Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Nasz przydomowy ogródek 13:30, 30 lip 2012

Do góry
Ewo cześć . Jesteś po wypoczynku - to pielenie pójdzie szybciutko .

Moniko wpadaj jak najczęściej .

Marto - trawy od .... były kiepskie i nadal takie są. Miskant Variegata ma się najlepiej ale ten sezon to tylko rozrost będzie.

U nas w nocy solidnie polało i roślinki odżyły. Wykorzystałem moment i kolejny raz dosiałem trawę w brakujące placki. Może tym razem się uda jak nie powrócą ogromne upały. Kilka fotek .
Żurawkowo i begoniowo .

Zielony chaos u Dawida 00:38, 30 lip 2012

Do góry
Dawid witaj, dopiero u Monte zauważyłem cię. Ładnie Ci rośnie a powojniki chyba najbardziej. Miskant cukrowy czeka cały czas na Ciebie.
Pozdrawiam cię
Mój jesienny ogród 23:20, 29 lip 2012

Do góry
No i ostatni post będzie o na razie nie pozornych oznakach ale będzie ich coraz więcej i tak sie nie przygotowałem do tego postu bo zdjęcia są z przed paru dni a na dzień dzisiejszy oznaki jescze bardziej widoczne Tak Aniu jesteś siejesz jesień.

Agnieszko, pisaliśmy o wodzie i w tym momencie trochę podlało jakiś przelotny deszcz był.

Malwy są super bo bardzo długo kwitną, masz może jakieś inne kolory. Szukam prawie czarnej.

Nie robiłem Ambrowca na nim listki też już nie które pomarańczowe.

Miskant jeszcze rośnie ale już widać ostatnie liście z których będą wychodzić wiechetki. jest już wyższy ode mnie.
Teraz dwa klony shirasawy i palmowy też ich pomarańcz bierze.

Irenko i Marto na dzisiaj koniec. dobranoc wszystkim
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:14, 29 lip 2012

Do góry
Winorosle szaleja

Male bukszpaniki puscily ladne przyrosty, wszystkie 100 szt sie przyjelo

Mieczyk po Babci ma ladny kolor:

I ubiegloroczne lilie zakwitly i pachna!

Miskant szaleje, chby za malo miejsca na niego przewidzialam...

Przywieziona spod Augustowa hosta:
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 17:41, 28 lip 2012

Do góry
Czesc Ewcia. Fakt, pasowaloby skrzynke zaslonic. Miskant to dobry pomysl, ale wiosna bedzie lyso bo trzeba wyciac zeszloroczne badylki...
Nie wiem co Ci poradzic...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:00, 27 lip 2012

Do góry
Miskant zebrinus

No i albo będę musiał baaaardzo ograniczyć pęchęrznicę albo przesadzić świerka - bo go zakrywa - no i zagląda mi już do okna

Ogród na Cedrowej 22:27, 26 lip 2012

Do góry
Bluszcz "pożyczony" z Łazienek się przyjął Chcę żeby w przyszłości zarósł mi tyły skrzynek elektrycznych

Miskant w donicy w tarasie szaleje w tym roku jak opętany

Borówcowy raj 21:02, 26 lip 2012

Do góry
Inspirowana Ogrodowiskiem posadziłam wiosną trawki. Oto one: miskant Gracilimus i Morning Light. Ten drugi jest po prostu cudny ... ale boję się zimy:

A tutaj cis Ellegantisima, którego przycięłam dość mocno na wiosnę - odbija pięknie na żółto, a żółta kulka berberysowa do "obrobienia":

Nowe świerkowe przyrosty i ... dopiero teraz widzę tę wielką pajęczynę z dziurą:

A tutaj wczorajsze cięcie. Męczyłam się trochę z tą kulą bukszpanową, ale jakoś poszło. Nie wiem, czy ona zostanie w tym miejscu. Chciałabym coś w tej rabacie zmienić, ale oczywiście nie wiem co:

Warmińskie dylematy 20:52, 26 lip 2012

Do góry
Trawy oki ale oczywiście znowu nie pamiętam co kupiłaś Bo to nie miskant to pamietam A nie wiem czy duże rośnie. Jak nie duże to wywal stąd i zamień na miskanty.

Poszerzyłabym rabatkę i dała w dwóch rzędach żurawki i nie wiem czemu ale korci mnie żeby było cieniowanie... od jasnego do ciemnego
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:21, 25 lip 2012

Do góry
Julita - ani się obejrzysz, a już będzie tak!! Wszystkie hortensje mają dopiero drugi rok, trawki tegoroczne, tawuly też!! Te trawy to miskant gracilimus, a między hortensjami variegatus

Anula - ja tam swoje wiem A ze słonka korzystaj

No i kolejny klops Jutro nie będa klaść cegiełek, bo fachowiec nie dostał urlopu....jak nie urok to....
Ogrodnik mimo woli 18:41, 25 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Twoje ptaszki na głazch skalnych świetne

a ten zestaw roślinny bardzo mi się podoba...
czy to obok hortensji Limelight rośnie mieczyk fioletowy ? a obok miskant ...jaki ?

Przylecą ptaki do każdej wody..byle troszkę krzaczków było w pobliżu.. no i niestety nie daja sie blisko podchodzić.. trzeba z oddali je obserwować....
I obiecane nowe fotki z ogrodu..

I ja się dołączam do zachwytów nad tym zestawem. Wyjątkowo uroczy.
Ogrodnik mimo woli 18:29, 25 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)

czy to obok hortensji Limelight rośnie mieczyk fioletowy ? a obok miskant ...jaki ?

Wszystko trafione.. jest to miskant ..ale jaki nie mam pojęcia.... bo jak je kupowąłam i sadziłam, to nie zbierałam nazw... Rósł w innym miejscu. przesadziłam w nowe....Dosadziłam jakieś nowe.... których nazwy potrafięustalić, bo mam zapisane co zamawiałam
Nie mam głowy do nazw i nawet nie walcze z tym by zapamiętać...
W Gąszczu u Tess 16:55, 25 lip 2012

Do góry
Teresko czekaj postaram sie wrzucić Ci fotke tego o co mi chodzi To jes na prawde prosta w nasadzeniu rabata Także masz duże szanse na idealną kopię

Sadzisz w linii Stożek, miskant. Między nimi hortensja, pod hortensją trzy kule i wypełniasz czymś żółtym
W Gąszczu u Tess 16:52, 25 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Tereska co do przedogródka to zerżnij po prostu rabate od Danusi Czyli Bukszpan stożek, trzy kule z cisa, hortensja, miskant i ostrokrzew/trawki niski żółte i rabata gotowa (Danusia mi łeb urwie hihihi)

Nie urwie, bo juz wie, że zamierzam się wzorować na jej ogrodzie, sama się przyznałam. Aczkolwiek - tak teraz sobie myslę - nie powiedziała, że mogę, ale nie powiedziała też, że nie mogę

E, ja i tak, nawet, jak się będę wzorowała na nasadzeniach Danusi, to wyjdzie mi coś, co jest do nieczego-nie-podobne

No własnie, te trzy kule - kupiłam tylko dwa cisy na kule, a przecież zgodnie z zasadami projektowania na Ogrodowiska - sadzimy co najmniej po trzy

Pomogłabyś Gosiu może troszeczkę? Takie ładne rysunki robisz
W Gąszczu u Tess 16:42, 25 lip 2012

Do góry
Tereska co do przedogródka to zerżnij po prostu rabate od Danusi Czyli Bukszpan stożek, trzy kule z cisa, hortensja, miskant i ostrokrzew/trawki niski żółte i rabata gotowa (Danusia mi łeb urwie hihihi)
Ogrodnik mimo woli 16:34, 25 lip 2012

Do góry

asc napisał(a)
Przylecą ptaki do każdej wody..byle troszkę krzaczków było w pobliżu.. no i niestety nie daja sie blisko podchodzić.. trzeba z oddali je obserwować....
I obiecane nowe fotki z ogrodu..

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:42, 23 lip 2012

Do góry
Betysia Ty masz fajnego sąsiada, nawet się uśmiechać nie musisz
Działa - nawet nie myślałam że aż tak! Muszę morwę podsypać/podlać na wiosnę

Miskant (może wiecie jaki to?) szaleje:

Żurawinki będą niedługo Muszę doczytać kiedy się rozmnaża żurawinę, żeby mieć więcej

Kyushu kwitnie na całego

Mączniak na groszku

I żółknące ogórki:

Co z tym robić??
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:44, 22 lip 2012

Do góry
Proszę bardzo, Carex? - nie, miskant jest mi najbardziej teraz potrzebny

O, ten będzie dobry bo da się podzielić na 3, może 4 sadzonki Jupiii Biorę

Pogrzebię w trawkach Imperata "Red Byron"

Mam Te też podzielę

Kubusiowo 14:34, 22 lip 2012

Do góry
Proszę bardzo, Carex? - nie, miskant jest mi najbardziej teraz potrzebny

O, ten będzie dobry bo da się podzielić na 3, może 4 sadzonki Jupiii Biorę

Pogrzebię w trawkach Imperata "Red Byron"

Mam Te też podzielę

Ogród u stóp klasztoru 19:21, 21 lip 2012

Do góry
chyba oszalałam , ale zapachniało mi dzisiaj jesienią . trawy nabierają pięknych kształtów i jesteśmy prawie na półmetku wakacji .
tak sobie pomyślałam że trawy ( moje oczko w głowie ) potrzebują u mnie szerszej prezentacji , ponieważ wszystkich bardzo zachęcam do ich stosowania w kompozycjach . często słyszę że podobają się , ale ich sprzątanie w jesieni sprawia dużo kłopotu....nic bardziej mylnego . potrzebny tylko duży nóż piłka i ścinanie trwa sekundę.

OSTNICA PONY TAIL A W TLE MISKANT GRACIMULUS

IMPERATA RED BARON

MISKANT MORNING LIGHT

PROSO RÓZGOWATE

ROZPLENICA JAPOŃSKA HAMELN

OWIES WIECZNIE ZIELONY

MISKANT GIGANTEUS

Molinia caerulea 'Variegata' (trzęślica modra)

Koeleria glauca (strzęplica sina)

OWIES WIECZNIE ZIELONY

Carex ciliatomarginata 'Treasure Island'

KOSTRZEWA SINA

Carex muskingumensis 'Ice Fountains'

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies