To miały byc wiosenne niskie iryski, te wczesne w kolorze niebieskim a przyszedl mix róznych wysokich poznych ale tez piekne. Na wiosne mam 2 siatki przebisniegów plus doniczke, ktorej nie zabrała Mrokasia mam tez 2 siatki rannikow, wielki wor tulipanow, szafirkow, narcyzów, żonkili i krokusow, moja mama lubi cebulkowe, wszystko wykopala i mi oddala. Bedzie jazda znowu w listopadzie a czekaja jeszcze zimowity, lilie i kamasje. Oszaleje.
jestem zachwycona tymi białymi chwastami, planuje zebrac nasionka i podsadzic nimi róże i inne z wiekszymi liścmi plus iglaki, sa rewelacyjne. Miniaturki rumianku
Akurat warzywnik to mam skromniutki. Rukola, szczypiorek, jarmuż, seler naciowy, ogórki, fasolka, cukinia. Truskawki i borówki. A w foliaczku pomidory i papryka.
Sprawdzonego przepisu na pesto z rukoli nie mam. Ale dziś będę robić to zdam relację czy dobre. Rukola, pestki słonecznika i trochę czosnku i oliwy z oliwek. Plus na koniec trochę posiekanych pomidorów suszonych.
Kocimiętki ciągle kwitną. Dołączyła do nich różowa ślazówka Uwielbiam i pozwalam się jej rozsiewać. Trudno się ją przesadza a więc gdzie się wysieje i w miarę pasuje tam zostaje. Dla jednej kępki specjalnie przesuwałam krawędź rabaty
Ech, ja też ciągle się nie mogę zdecydować. Chyba na razie na próbę zrobię małe poletko żurawiny i zobaczę jak się sprawuje. Czyli zwiększę ilość żurawiny x 3. Nie będę na razie kończyć jagodnika obrzeżem i dam sobie czas na zastanawianie się.