Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały skrawek ziemi 20:19, 02 gru 2013

Do góry
No właśnie prócz tego co jest to nie wiem co tam władować po selekcji rabata zostanie pusta tak jak ja przedstawiłam.
Tło to iglaki.
Myślałam o placyku na ławeczkę , a podwyższenie ma być naturalną zasłoną .
Po bokach hortensje bukietowe, z prawej strony żurawki.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:10, 02 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A ja proszę o instrukcje jak tak brzozy prostować, bo ja takich dlugich tyczek nigdzie nie widzialam. Rozumiem zatem, źe potem wierzchołek wzorstu jest po prostu na pewnej wysokosci przywiązywany do patyka, ktory ma za zadanie go prostować?

Madżen, a na jaką wysokość chcesz prowadzić swoje brzozy, one same rosną jak szalone

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:09, 02 gru 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Łuksz !!!
ale przepieknościowe...ten jasny to mój faworyt
zaskoczyłeś mnie bardzo !!!

super

Dziękuje, bardzo mi miło W tej tonacji powstanie jeszcze choinka i drugi mniejszy wianek z szyszek, ale te muszą wyschnąć bo świeżo zebrane
Jeszcze może kilka innych rzeczy zrobie, ale to już zależy wszystko od czasu.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:04, 02 gru 2013

Do góry
No dobra to dla osłody wklejam troche koloru

LEPIEJ?
w Oborze też mogą być ogrody 20:02, 02 gru 2013

Do góry
buuuu nikt mnie nie odwiedził chyba już wszystkich zima zamroziła
a ja mam dla Was plan całego gospodarstwa naszego ze wszystkimi elementami
teraz już każdy się u mnie odnajdzie i może wspólnie uda się zagospodarować te moje zielone skrawki (choć na tym skanie wyszły niebieskie )
Pozdrawiam wszystkich ogrodomaniaków :*
Poznajemy ptaki 19:55, 02 gru 2013

Do góry
Fajne zdjecia, szczególnie jaskólki w gniazdku. NN to kowalik.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:51, 02 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja podwónych wierzchołków nie obcinam , same sie odchylaja od pionu i drzewo całkiem dobrze wygląda , tylko trzeba troche poczekac.Miłego dnia. U mnie tak pochmurno że prawie ciemno.

Bogdziu, jak lubię pogiętości i pokrętności, fakt, mam jedną sosnę, która, za chiny nie chce trzymać się palika, taki płaz........ z niej się zrobił, ale ja jej nie będę na siłę prostować, bo..............to taka żmija w moim ogrodzie wredna, pokrętna i wyjątkowo niechętna..............indywidualność schowana, rozpłaszczona, nie focę jej i nie dotykam, bo jej gałązkę ułamałam, jak coś zrobić próbowałam

ale tem widoczek uwielbiam

tu z kolei sosna po zimie ma za bardzo powyginane gałęzie od śniegu
tę sosnę muszę związać przed zimą, ale jak ja siem tam dostanę, brakuje mi Zbyszka do pomocy
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:44, 02 gru 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Pozdrawiam poniedziałkowo Aniu. Ze szczawikiem walczę u siebie również, bardzo uważałam w nowym by go nie przenieść, ale też się pojawił wraz z młodymi cisami zakupionymi w szkółce. Zimy faktycznie nie widać u Ciebie.

Czasami nie można się uchronić przed tymi chwastami, przed domem w donicach jeszcze kwitną mi margerytki, pozdrawiam i życzę miłego tygodnia

Pomysł na ogród 19:43, 02 gru 2013

Do góry
kachat napisał(a)
ooo, drugi wieniec - nieźle Skula, nieźle Ja nie mam dość determinacji, by choć jeden zrobić Pierwszy wyszedł genialnie, pokazuj drugi

no to pokazuję

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:42, 02 gru 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
Agatko spacer u Ciebie to niesamowita przyjemność
Jak okrywasz, zabezpieczasz klony palmowe na zimę?
macham

Makkasiu, ja wogóle nie okrywam swoich klonów, bo rosną u mnie już długo, nie które 6 lat, a pozostałe są jeszcze starsze tylko okrywa się te najmłodsze egzemplarze, przez pierwsze 3 zimy jeśli rosną w gruncie, pozdrawiam letnią fotką, oczywiście z klonem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:36, 02 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piękne widoczki. Klony są zachwycające i dobrze, że doskwiera deficyt miejsca bo i tak by przemarzły u mnie, ale podziwiać mam gdzie

To jeszcze raz tym razem dla Ciebie

Acer Shirawasanum aureum

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:28, 02 gru 2013

Do góry
kasiek napisał(a)

Piekne wrzosy

Kasiu, to wrzosy pączkowe, one tak prawie do wiosny kolory zachowują

ogrodoweimpresjejolki 19:22, 02 gru 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Irenko, faktycznie piękny A nie mogło tak być wczoraj???
A ja dziś zaspałam i straciłam troszkę z tego pięknego dnia Noce jakieś trudne dla mnie, to rankiem dosypiam...
Dobrze Irenko, że wspomniałaś o kalendarzu, bo u mnie karteczki zatrzymały się na 18 listopada

A bieżąca śliczna i prawie jeszcze aktualna - zimowit

Jolus mamy identyczne ( chyba) serwety.Miło pomyślec że u Ciebie tak jak u mnie. A jednak wzór masz troche inny.Pozdrówka.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:18, 02 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jak na tą pore roku nie jest źle a nawet jest ładnie.

Mnie zachwycają brzozy one zawsze wyglądają atrakcyjnie

Trawy i turzyce na wilgotne stanowiska 19:17, 02 gru 2013

Do góry
Turzyca zwisła Carex pendula

Bardzo ciekawa turzyca, uprawiam ją pierwszy sezon, wprawdzie jeszcze nie kwitła, ale w krótkim czasie - jak na młodą siewkę - dorosła do ładnych rozmiarów, bo ok. 0,5 m . W warunkach naturalnych jest znacznie wyższa, osiąga ponad metr wysokości.
Uprawiam ją w kamieniach, bez podłoża (polecam do strumyków). O tej porze bardzo dekoracyjna, w zasadzie większość oczkowych turzyc pogrążyła już się w śnie zimowym, a ta nadal zielona. Kwalifikowana jako turzyca zimozielona.
Często uprawiana w Europie zachodniej, powstały jej odmiany, nieliczne krajowe sklepy posiadają ją w ofercie. Lubi miejsca wilgotne, cieniste, półcieniste.
Nasiona które dostałem w 2012 skiełkowały prawie w 100%. Łatwo rozmnożyć ją z nasion, jak też przez podział kępy.

Nie posiadam zdjęć letnich, tak prezentuje się późną jesienią, w następnym sezonie powinna zakwitnąć.
Obrazy

Moja działka. 19:15, 02 gru 2013

Do góry
DegustacjaI gotowe Za pomoc musiałam się podzielić ,,pół na pół''

Jeszcze chatkę piernikową my zrobili,ale już zjedzona
Pszczelarnia 19:14, 02 gru 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miłym Gościom dziękuję i zostawiam: Kosmiczny Koperek (tak w Ziemi Kłodzkiej nazywamy tę roślinę - były kiedyś organizowane konkursy poetyckie o Laur Kosmicznego Koperka):

Mam nadzieje ze ten kosmiczny koperek to nie barszcz Sosnowskiego ?????????Pozdrówka serdeczne.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:10, 02 gru 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
To tak , jak ja .... I też jestem fanem " jejmosci pogietości "

Jej mość pogiętość dla fanki

Moja działka. 19:09, 02 gru 2013

Do góry
Jestem, w niedziele byłam na urodzinach u syna ,a dziś piekłam ogrodowiskowe pierniczki
Miałam pomocnika już się nie mógł doczekać kiedy będzie mógł foremkami wykrawać.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:07, 02 gru 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Agatko jak wchodzę do twojego ogrodu to wyleźć nie mogę. A ta pogiętość to taka śliczna jest

Ona się tak sam wygina, nigdy nie miała palika
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies