Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 23:43, 23 lis 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
monteverde - zgadza się, truskawki ozdobne owocują. Pozwoliłam im w tym roku swobodnie rosnąć, chcę wiosną zrobić dużo sadzonek do nowego, kwitną do tej pory. Poziomkówka ma z kolei żółte kwiatki, nic szczególnego, ale owocki cudniaste, twarde jak perełki. Zimuje na skalniaku, musi mieć sucho zimą i trochę stroiszu. W sezonie można się nimi nie zajmować, dają sobie radę.

Aniu - cieszy mnie Twoje uznanie, jak i wszystkich, którzy tu piszą. Zobaczymy, jak sprawdzą się moje plany w nowym. Dwa ogrody to dwa razy tyle pracy. Odkryłam dziś siewki ciemiernika! A narzekałam na niego.

AgnieszkaW - zobaczymy, maleńki jest jeszcze, dziekuję.

Luiza_jakubo... Kasiu, to dla Ciebie:

I dla wszystkich:

Piszesz o poziomkówce indyjskiej (Duchesnea indica), też kiedyś miałam, ale nie okryłam i chyba wymarzła, bo potem już jej nie widziałam
Ogród u stóp klasztoru 23:37, 23 lis 2013

Do góry
dzisiejszy dzień nie był już tak piękny jak fotkach , dlatego niech żyje wynalazca aparatu do fotek

Dwa ogrody 23:35, 23 lis 2013

Do góry
Dalie w tym roku; może nie nadzwyczajne kolory, ale wypełniały rabaty po wiosennych i letnich bylinach:
Dwa ogrody 23:15, 23 lis 2013

Do góry
monteverde - zgadza się, truskawki ozdobne owocują. Pozwoliłam im w tym roku swobodnie rosnąć, chcę wiosną zrobić dużo sadzonek do nowego, kwitną do tej pory. Poziomkówka ma z kolei żółte kwiatki, nic szczególnego, ale owocki cudniaste, twarde jak perełki. Zimuje na skalniaku, musi mieć sucho zimą i trochę stroiszu. W sezonie można się nimi nie zajmować, dają sobie radę.

Aniu - cieszy mnie Twoje uznanie, jak i wszystkich, którzy tu piszą. Zobaczymy, jak sprawdzą się moje plany w nowym. Dwa ogrody to dwa razy tyle pracy. Odkryłam dziś siewki ciemiernika! A narzekałam na niego.

AgnieszkaW - zobaczymy, maleńki jest jeszcze, dziekuję.

Luiza_jakubo... Kasiu, to dla Ciebie:

I dla wszystkich:

Kwiaty domowe w donicach 23:05, 23 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Donice coubi - z bluszczami i skrzydłokwiatami

ładnie wyglądają Sebku
Kwiaty domowe w donicach 23:04, 23 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Skoro wątek o kwiatach domowych w donicach zatem wklejam moje

Donica podświetlana - za domowe robią ciemierniki i cyklamen

Bardzo ładne masz donice Marzenko a ten kącik przy kominku bardzo relaksująco wygląda
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:55, 23 lis 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Aneczko i ja Wam życzę udaje niedzieli Buziaki zostawiam

A ja Tobie Sweet Dream

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:52, 23 lis 2013

Do góry
Marta !!! ... ... wierszem !!! ... no padłam i zaniemówiłam ... ... jesteś niesamowita ... tyle się uśmiałam a teraz chyba siem popłaczę bo wzruszyłam się bardzo ...
Konitrud błotny - Gratiola officinalis 22:18, 23 lis 2013

Do góry
Bardziej trującą od konitrudu jest Cicuta virosa szalej jadowity. Tej rośliny raczej nie pozyskujcie i uważajcie aby nie przywlec nasion do ogrodu. To partia dla kolekcjonerów i ogrodów botanicznych gdzie uprawiana jest w celach edukacyjnych. Nać pachnie pietruszką, a zatrucia mogą być śmiertelne.

Tak wygląda Cicuta virosa, całkiem okazała i idealna w naturalistycznych nasadzeniach, ale trujące paskudztwo, należy indywidualnie rozpatrywać jej przydatność do uprawy w ogrodzie.

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:17, 23 lis 2013

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:16, 23 lis 2013

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:16, 23 lis 2013

Do góry
zaczęły się nudy i dłuuuuuuuuuugie wieczory,
trzeba się czymś zająć,
postanowiłam więc coś stworzyć....

zatem

Limonkowy gaj 22:02, 23 lis 2013

Do góry
chodzi mi o tę rabatę

będzie ona otoczona niewysokim murkiem, z tyłu cisy - mam obiecane kilka dużych sztuk od teściowej i ze 3 duże rododendrony o bladoróżowych kwiatach
Makowo na Kociewiu 21:56, 23 lis 2013

Do góry

Od jutra ma padać śnieg, może to ostanie jesienne obrazki ?
Nie wkurzajcie się więc, że jest ich dzisiaj tak dużo
Teraz czas będzie odmierzany kalendarzowo niestety ... a ja tak lubię czas odmierzany kwitnięciem gatunków i odmian naszych roślin, terminami prac, terminami siewu.
Jak pięknie brzmi termin: np "kiedy znów zakwitną białe bzy" ...itd
ściskam Was jeszcze jesiennie
Mój skromny ogródek 21:55, 23 lis 2013

Do góry
Mój skromny ogródek 21:54, 23 lis 2013

Do góry
LATO 2013
Miało być inaczej 21:49, 23 lis 2013

Do góry
Trochę wspomnień

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:48, 23 lis 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
O jacie! jak równiutko tulipany posadzone!!!

Zielona napisał(a)
Nie wiem, czy ktokolwiek na forum z linijką sadził cebulki więc miejsce na podium masz najwyższe Niech symetrycznie kiełkują i pięknie, symetrycznie kwitną. No i niech żadna nie odważy się wybuchnąć kolorem innym, niż zakupiony

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Te fotki mogą umieścić w jakimś piśmie jako przykład idealnych nasadzeń cebulowych Pozdrawiam serdecznie

Gabrysia_ napisał(a)
Widok na taras super,aż szkoda zabierać serby
...jestem pod wrażeniem sadzenia cebul,powinnaś dostać medal,bo to dzieło sztuki...dosłownie

Sebek napisał(a)
Jak patrze na te idealnie ulozone tulipany to mi wstyd, ze moje takie poupychane bez uczucia

idealnie ułożone cebule ... w rzeczy samej od lenijki ... by równo było sadził inżynier więc nie mogło być inaczej ))) ... Adamie ... najkochańszy mój żonie za ten trud i zaangażowanie niniejszym publicznie Ci dziękuję i kofam ... ale to wiesz ... wyłapujesz mam nadzieję te miłości pełne tchnienia w krzykliwym i pełnym różnych emocji życiu z mną ... wybaczycie tę lenijkę prywaty ... należało się ... Adamo ...

Adamo sadził ale żeby nie było ... ja ... ja to wszyściutko samiutka wymyśliłam ...

przeglądając forum miałam taką fantazję by stanąć ... rzucić cebulkami niczym cesarz Klaudiusz kośćmi (i oby w tym pozostało wszelki z wymienionym podobieństwo ) i zadołować ... ale za każdym razem finał był ... p o u k ł a d a n y ... !!!

Klaudiusz tak się zapamiętał w tych kościach, ze podręcznik napisał a ja ... no ja tak inaczej żyć na ogrodniczkowaniu żyć zaczęłam, ze mus chyba kiedyś jakieś wspomnienia popełnić

a swoją drogą to tyle historia ma postaci a ja w porównanie z TYM cesarzem akurat musiałam pójść ... rany .......... ... no

a tu pomagał nam tato ...

Mój skromny ogródek 21:38, 23 lis 2013

Do góry
Witaj! śliczny ogród a cóż to tak ładnie kwitnie , chodzi mi te krzaczki szczepione

Marysia napisał(a)/original.jpg[/img
[img
Dwa ogrody 21:38, 23 lis 2013

Do góry
Anabell - miło, że odwiedzasz również mnie. Mam nadzieję, że rośliny się rozrosną, z założenia ma być uporządkowany busz i co się z tym wiąże mniej pielenia. Na przesadzanie również jestem przygotowana. Swoje horti zimujesz w nieogrzewanym pomieszczeniu, już doczytałam. Czy masz tam światło i ile?

Konstancjo30 witam i cieszę się z Twojej wizyty. Wy też ostro działaliście w tym roku, będzie pieknie wiosną. W donicy glinianej są truskawki pnące/zwisające (zależy, jak je prowadzimy), a drugie to poziomkówka. Mam też truskawki ozdobne o różowych kwiatkach:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies