Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:17, 18 lis 2013

Do góry
Pola napisał(a)
Irenko witam się po długiej nieobecności nie sposób nadrobić zaległości ale narazie postaram się obejrzeć pismo obrazkowe.....

Polu, nawet się nie trudź tylko obrazki, cieszę się, ze jesteś
a ja wykopałam do przechowania werbeny patagońskie,ciekawe czy się uda?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:13, 18 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Irenko - to na 99% carexy Amazon Mist - Stipa jest całkiem inna - wyższa i bardziej delikatna. Carex Frosted Curls od razu się pokłada, ten jest bardziej sztywny

To jeśli już 3 zdania, że to carex, to jestem spokojna...ona się nie pokłada rzeczywiście
Sebciu dzięki 99% to pewniak

a tu limki, stoją cały ten rok na baczność, a w śród nich widać jak wysokie są róże Chopin i jakie zdrowe, nawet dalej kwitną

mury gołe, opadł winobluszcz i magnolia i miłorzęby w środku rabaty...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:08, 18 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zdecydowanie to carex comans, wysoce prawdopodobne że amazon mist, ale jaki zapytaj Wieloszki
Amazon ma Iza niech zerknie na twoją trawkę. Na 100% to nie stipa.
Kupowałyśmy ją razem na targu, ja brązową , Ty jasną.

Tak, to jest ta co razem kupowałyśmy, ale pamiętasz, babka nie znała nazw...
Dziękuję ci, jeśli to ona, to powinna przetrwać, ale jedna ma takie poskręcane końcówki, jak loczki

tę trawkę tez mam fajną, jeśli psy się na niej nie kładą...
i zobacz jakie dorodne bukszpany Waligóry!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:02, 18 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Irenko, a piłeczkę z gąbki już możesz ściskać?

Aniu mogę, staram się robić jak najwięcej,,,,,,ale i tak idzie jakoś wolno, wczoraj postanowiłam poćwiczyć przy pracach ogrodowych i miałam za swoje, dobrze, że dziś z fachowcem ćwiczę

i kolory jesieni

miskant cukrowy od Roberta....ma piękny kwiatostan
Ogród Janiny 12:58, 18 lis 2013

Do góry
Dzisiaj u mnie zimno i wieje wiatr ale zdążyłam posiać marchewkę i pietruszkę na zimę .. Po między nich posiałam koper aby na wiosnę wiedzieć gdzie są warzywa ..
Teraz wam pokażę moje chryzantemy , część mam swoich a część dokupiłam na wiosnę , mają wcześniej kwitnąc .

te kolorki są już u mnie od dawna

a te kolorki kupiłam na wiosnę ..
Muszę ich jeszcze przyciąć i położyć łodygi jako zabezpieczenie przed mrozem , Widać obok nich sporo nowych wypustów więc na drugi rok będa już ładne kępy ..
Małymi kroczkami do celu... 12:55, 18 lis 2013

Do góry
Dziś piękna pogoda, więc nie tracąc czasu, zrobiłam kolejne trzmielinowe przedszkole, tym razem już w doniczkach i póki słoneczko świeci siedzą sobie na dworze, a później wylądują na strychu..tylko proszę o rozpoznanie co to za trzmielina, wzięłam sadzonki od sąsiadki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:51, 18 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dojrzałam wielkie donice! Nie było ich w tym miejscu. Ireno, ja zdecydowanie nie nadążam za Tobą i akcją w Twoim ogrodzie. Zanim wypowiesz słowo "zmiana", ono już staje się i jest.
Albo Twój ogród jest z gumy albo ja tak źle zarzadzam powierzchnią w swoim ogrodzie. Bo przestrzeń podobna. I chciejstwa podobne.

Pszczółko, donice są od dawna chyba bardziej rzucają się w oczy, jak już nic w nich nie ma; jakoś tak 2 lata temu kupiłam 22 szt. na przecenie

wczoraj było lanie chemią po chodniku, kanty nie zdążyłam zrobić, na nowo grabienie, koszenie, czyszczenie rynien, sadzenie cisów i piwonii drzewiastych, przesadzanie 3 budlei
cisów za mało....
bardzo dobrze zarządzasz, u siebie nie widzisz, ale ja tak
a co na liście chciejstw masz teraz?

no to rabaty obsadzane latem, dziś w jesiennej odsłonie
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 12:42, 18 lis 2013

Do góry
Kolejne jesienne umilacze

Miłego dzionka życzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 18 lis 2013

Do góry
wiunia napisał(a)
Irenko pozdrawiam i życzę udanego weekendu

Był udany
gorzej było na finiszu
to nadal co kwitnie i pozdrawiam cię Wiuniu

rudbekie

werbena

róże
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 12:40, 18 lis 2013

Do góry
Pierwszy biały storczyk w mojej kolekcji (coraz bardziej lubię białe kwiaty)

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 12:38, 18 lis 2013

Do góry
Trochę aktualnych fotek z tego co udało mi się zrobić w tym sezonie
obiecana skarpa

Nowa rabata przy szopie, oczywiście limki w roli głownej (marne, bo marne , ale są)

Rabata pod oknem jadalni (między miskantami są posadzone czosnki ozdone)

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:37, 18 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)
A ja jestem zainspirowana i zmotywowana Ciekawe ile czasu u mnie ten stan będzie trwał
Werbenka już pod powiekami moich oczu - jak je zamykam to ja widzę
pozdrawiam

Jola oby zawsze, hehe widzę, że moja terapia działa

ja jestem teraz na etapie róż

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:37, 18 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Bardzo kolorowo i ładnie u Ciebie Irenko, a ta trawa wygląda na carex pozdrawiam

Aniu dzięki, czyli przetrwa; rok temu miałam tu chyba stipę i wszystkie 10 nie przetrwały

wstawiam fotki, bo to taka dokumentacja, co żyje w listopadzie, dla porównania do innych roczników
kocanka mimo nocnych mrozów nadal ma się dobrze, czyli za rok wybiorę ją do dekoracji doniczkowych

ze skrzyni zabrałam konwalniki i posadziłam do innych, aby zgrupować w jednym miejscu

bratki nadal kwitną i na nowo goździki
Angielski ogród - chciałabym... 12:34, 18 lis 2013

Do góry
Na poprawę nastroju nabyłam ostatnio u mnie na klamotach fotel do ogrodu( za całe 50zł) na słodkie lenistwo w przyszłym roku
oraz bujaka do tegoż samego błogiego leniuchowania za równie symboliczną opłatę.

Leżanka docelowo stanie pod brzozą w moim ulubionym zakątku, który obecnie nie zachęca, ale pomału przejdzie metamorfozę. Fajnie tam jest w upalne dni bo cień daje ukojenie, niestety w tym roku nie było mi dane odpoczywać gdyż mój synuś wymagał nieustającej uwagi, a ja nadal tkwię na "budowie" nie w "domu".
Postawić trawkę nad i... 12:31, 18 lis 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...i jeszcze kilka liści na kloniku....

....widok ogólny....

...jeszcze raz wejście...

Mam masę pytań i ochów/achów.
Co to za klonik?
Pięknie zadbana kostka. I ogród przemyślany.
Cudowne widoki za murem.
I wejście mogłabym oglądać kilka razy .
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:31, 18 lis 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Nie znam tej trawy Irenko, ale chciałam wtrącać ze u Ciebie wciąż tak kolorowo, ładnie i te liście żórawek ! I Słonko jak widzę zaglądało ... U mnie szaro , zimno i wieje
Całuje M

A wiesz Moniko, że wczoraj stwierdziłam to samo
Jeszcze kolory są, a pogoda ma sprzyjać, więc tak rdzawo zielono będzie dość długo
żurawki nawet jeszcze kwitną
część wykopałam i na nowo wsadziłam, bo szukałam opuchlaki, na szczęście nie znalazłam

w tym miejscu sprawdzałam
pozdrawiam i życzę słoneczka

Angielski ogród - chciałabym... 12:27, 18 lis 2013

Do góry
O rany tępo odwiedzania mojego wątku na Ogrodowisku mam szalone. Wasze ogrody obserwuję nieustannie, ale do mojego zaglądam sporadycznie.
JESIEŃ cudna i słoneczna przynajmniej u mnie.
Na mojej "angielskiej" rabacie dosadziłam Werbeny i Żurawki. Ale ku mojemu zdziwieniu zakwitły jeszcze kwiaty
i wrzosy jeszcze fioletowe są. Fajna ta jesień, chociaż zima podobno już tuż tuż, aż się boję Zubilewicza oglądać
Wersja mini mini 12:22, 18 lis 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Już są, już są

Zbliżenie ja konewkę

i coś w podobnym klimacie

Puszki są trzy, najmniejsza schowana jest w tej mniejszej na zdjęciu. Wykorzystuje je do przechowywania małych narzedzi ogrodniczych, sznurków, rękawic.

Świetne. To ja się wybiorę do ZC, bo to naczynie jest mi niezbędne.
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:20, 18 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Miro,co myślisz o wykopaniu werbeny i przechowaniu jej ? Wyczytałam o tym u Tess.
Pozdrawiam

ja mam werbenę pierwszy rok - i miałam 1 sadzonkę dostaną w sierpniu i ją schowałam na zimę ale też wysiewałam nasiona w domu w lutym

teraz już zrobiłam duże dwie sadzonki do donic i idą zimować do garażu - nie trzeba wiele podlewać na minimum - ściąć - pokazywałm na O na wiosnę moją wyglądała fatalnie - kazali mi trzymać i rzeczywiście odbiła od korzenia i wyrósł wielki krzak więc jak masz więcej to wykop jedną na wszelki wypadek a resztę zostaw bo podobno super rozsiewa się z nasion sama i tylko nie wolno jej wyplewić wiosną
ja jeszcze nie doświadczyłam procesu rozsiania ale będę uważać wiosną bo werbena jest rewelacyjna na rabaty bylinowe i nie tylko - teraz jest jeszcze ozdobą rabaty bylinowej

ogrodoweimpresjejolki 12:04, 18 lis 2013

Do góry
Dziękuję Edytko za odwiedziny

Kolorów coraz mniej, nawet mój suchy bukiecik z kwiatów rozchodnika okazałego bury. Bury, ale mi się podoba

Dzisiaj u nas tak pochmurno, że musiałam powyższe zdjęcie zrobić z lampą błyskową
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies