Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

nebel 22:47, 19 sie 2012

Kondzio napisał(a)

Witam serdecznie,
ponieważ z tym samym problemem borykam się w tej chwili
postanowiłam slędzić Twoje perypetie, może wspólnie nauczymy się czegoś od siebie nawzajem.
pozdrawiam serdecznie.
ewa
Witam na moim watku własnie czytam twój watek

No cóż jak widzisz, tak samo jak Ty poruszam się jak we mgle
ale jakoś przy pomocy forumowiczów, krok po kroku posuwam się na przód
Napiszę jedno - warto z nami zostać, potrzeba odrobinę cierpliwości i tolerancji.
To moje ulubione słowo w języku polskim
ewa
Kondzio 22:55, 19 sie 2012

nebel napisał(a)

Witam serdecznie,
ponieważ z tym samym problemem borykam się w tej chwili
postanowiłam slędzić Twoje perypetie, może wspólnie nauczymy się czegoś od siebie nawzajem.
pozdrawiam serdecznie.
ewa
Witam na moim watku własnie czytam twój watek

No cóż jak widzisz, tak samo jak Ty poruszam się jak we mgle
ale jakoś przy pomocy forumowiczów, krok po kroku posuwam się na przód
Napiszę jedno - warto z nami zostać, potrzeba odrobinę cierpliwości i tolerancji.
To moje ulubione słowo w języku polskim
ewa
Najgorsze jest to ze ja nie jestem cierpliwy musze miec juz i teraz zycie jest krótkie nie wiadomo co moze sie zdarzyc
alinak 23:16, 19 sie 2012

oj Konrad - no to przed sadzeniem musisz się nauczyć najważniejszej cechy ogrodnika ----cierpliwości .

trawy wysokie miscanty do dosadzenia do stożków odpadają - są za duże w to miejsce . oglądniesz u mnie to wybierzesz jakiś gatunek . ja oscylują na miscant MORNING LIGHT . jest lekki , nie szeroki i niski ( do 70-90 cm )
Mala_Mi 00:36, 20 sie 2012

A ja nie będę komentowac...... bo mam ochotę Cię obić kijem.... maruda...... samo się nie zrobi..... można pokazac palcem, ale to bedzie wizja palca, a nie Twoja.... projektant Ci zorbił coś co jemu sie wydawało ładne..bo Ty nie wiesz czego chesz........ i tu masz problem..... Ja nie wiem czego chę, wiec eksperymentuję.....też marudzę... ale robię.. i tez nie mam czasu.. spię po 4-5 godzin od kilku miesiecy..... aby coś dłubnać w ogrodzie ostatni obiad jadłam nie pamietam kiedy... i nie narzekam...bo to są moje wybory... i tak kieruje zycie.......
Napisz mi co Ci sie podoba w Twoim ogrodzie...... co się Tobie podoba...... czy wogle coś ci sie podoba???????
Sorki, ale mam zwyczaj mówić co myślę... najwyżej sie obrazisz.. trudno ..... a teraz koniec umoralniania.... kończe robotę i do spania, bo na marudę szkoda czasu.........

Masz mi napsiać co Ci się podoba w Twoim ogrodzie....czym więcej tym moja złosć na Ciebie będzie mniejsza....

Człowieku, ludzie walczą z ogrodami pomimo swojego kalectwa, wieku, obowiazków nie tylko w pracy, ale i z dzieciskami, chorym meżem na wózku, bez kasy, wiec kazdą roślinke co dostana dzielą na czworo.. i potarz ile u nich radosci z tworzenia..... i tez nie umieja tego robić....raz lepiej raz gorzej..ale walczą i próbują...... i widać u nich radosć....... jak można pomagać marudzie, któa ciagle jest niezadowolona.
Ostatnie zdanie to kopanie leżącego..wiem..... wybacz.....
Madzenka 19:43, 20 sie 2012

Kondzio jak nie przestaniesz marudzić to dostaniesz ksywę smerf Maruda
Madzenka 19:47, 20 sie 2012

Ponadto jak patrze na Twoją rabatę ze stożkami to uważam, że miskant morning ligt by tam do środka pasował, zamiast tego zielonego co jest po środku. Ponadto rabata nabrałaby lekkości i jasności.
Ponadto jest dostępna. Z dwóch stron więc taka ażurowa miskantowa ozdoba by była fajna. Oznacz jakie tam masz rośliny.

Poza tym gdy rh jest piękny i kwitnie to wtedy nie widać miskanta, a gdy rh przekwitnie to ich urodę przejmą trawy.
Ewentulanie pomiędzy stożki wsadź jakieś mniejsze hosty bialo zielone, tylko raczej takie, które wielkie nie wyrosną.
kasik778 20:26, 20 sie 2012

Kondziu normalnie to twój wątek ze strony na stronę coraz ciekawszy
Ania ci trochę nagadała, ale bądź mężczyzną, weź to na klatę i do roboty
Kondzio 22:02, 20 sie 2012

dziekuje wam wszystkim za dobra i zła opinie o mnie wiem ze marudze ale taki jestem ale ja nie osiadłem na laurach ja cały czas pracuje w ogrodzie oto dowód
Evchen 22:05, 20 sie 2012

Noo... było marudzić?
Ania mądrze mówi.. musisz usiąść i zastanowić się - co Ci się podoba?.. a myślę, że sporo tego jest
Madzenka 22:06, 20 sie 2012

Pokazuj te dowody