiesić, letnim....myślę gdzie...mus przymiarki porobić fajnie słońce będzie się odbijać, bo nawet jak różne światła żarówek są, to różne odcienie w tych lusterkach

w świetle białym, ledowym....są duże i ciężkie

w ciepłym, tradycyjna żarówka

To się nieco cofnęłam w tył, żeby zobaczyć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies