Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:45, 24 lis 2013

Do góry
Mały drobiazg, a jednak lepiej I cieszy

Było..

Jest

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:42, 24 lis 2013

Do góry
Anita - bo najczęściej chce rosnąć to na czym nam nie zależy

Kindzia - u mnie wszytko wylazło, niektóre krokusy maja liście na 10cm.. a z tym okrywaniem to zastanawiam sie czy nie większa szkoda, bo okryte mają cieplej i jeszcze szybciej rosną.. dodatkowe okrycie to jak przyjdą mrozy... ale ja tak na babski rozum sobie dumam.. Pogody nie zmienię.. co ma być to będzie.. Wrześniowe kilka dni z temperatura -6 swoje narozrabiało.. i trudno.... pierwszy raz nie kwintą mi do śniegów róże, nie zakwitł słonecznik wierzbolistny i dużo innych... Wszystko kwitnące padło już we wrześniu.. kilka twardzieli po krzakach walczyło...

Agata - wzajemnie

Kasik - ja ogólnie lubię coś robić, wiec mogą być i roboty ziemne

A teraz dla Konstancji gdzie to ja coś zmieniałam.. kącik tak był brzydki, że nie mogłam znaleźć żadnej fotki z przed.. udało sie znaleźć z zeszłego roku W kącie była pergola ustawiona bez sensu.... tzn sens miała, bo bez sensu posadziłam milin, który wyrósł większy niż ustawa przywiduje i trzeba było coś solidnego mu zapodać.... Dostał pergolę. Której nijak z niczym nie skomponowałam... W dodatku każde zdjęcie łapało w kadr szklarnię która byłą obok... i warzywnik.... beznadziejny widok...

Szklarnia i warzywnik poszły out po przekątnej ogrodu, a w kącik trudny do koszenia eMuś przesadził moje dobro z przedogródka (tam gdzie teraz mam cisy i kuleczki) aby nie wyrzucać...bo żal.. Tum sposobem kącik został zapełniony i łatwiejszy jest do koszenia... Trochę roślin uratowaliśmy od wyrzucenia.. nie widać ale są po lewej 2 berberysy..czerwony i zółty... niskie
Tak było

A tak jest

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:38, 24 lis 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
Cześć, Siostro od laurowych liści Jak się czujesz? Dałaś radę, czy cierpiałaś podczas imprezy? Bujamy się po innych wątkach, więc postanowiłam wdepnąć do Twojego Uściski niedzielne.

dałam w sobotę było juz prawie dobrze
mój najmłodszy loczek blond ( tak mówi o sobie)
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:35, 24 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Marta do kompletu ze Zbysiem, Jola i Hanusią i Bogdzią a i Dajaną też potrafi słowem rymowanym rozbawić
Panieński welon to odętka (jeszcze dziś męczyłam sie z przypomnieniem nazwy i tym sposobem lista zawodów nie dla mnie jest dużo większa - lingwista też na 100% nie dal mnie ) )

bez wzgledu na to czy nazwana panieńskim welonem czy odętką jest cudna ... i biała ... no juz się zakochałam
Od ogrodu do łąki i stawu 12:22, 24 lis 2013

Do góry
Mam chwilkę, żeby wkleić następną część zdjęć i pokazać dalszą część ogrodu
Jest to w dalszym ciągu przedogródek, tylko jego druga strona

na poniższych zdjęciach przed płotem jest nasz rabata, to co widać za jest sąsiadów z którymi się zgraliśmy kolorystycznie

Marzenie o... 12:11, 24 lis 2013

Do góry
grudzień na ramieniu a berberys Admiration ciągle w niezłej formie

tu w sąsiedztwie cyprysika groszkowego:

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:01, 24 lis 2013

Do góry
a to ten drugi i reszta też w tonacji srebrzystej

Białobok teraz i wiosną -długo go szukałem teraz można już dostać go bez problemów

Rododendronowy ogród II. 11:46, 24 lis 2013

Do góry
Moja kalina od października daje pojedyncze kwiatki milej niedzieli Bogdziuostatnie zdjęcie z przedwczoraj
Mój skromny ogródek 11:43, 24 lis 2013

Do góry
Ostatnie oznaki jesieni (zima już tuż tuż)

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:43, 24 lis 2013

Do góry
Marta do kompletu ze Zbysiem, Jola i Hanusią i Bogdzią a i Dajaną też potrafi słowem rymowanym rozbawić
Panieński welon to odętka (jeszcze dziś męczyłam sie z przypomnieniem nazwy i tym sposobem lista zawodów nie dla mnie jest dużo większa - lingwista też na 100% nie dal mnie ) )

Mój skromny ogródek 11:38, 24 lis 2013

Do góry
Jesienna szaruga
Mój skromny ogródek 11:35, 24 lis 2013

Do góry
Krople po jesiennym deszczu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:34, 24 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wklejam zajawkę, to piękne rośliny. Mam w swoim ogrodzie oczywiście białe, ale najładniejsze są mocno różowe i burgundowe

Śliczne fotki. Bardzo lubię jarzmianki, super wyglądają w masie. Mam obydwie odmiany, ale u mnie coś słabo kwitną. I listki często chorują. Podzieliłam je w tym roku i przekazałam Malkul. Ciekawe, jak u niej sobie poradzą

Pozdrawiam
Limonkowy gaj 11:30, 24 lis 2013

Do góry
Moim zdaniem należy różaneczniki posadzić w rzędzie, na mijanego nie jest dobrze, przed nimi turzyce zimozielone np. Carex morrovii 'Ice Dance' a przed nimi trzy paski wrzosów i wrzośców, lub jedno albo drugie, albo na przemian po kilkanaście sztuk jednego koloru. Muszą być wyraziste kolory różniące się od siebie. Ziemia kwaśna również dla wrzosowatych

Ogród z łezką 11:29, 24 lis 2013

Do góry
Zimno jak w psiarni, jakieś paskudztwo z nieba...ale jakieś kolorki jeszcze są

i ostróżki są ciągle

Mimo paskudnej pogody, miłego dnia
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:15, 24 lis 2013

Do góry
Ale się uśmiałm z siebie ----człowiek ucy sie całe życie .Dopiero dziś odkryłam jak trafić do kogoś do kogo napisałam ha ha .jak samouk komputerowy /sama się pochwalę /to samouk ha ha Zaglądającym kwiatuch
D
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:15, 24 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Dorcia... ależ dałaś hasło.. dobre . ale tak dobrze nie ma...

Wrzośce kwitną.. wiosną będzie pupa blada... a sadzę je bo mi brakuje czegokolwiek na rabatach luty/marzec... a tu taki falstart....

Ha, ha , ha Ania jest jak moja koleżanka, która poszła do lasu po jakieś kijki do podparcia pomidorów, wsadziła w ziemię i coś jej tam wyrosło z tych kijków

Wrzośce piękne Ja myślę, że one i na wiosnę zakwitną U mnie też kwitną kiedy chcą

Pozdrawiam serdecznie
Ogródek ze studnią 11:08, 24 lis 2013

Do góry
Jadzia68 napisał(a)
Kochani proszę o pomoc.
Na zdjęciu widać mój przedogródek i w zdłuż tej betonowej rynienki chciałabym zrobić taką wąską rabatę ale zupełnie nie mam pojęcia co tam posadzić.
Dodam że zimą zalegają tam sterety odrzucanego śniegu i tym większy mam problem bo roślinki jakieś mega wytrzymałe muszą być.

Jadziu , ja mam w podobnym miejscu, jak Ty hosty i irgę nisko płożącą po ziemi. Od wiosny do jesieni cieszą mnie ładne liście host, a potem jesienią i bezśnieżną zimą, jak hosty już obumrą, to pozostaje zielony dywan z irgi. I śnieg z podjazdu im niegroźny. Jedyny minus takiego rozwiązania, że wczesną wiosną i późną jesienią nic ciekawego się na tej rabacie nie dzieje. Można uzupełnić dodatkowo cebulami krokusów, hiacyntów, szafirków i tulipanów, żeby na wczesną wiosną było kolorowo i ciekawie

Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 11:06, 24 lis 2013

Do góry
Zastanawiam się co pasuje na dzień dobry w pochmurna niedzielę ....
Zaraz jedziemy do szpitala odwiedzić chorą, a potem jak zdążymy przed deszczem to na chwilę na działkę.

Miłego dnia zaglądającym

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:30, 24 lis 2013

Do góry
Wklejam zajawkę, to piękne rośliny. Mam w swoim ogrodzie oczywiście białe, ale najładniejsze są mocno różowe i burgundowe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies