Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 19:28, 01 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Moje ciemierniki dopiero startują, rosną w słońcu, tylko latem lekko cieniuje je magnolia. Liście im przypaliło, jutro pewnie wytnę, zaczynają mi również kwitnąć bezlistne

Moje chyba w tym roku nie zakwitną, w zeszłym roku młodziutkie posadzone...ale poczekam sobie, a co
Kindzia 19:31, 01 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

To co zamówiłaś A już sprzedają czy czekasz

Wiśnię Umbraculifera szczepioną na wysokości 2,3 m i dwa buki pendula szczepione na wys. 1,7 m. Nie mają jeszcze umbry, sami nie produkują, przywiozą mi, a buki będą kopane z gruntu, jak przyjadę za 2 tygodnie, to mi wykopie.
Do szkółki jadę 5 min samochodem
malgorzata_s... 19:34, 01 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Wiśnię Umbraculifera szczepioną na wysokości 2,3 m i dwa buki pendula szczepione na wys. 1,7 m. Nie mają jeszcze umbry, sami nie produkują, przywiozą mi, a buki będą kopane z gruntu, jak przyjadę za 2 tygodnie, to mi wykopie.
Do szkółki jadę 5 min samochodem

No popatrz tak blisko Ale będzie pięknie
anna_g 19:34, 01 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Jakoś tak niespodziewanie szybko się rozkręciliśmy...
Klony tylko na skarpie będą nieprzypalane...jeszcze mi coś wysokiego dalej na skarpie brakuje teraz...ale może z czasem coś mnie najdzie
Ciemiernik od Bogusi jest w bardzo opłakanym stanie...wczoraj czytałam, że powinnam mu listki przyciąć, faktycznie są brzydkie, zeszłoroczne...nic nie wypuściły, ale nie zdechły, czekać na kwiatki długo przyjdzie... Bogusia mówiła, że do cienia, to tak posadziłam.
P.S. Myślałam, że dzisiaj przyjedziesz...

Kasia - ja w zasadzie też myślałam do Cię podskoczyć, ale niestety zostałam pozbawiona samochodu - eMek zabrał i do Krakowa pojechał... I nici z wyjazdu po patyczki. Za to pracowałam w ogrodzie dla zdrowia i humoru
Kindzia 19:36, 01 mar 2014

Rano pojechaliśmy po nasionka kwiatów, nigdzie w Pszczynie nie było jednokolorowych astrów, tylko mieszanka...trudno. Cynie mam też. I coś koło 10 lilii ( czekają w lodówce, nauczyło mnie w zeszłym roku).
Większość chemii też kupiłam, wolę mieć. Jeszcze pierwiosnki mnie zawołały...

Obeliski złożone i na swoich miejscach.

Kindzia 19:37, 01 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

No popatrz tak blisko Ale będzie pięknie

Jakoś ciągle ich mijałam, może dlatego, że jak żurawek szukałam i do nich zajrzałam, nie było, to się zniechęciłam.
Musi być
ZbigniewG 19:38, 01 mar 2014

Kindzia napisał(a)

... i dwa buki pendula szczepione na wys. 1,7 ...
Kasia czyli padło na buczki jeżeli chcesz żeby było ciekawiej to jednego możesz zostawić w pełnym zwisie a drugiego poprowadzić przy paliku wyżej
Kindzia 19:38, 01 mar 2014

anna_g napisał(a)

Kasia - ja w zasadzie też myślałam do Cię podskoczyć, ale niestety zostałam pozbawiona samochodu - eMek zabrał i do Krakowa pojechał... I nici z wyjazdu po patyczki. Za to pracowałam w ogrodzie dla zdrowia i humoru

A jutro? Jeszcze jesteśmy tu.
Kindzia 19:40, 01 mar 2014

ZbigniewG napisał(a)
Kasia czyli padło na buczki jeżeli chcesz żeby było ciekawiej to jednego możesz zostawić w pełnym zwisie a drugiego poprowadzić przy paliku wyżej

Zbysiu, to dzięki Tobie Ja wiem, że Ty to specjalista od drzewek, ale ja nie dość, że laik, to jeszcze zodiakalna panna i muszę mieć symetrycznie i równo

Dziękuję
ZbigniewG 19:44, 01 mar 2014

Kasia bo ja już taki z natury - i myśli i ogród nieuczesane a kiedyś to jeszcze włos rozwiany