Wiosna dopiero za pasem, a tutaj tyle kolorów. Zestawienie astrów różowo-niebieskich takie śliczne.
Moje prymulki mają się dobrze, choć dziś znowu miałam je na oku, ale pomyślałam sobie - starczy, niech śnieg stopnieje to może coś już wystawi się na zewnątrz?
Miło przy tej wszechobecnej bieli popatarzeć na Twój kolorowy ogród.
A propos dalii, uprawiałam je w donicach, trzymałam w piwnicy a potem jak już nastały ciepłe dni w kwietniu ustawiałam wszystkie w namiocie foliowym. Temp. czasem przekraczała 30 stopni. Tak podpędzałam wszystko, hosty też.
Kochana Danusiu, problem w tym, że ja chcę zmienić w nadchodzącym sezonie kolorystykę kwiatów w swoim ogrodzie. Teraz chcę....tak jak u Ciebie - biało-ciemnoniebiesko. Nazamawiałam białych hortensji...Różowa begonia więc nie byłaby kompatybilna z moim planem. A gdzieś na wątku o begoniach przeczytałam Twoją wypowiedź o białych begoniach - mówiłaś, że nie bardzo Ci się podobają. I co ja biedna mam w związku z tym posadzić na tej rabacie???
No to Grzesiu, będziemy się szukać na górze koło tego baru, ale czy nie ma tam jakiejś kafejki??
Rano nie mogę się odhaczyć, proponuję o 15 w takim razie. Będę po wykładzie i po zwiedzaniu.
Mój tel 501 567 907 zapiszcie i dzwońcie, jakbyśmy nie mogli się znaleźć
No to się teraz załamałam Zainwestowałam niemałą sumkę w słupki oświetleniowe ze stali nierdzewnej z ledami (pasujące do tych na elewacji), które stoją wzdłuż ścieżki (od furtki do wejścia) i rzeczywiście wyglądają jak pas startowy Kilka sztuk jest w różnych miejscach w ogrodzie (zresztą wyjątkowo zgodnie z projektem pani architekt). Zamierzam dołożyć takie reflektorki kierowane, podświetlające drzewa od dołu, ale to wymaga przeróbki instalacji elektrycznej. To słupki powinnam zlikwidować?
No tak, ale wtedy to jeszcze OGRODOWISKA nie miałaś, choć wspominałaś, że je założysz. Minęły niecałe cztery miesiące i co? Jest 'OGRODOWISKO' !!! Szybka jesteś, Danusiu!!!