Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 18:37, 01 mar 2014

ewsyg napisał(a)

skrót NN to taka bez nazwy, bez odmiany

Jak im się kartki zgubią i nie wiedzą jaka to odmiana bo nie kwitnie. Tego kupowałam w ciemno.

U nas za taką sadzonkę musiałabym dać okołon50-60 zł a tam za 30 kupiłam

Wow ale piękny, faktycznie warto było!
Kto wie, może jedną też wezmę taką NN by miło się zaskoczyć, przecież jak kolor nie będzie pasował to zawsze można przesadzić gdzie indziej
kasiek 18:41, 01 mar 2014

Luki napisał(a)
Za dużo powiedzieć o tym materiale nie mogę bo nie mam go u siebie. Widziałem kilka realizacji i wyglądały bardzo schludnie i elegancko. Miałem szkolenie z firmą, którą podałem i Pan, który je prowadził pokazaywał zdjęcia (wiarygodne) własnej wiaty, która miała 6 lat i wyglądała jak nowa. Oczywiście mogła to być dobrze przemyślana akcja reklamowa. Niemniej słyszałem opinie, że zachowuje się lepiej od poliwęglanu komorowego, a według mnie na dodatek ładniejszy
Materiał jest gładki i jego utrzymanie nie powinno sprawiać problemów, takie jest moje zdanie

Ależ Ci dziękuje za te informacje, takie są najwartościowsze. maerzy mi się przeźroczysty dach, bo nie lubie ciemnych altan, poza tym uwielbiam błękit nieba (no jeszcze palmy i szum morza ale to sobie daruje
Ja się zastanawiałam nad poliwęglanem, ale ten 100 razy ładniejszy, mam nadzieje że nie dużo droższy, bo poliwęglan na moja wiate 5 na 4 m policzyli mi ok 1200 zł. Trochę dużo,.
Najbardziej bałam sie żółknięcia jak u pleksi, bo ta wygląda po paru sezonach paskudnie!
Raz jeszcze dzięki za info, wychodzi Ci ten inżynier
kasiek 18:45, 01 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiulek ty uważaj z tym kręgosłupem Nie przesilaj go jutro znowu, błagam cię, jest czas zdążysz buziaczki na weekend

Małgosia, mój kręgosłup mnie nienawidzi a ja nienawidzę swojego zapału
Dziś robiłam na 2 fronty - u siebie kopałam oczko - cd i przerobiłam rabatę pod altaną a po południu pieliłam, i cięłam rabatę babci, bo jest po operacji i nie może się przemęczać. Jestem urobiona po pachy!

Najbardziej jednak cieszę się z efektów przeprojektowanej rabaty - kilka lat ją poprawiałam i wciąż mi się nie podobała. w końcu postanowiłam wyrwać wszystko co na niej rosło, ułożyć murek i posadzić na nowo.
Jutro powklejam foty bo dziś skończyłam robotę późno.
malgorzata_s... 18:49, 01 mar 2014

kasiek napisał(a)

Małgosia, mój kręgosłup mnie nienawidzi a ja nienawidzę swojego zapału
Dziś robiłam na 2 fronty - u siebie kopałam oczko - cd i przerobiłam rabatę pod altaną a po południu pieliłam, i cięłam rabatę babci, bo jest po operacji i nie może się przemęczać. Jestem urobiona po pachy!

Najbardziej jednak cieszę się z efektów przeprojektowanej rabaty - kilka lat ją poprawiałam i wciąż mi się nie podobała. w końcu postanowiłam wyrwać wszystko co na niej rosło, ułożyć murek i posadzić na nowo.
Jutro powklejam foty bo dziś skończyłam robotę późno.

Szalejesz A mężuś masuje potem?? To czekam na foty
kasiek 18:53, 01 mar 2014

Dorota123 napisał(a)
Kasiu podziwiam Cię i Twoją nieograniczoną werwę do pracy. Szybki pomysł i jeszcze szybsza realizacja. Ja choruję, muszę przystopować, ale ciągnie mnie do ogródka i mimo zwolnienia coś tam chwilę podłubię , ale sił brak.

Współczuje choroby i życzę Ci dużo zdrowia, mnie też wszystko boli ale jakoś Bozia na razie się nade mną lituje. A jeszcze tata dzwonił że grządki na wsi trzeba obsadzić. ojciec ma genialne pomysły i realizacje, jest moim mentorem Odziedziczyłam po nim ten zapał i robienie wszystkiego do końca.

Takie grządki ma u siebie (na warzywa) na wiosce.

Owinięte włókniną są drzewa owocowe, nizej na łuku rosną zioła:

Jak się jest córką takiego aparata to nie mozna wszystkiego robić wolno i z ociąganiem tylko gna sie i gna....
kasiek 18:54, 01 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Szalejesz A mężuś masuje potem?? To czekam na foty

Małgoś masuje i masuje, choć nie koniecznie tam gdzie najbardziej boli
kasiek 18:56, 01 mar 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Kasiu pozdrawiam i podglądam co u Ciebie , jak zmiany i realizacja planów postępuję

Odpozdrawiam i jutro wkleje foty do poogladania, oczko jest w strasznym stanie, spuszczona do połowy woda, kamienie z obrzeży zdjęte, wygląda jak po wybuchu bomby
kasiek 18:59, 01 mar 2014

gaga napisał(a)
Masz już wiosnę i już tak dużo zrobiłaś ,wyszło pięknie Miłego dnia idę do ogrodu działać.

Wiosna coś u mnie wolno sie rozwija, wciąż brakuje mi krokusów, ja mam ogród północny, mało nagrzany słońcem i po zimie u mnie większość późno kwitnie.
Fajnie że się podoba, czekam na efekt gdzy klony puszczą liście i azalie zakwitną. We wtorek mam mieć latarenkę
Miłego
malgorzata_s... 19:04, 01 mar 2014

kasiek napisał(a)

Małgoś masuje i masuje, choć nie koniecznie tam gdzie najbardziej boli

One tak mają A te grządki taty..........szok
Luki 19:32, 01 mar 2014

Muszę niestety troszke zmartwić z tymi panelami cena prawdopodbnie będzie dwukrotnie wyższa niż poliwęglan komorowy, który podałaś plus jeszcze troche. Niestety firma się ceni i zapewne 10 letnia gwarancja też robi swoje.