Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium "

Ania i róże i cała reszta :) 21:40, 22 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ale wtdy ACTA czuwa

To nasze cytowanie, a nie z cudzych for Chyba można wtedy. Już sama nie wiem

Danuś w tej kwestii nikt nic nie wie ....nawet premier się dopiero uczy . ale jeśli Ania pozwala to smolić całe ACTA
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:26, 22 lut 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Sebek, pędzisz jak burza. Trzaskasz te strony jak szalony.
My mamy w domu pobieloną lekko podłogę, drzwi i szafę z surowej sosny. Używaliśmy do tego bejcy białej, ale rozprowadzaliśmy ją dość mocno wodą i najlepszą metodą nakładania na drewno było użycie gąbki, najładniej się rozprowadzało. Może się przyda nasze doświadczenie.

Sebek, mógłbyś wstawić zdj. hosty Patriot? Z odległości kępę i liście bliżej. Da się zrobić?

Tej akurat nie mam, ale...
Gardenarium napisał(a)

Moja "Patriot" w deszczu, ten rok był korzystny dla host

Tutaj jeszcze u Zbyszka - tylko młode kępy - latem też je pokazywał, ale nie mogę ich znaleźć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/35-nasz-przydomowy-ogrodek?page=104#post_1032
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:46, 22 lut 2012

Do góry
Kompozycje zrobiłam dla Was specjalnie, bo wiecie że moje skrzynki z kwiatami byłyby białe albo biało-niebiesko-żółte, co dla niektórych fanów kolorów byłoby zbyt nudne. Dlatego też tak pohasałam z kolorami

Cieszę się, że Wam się spodobało.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:34, 22 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Coś na osłodę na dziś

Kompozycje takie kolorowe .... uwielbiam.... i przyznam się , że coraz bardziej skłaniam się w ogrodzie do koloru różowego niż czerwonego.....Ale mi się zmienia .....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:20, 22 lut 2012

Do góry
Właśnie go piszę i dobieram zdjęcia Jutro będzie Skrzyneczki w sklepie też, tylko nie wiem czy jutro dam radę dodać, ale jak nie jutro to pojutrze
A teraz się przynajmniej nacieszymy kolorami, specjalnie nakupiłam kolorowych kwiatów, żeby wiosnę było widać.

A kury i koguty to już tak na Wielkanoc na wyrost
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:17, 22 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
"Constance Spry" (różowa) - nie powtarza kwitnienia, chyba?

Skrzyneczki.....

Wg mnie też nie powtarza
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:15, 22 lut 2012

Do góry
To metal ocynkowany, mam w dwóch rozmiarach. Fajne są bo dość głębokie
Z dekoracjami wiosennymi zrobię chyba artykulik mały aby zaprezentować zarówno skrzyneczki jak i kompozycje. Mam bardzo dużo zdjęć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:12, 22 lut 2012

Do góry
Jeśli zaś nadmarzła na całego to odpadną zmarznięte igły (młode - bardziej podatne) i drzewo będzie się odbudowywać, ale niestety nie będzie zdobić ogrodu a szpecić.

I dlatego między innymi sadzę świerki serbskie. a nie jodły.

Klienci chcą jodły koreańskie i inne takie podobne, ale jak tłumaczę, że potem rosną jak chcą i wierzchołki im zamierają to nie chcą słuchać. Na tym przykładzie widać że jodeł i cyprysików Lawsona trzeba unikać.

Szkodniki w sezonie też robią swoje i ta walka mnie już denerwuje. Przestałam sadzić, chyba że na wyraźne życzenie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:09, 22 lut 2012

Do góry
Wg mnie zmieniła kolor pod wpływem niskich temperatur i na wiosnę będzie jak nowa
Nie ma się co martwić. Jeśli by były szkodniki to nie o tej porze ona by pokazała zmiany w kolorze na igłach.
Ogród u Mayi 17:06, 22 lut 2012

Do góry
Ten typ to cis ale jaki mam za mało danych. Przypuszczalnie Taxus baccata.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:03, 22 lut 2012

Do góry
Coś na osłodę na dziś

Ogród Sylwii od początku :) 15:21, 22 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poobrywaj od dołu ile się da, a pozostałe poobcinaj jak tu na zdjęciu. Potem jak podeschną oberwiesz do pnia.

Acha , no widzisz Danusiu ...... Tak zrobię jak się ociepli , pozrywam wg instrukcji , wymienię ziemię, podleję nawozem i będę czekać jak tylko zaopiniujesz ich wygląd. Jeszcze nie mam zdjęć ale zrobię i zamieszczę . Dziękuję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:15, 22 lut 2012

Do góry
Polecam różę Pilgrim i Clematis w kolorach ciemnoniebieskich "Polish Spirit" "The President".
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:41, 22 lut 2012

Do góry
Mam spory krzak, powinien mi się ładnie rozrosnąć.
Judaszowiec kanadyjski " Forest Pansy" 14:37, 22 lut 2012

Do góry
Cercis siliquastrum - judaszowiec południowy także lepiej uda się w zachodnich rejonach

Judaszowiec kanadyjski " Forest Pansy" 14:31, 22 lut 2012

Do góry
Ja bym nie polecała, zwłaszcza że masz mały ogródek, więc lepiej posadzić bardziej niezawodne rośliny.

Ale ładny jest
http://www.youtube.com/watch?v=tWJQnQ3c5zw
Kamelia - Camellia 14:08, 22 lut 2012

Do góry
Jejciu, no tak często bywa z tymi kameliami. A ja wczoraj patrzyłam właśnie na kamelię i ręka mnie swędziała żeby kupić...ale powstrzymałam się i kupiłam prymulki i cebulowe.
Agnieszkowy ogródek 13:40, 22 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szykują się zmiany? Planujesz oczko, jednak woda koniecznie powinna się znaleźć w ogrodzie, nieważne w jakiej postaci. Pochwalam decyzję, tylko małe oczko wodne będzie trudne do utrzymania w równowadze ekologicznej.

Tak, Danusiu. Szukam miejsca na oczko w moim ogrodzie, ale nijak nic lepszego nie umiem znaleźć:

- albo jest za dużo słońca,
- albo ograniczam miejsce do zabawy dla dzieci. Tego nie chcę, bo oni tak pięknie bawią się razem: grają w kometkę, w piłkę, bawią się w indian, w weterynarza, policjantów goniących bandytów, itd. Często wynoszą z domu materace, poduchy, namioty, mnóstwo rekwizytów. Potrzebują dużo miejsca, ja zresztą bardzo lubię ten nasz trawnik i nie chcę go zmniejszać
- za domem ciemno i wilgotno
- przed domem (na nowym trawniku) patelnia

Pomysł z kulą i małym żwirowym ciurkadełkiem odpada. Podobają mi się, ale to nie dla mnie. Ja chcę ziaby w ogrodzie )). Chciałabym zamoczyć czasem kawałek stopy na mokrym żwirku. Chcę zwabić ważki i inne takie. Więc kulka na żwirku odpada. I dlatego tak męczę o to oczko....
Miało być inaczej 13:37, 22 lut 2012

Do góry
To straszne
O....! 13:35, 22 lut 2012

Do góry
Zamiast na ogród patrzysz w niebo??? Witaj Marzenko deszczowym popołudniem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies