Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:49, 15 sty 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
Aniu ile lat ma Twoja katalpa, taka duża chodzi mi trochę po głowie bo muszę jakieś drzewko posadzić bo nie mam żadnego a chcę, żeby w miarę szybko rosło

Ela.. katalpa posadzona chyba w 2008 wiosną, albo w grudniu 2007... to ten patyk oznaczony strzałką..

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:45, 15 sty 2014

Do góry
Agania , rozpoznanie super. Inna strona tej rabaty. A to żółte to chyba Argyranthemum 'Butterfly'.

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:45, 15 sty 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania a to wyżej wspomniane kopciuszki
dodałem deseczkę lęgową pod zadaszeniem tarasu

Pisklaka brałeś do ręki? a co na to matka? funkie masz dorodne, ja też w tym roku trochę z rajskiego do warmińskiego przesadzałam i ludziska też brali dobrze to zniosły
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:44, 15 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania a ja myślałam ze kałuża była u Ciebie zawsze...

Aniu.. pomysł na kałuże to był dopiero po wizycie w Rododendronowym w marcu 2012..

To kwiecień 2012... już wiedziałam , że latem robię spotkanie ogrodowiska... oj dobrze, że nie widziałam za dużo ogrodów.. bo bym nigdy się nie zgodziła na taki pomysł.. No i spotkanie spowodowało, że musiałam szybko coś zrobić z moim ogrodem..bo nie był to ogród do pokazywania..... Chodziłam i biadoliłam do eMusia..... bij mnie nim znów nie wpadnę na jakiś głupi pomysł, bo ja sie już sama boje moich pomysłów...

to 25 maj 2012...

Ale w sierpniu już było tak

Pomijam, że trawę na prawo od kałuży posialiśmy 2 lipca, a 4 sierpnia było spotkanie.... .... trawka się postarała i urosła

A teraz wrócę do podsumowania 2 lat... chaotycznie i byle jak... ale za to w swoim stylu
Ania i róże i cała reszta :) 11:38, 15 sty 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Anusia mam nadzieję, że wszystko pozytywnie się zakończy... że wyniki będą ok. Szkoda byłoby myszorka... a psiak łobuz!! Ale, co mu myszorek będzie podskakiwał . A jak szałwinki w tym roku? Podrosły troszkę? Buziole

Hej Kochana , szałwinki powolutku rosną, są przepiękne .
W tym sezonie stawiam na szałwie i kocimiętkę, ta, którą kupowałam podczas przeróbek frontu jest wyjątkowa, szybko się rozrosła, zakwitła szybciutko i do samego końca sezonu była w kwiatach.
Nie jest tak efektowna, jak szałwia, ale to kwitnienie ma super.

Szałwinki za to mają taki głęboki kolor, że ach!!

Franuś powoli dochodzi do siebie, wczoraj wyglądało na to, że stracił oczko , ale dzisiaj je otworzył. Uszkodzone ma tylne łapki, bo jedną ciągnie za sobą, ale jest coraz lepiej, jestem dobrej myśli .
Szklarnia - uprawy szklarniowe ekologiczne 11:31, 15 sty 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Monteverde jakie to odmiany?

Czy ogórki masz w jednej szklarni z pomidorami?

co jeszcze sadzisz w szklarni?

Odmiany co roku staralam się sadzić różne, kolorystycznie i smakowo, ale zawsze wybieram pomidory z dużą masą prawie bez pestek, kupuję je tutaj, nigdy sie nie zawiodlam dostaję po 10 nasionek i wszystkie trafione link otwiera się na odmianie która sadzę co roku i bardzo lubię http://www.pomidorlandia.pl/index.php/pomidor-opalka.html a o żółte spytaj się Bogusi z Zacienionej, bo od niej dostałam Co do ogórków, to w tamtym roku w roku szklarni posadzilam 2 krzaczki szklarniowych długich ale to było pierwszy raz zawsze sadziłam oddzielnie
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:31, 15 sty 2014

Do góry
a to proza wiejskiego ogródka - recykling -stare dywaniki zawsze mogą być przydatne

założone dwa dni temu po zapowiedziach mrozowych

żółty perukowiec i młoda magnolia i oczar Diane-ten u mnie podmarza

Zdjęcia Roku 2013 11:23, 15 sty 2014

Do góry
monitka napisał(a)

Gosia: Ty i ty. Pielicie rabatę przy garażu!
Ania: Gosiu ale mi odpuścisz? zobacz jak mnie połamało...nie mogę się wyprostować

Ania: Danusiu prosiłam go o ciutkę naleweczki do spróbowania. Ooo tyle. A on sknera nie chce mi dać...
Paweł: Anka mówiłem ci już, najpierw pielenie a później przyjemności.

mama Gosi: Grzesiu tam na stoliku stało ciasto, nie wiesz gdzie ono jest?
Grześ: Ciasto proszę Cioci? Nieeeee, nie wiem. Nawet go nie widziałem przecież już mówiłem. A zginęło? Szkoda bo dobre było.

Ale fajne szczególnie z Grzesiem jakbym czytala wierszyk" wrzuciłeś Grzesiu list do skrzynki..."
Mała Eleczka 11:18, 15 sty 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aga, na razie nie nadrobię, ale w wolnej chwili doczytam
Ta propozycja do donic urzeka, podpatruje sobie Pozdrawiam

Irenko mam dla Ciebie zdjęcie laurowiśni.
Tam kwitnie co roku ale zdjęć kwitnącej nie mam.
Zdjęcia sprzed miesiąca ale liściom z bliska nie zrobiłam bo nie iwedziałam, że się przydadzą. Nie wiemy jaka to odmiana. Jak będzie potrzeba zdjęć z bliska daj znać.
Zielono mi! 11:17, 15 sty 2014

Do góry
Dalsza część zimy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:15, 15 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No to wrzucam jeszcze jedną kompozycję naturalistyczną

Bodziszek. lawenda, szałwia i naparstnica, ciekawa jestem czy dobrze rozpoznałam lubię takie zestawienia kolorków i uwielbiam byliny
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:14, 15 sty 2014

Do góry
Hosty nr 4 to są na dobrą sprawę dwie kępy obok siebie.. (no i nr 1 też tam jest.. )

W kółku (wcześniej były tam lawendy, ale pod wpływem forum przesadziłam to co jeszcze dawało sobie radę na skalniak i obok na słoneczko... na skalniaku lawendy rosna pięknie )

To nr 5.... Orange Marmalade

A to 6 ... June Fever

Jak widać.. pod wpływem forum już zapisuję nazwy, a przynajmniej staram się..
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:12, 15 sty 2014

Do góry
A u mnie nasypało trochę od wczoraj, od 6 odśnieżać musiałam chodnik, aby nikt się nie pośliznął, bo wieczorem jak odśnieżyłam, rano śladu nie było

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:10, 15 sty 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:09, 15 sty 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, obłędne naparstnice. Ogrom pracy, zapału. Obłędny przepych. Masz zdjęcie host pod katalpą? To są takie o wydłużonych listkach w środku jaśniejsze? Wiem, że przerywam Ci sprawozdanie kilkuroczne.

Pod katalpą hosty są.. i liczę, że będą, ale maja trudne warunki i rosna wolno. W tym roku będę je podlewać woda i jakiegoś nawozu im zapodam... w końcu dostałam wielki karton nawozów za konkurs o donicach Hosty w dalszym okręgu rosna już dobrze, chociaż maja konkurencje jodeł..
U mnie jak zawsze musi być różnorodnie Ponumerowałam odmiany..

Hosty nr 1 - to nn... kupiłam i nie zapisałam nazwy..

Hosty nr 2 - szukam i nie mogę znaleźć foto zbliżenia..

Hosty nr 3 - to nn... kupiłam i nie zapisałam nazwy..

Igiełkowy ogródeczek 11:07, 15 sty 2014

Do góry
Pięknie to wygląda, już się śnieżek topi, ale dzieciaki miały frajdę rano, bo to pierwszy śnieg tej zimy u mnie:

Kot coś wyczuł, że zima jednak przyjdzie i zapadł w sen zimowy

Igiełkowy ogródeczek 11:04, 15 sty 2014

Do góry
Janino, Iwono, Aniu- dzięki serdeczne za życzenia, mam nadzieję, że ten rok będzie udany i przyniesie nowe zmiany ogrodowe

Ostatnio się obijam, ale dziś muszę pokazać co zastałam rano- jakby kto zapomniał, że mamy zimę to przypominam:

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:59, 15 sty 2014

Do góry
Danusiu to i ja proszę o pomoc w sprawie rabaty przy wjeździe o której dumam od zeszłego roku i nie mam odwagi żeby się za nią zabrać
Na początek wkleję plan Gosiaka

Chodzi mi o miejsce od 6 w prawą stonę.
Pierwszy problem to dylemat odnośnie kształtu cypla.Myślę o wypłaszczeniu go tak jak zaznaczyłam czerwonymi kropkami. W tej chwili rosą tam tylko 3 choiny kanadyjskie a według planu przed nimi ma być jeszcze 5 RH, kosodrzewiny i obwódki.

Drugi problem to czerwone pole na planie. To miejsce ma 7 metrów dlugości. W tej chwili obsadzone są tylko 3 metry a rosną tam: mały stożek bukszpanowy, kulka tuja, kulki bukszpanowe, 2 trzmieliny na pniu i czerwone żurawki. Czym obsadzić pozostałe 3 metry? Myśłałam o klonie palmowym albo o 3 stożkach bukszpanowych w połączeniu z trawami. Czy to dobry pomysł?

Trzecia sprawa to chciałabym po tej stonie ogrodu wkomponować jeszcze jakieś drzewa. Nie wiem może graby? Tylko jak je umieścić na rabacie żeby to wizualnie grało.
Dla zobrazowania spis drzew już posadzonych:
1 magnolia Susan
2 śliwa wiśniowa Pissardi
3 grujecznik
4 miłorząb mariken
6 brzozy Dorenboos
7 wiśnia Umbaraculifera

A tak to w tej chwili wygląda

Ciężko to zobrazować ale tak mniej więcej by było

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:47, 15 sty 2014

Do góry

Zielono mi! 10:45, 15 sty 2014

Do góry
Zima! Zapraszam do zimowego ogrodu.

Ciąg dalszy nastąpi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies