Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

ryska 16:53, 07 kwi 2026

Nie dziwię się, że tak troszczysz się o perełki ogrodówki. Ja moim w gruncie nie usunęłam jeszcze starych kwiatków, bo liczę, że ochronią budzące się pąki przed ewentualnym mrozem.
Ewa777 17:25, 07 kwi 2026

Joku napisał(a)
Wieje nadal, słabiej niż wczoraj ale jednak. Poszłam na spacer z kijkami, wróciłam szybko bo było dość nieprzyjemnie.
Podglądam 2 prognozy (yr.no i icm meteo), widzę przymrozki do -2 st. w najbliższe noce, poza dzisiejszą mniej więcej do niedzieli. Ale wiadomo, z prognozami różnie bywa. W ostatnich tygodniach niby miało być na plusie a w rzeczywistości zdarzało -3 st. Dla mojej troskliwie noszonej w te i we w te hortensji byłoby to zabójcze.

U mnie w prognozie pokazuje czawrtek i piątek w nocy -1'C. Reszta caly czas na plusie. Szkoda, że nie ma więcej ciepełka, bo jeszcze nie przycięłam róż.
Tak dbasz o tę hortensję, ze musi Ci się odwdzięczyć kwiatami