Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 10:31, 31 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Małgoś, róże testujemy więc
co do do różnorodności itp. to po takim czasie zajmowania sie ogrodem miałabyś tyle samo, o ile nie więcej: był czas, że już niczego nie dosadzałam, a wiedzę i doświadczenia zdobywa się ciągle, dobrze, że możemy się nią tutaj dzielić
Pamiętam moje pierwsze roślinki na pierwszej leśniczówce: folia z pomidorami i ogórkami przy wsparciu męża, warzywniak - super, poza tym, że jeśli nie owce to sarny zjadały kwiatki fasolki, młode buraczki
Kwiatki : lwie paszcze i cynie oraz jakieś ziółko, które miało wspaniale podnosić smak kiszonych ogórków. Lwie paszcze odeszły w zapomnienie ( nie wiem, dlaczego?), cyniom pozostałam wierna do dziś, a ziółka tak szczerze dodawałam do słoików, że wszystkie były do wyrzucenia
Był jeszcze klomb z różowymi, pięknymi różami. Zostawiłam następcom, bo żal było kopać - zmarniały w ciągu dwóch lat.
A teraz i leśniczówki tej już nie ma i sadu - rozebrane, zalesione, dęby rosną... taka kolej rzeczy...

Z tym ziółkiem do ogórków to dobre a co to było ?pamietasz ? moze to rzeczywiście to była kwestia ilości.......
Róże kolejne bedę testowac jak najbardziej, w tym sezonie u mnie w planach nowa różanka oraz wizyta na Świecie Różanym w Kutnie obowiazkowo
Pora najwyzsza zabrac się za planowanie tych nowych rabat, bo jesienia odkładałam to na zimę, na długie zimowe wieczory, a tu zima szybko mija a ja na nadmiar czasu nie narzekam i do tej pory tak na dobra sprawe nie miałam czasu posiedziec, poszukać, pomysleć, zaplanowac....
Margarete 10:36, 31 sty 2014

Nikita napisał(a)
Małgoś – dziś policzyłam…do wiosny 50 dni….hura!

Już nie mogę doczekać się 15.02. – zrób listę kto co ma przynieś, bo zaczniemy się dublować.
A może przynieść tort….taki domowy, z bitą śmietaną…a co jak szaleć to szaleć, w sumie to pierwsze w tym roku spotkanie ekipy łódzkiej….no i moje też pierwsze…muszę się jakoś wkupić…

Nikita odezwe sie do ciebie na pryw w tej sprawie.Domowy tort z bita smietaną......jak to apetycznie brzmi. Ja jak najbardziej jestem za (lubię słodycze z resztą jak sie na mnie spojrzy to widać niestety.....)
Ja tez sie ciesze na to spotkanie 15.02..........
Mala_Mi 13:49, 31 sty 2014

Zeskanowałam..... moje krokosmie to takie... cebule +12. Może sie przydać.. kupowane w marketach typu Lyroy
Bogdzia 19:35, 31 sty 2014

Jutro już pierwszy i dwa tygodnie do spotkania. Pozdrówka.
Margarete 23:19, 31 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Zeskanowałam..... moje krokosmie to takie... cebule +12. Może sie przydać.. kupowane w marketach typu Lyroy

Jeszcze raz dziekuje , odpisaam u ciebie w wątku
Margarete 23:19, 31 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Jutro już pierwszy i dwa tygodnie do spotkania. Pozdrówka.

Bogdziu napisałam do ciebie na pryw,
Buziaki !
Nikita 21:33, 01 lut 2014

Margarete napisał(a)

Nikita odezwe sie do ciebie na pryw w tej sprawie.Domowy tort z bita smietaną......jak to apetycznie brzmi. Ja jak najbardziej jestem za (lubię słodycze z resztą jak sie na mnie spojrzy to widać niestety.....)
Ja tez sie ciesze na to spotkanie 15.02..........

Ty lubisz słodycze, ja lubię słodycze...taki 6 kilowy tort wystarczy...jak myślisz....
Anita1978 11:36, 02 lut 2014

Ja będę jechać z Piotrkowa tryb. na Łódź,przez Głuchów jak komuś pasuje to zabiorę na spotkanie
Anita1978 11:38, 02 lut 2014

Zabiorę własną nalewkę
Bogdzia 21:17, 02 lut 2014

Anita1978 napisał(a)
Ja będę jechać z Piotrkowa tryb. na Łódź,przez Głuchów jak komuś pasuje to zabiorę na spotkanie

Anitka to moze bym się z Tobą zabrała w wiadomym miejscu na Rzgowskiej?????Nie musiałabym brac eMa na to spotkanie.