Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:43, 03 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, ja kupowałam kulki (ale nie takie idealnie uformowane) za 30zł (średnica ok.35-40cm). Jeśli te, które znalazłaś w necie będą warte swojej ceny (tzn. ładnie ukształtowane i rzeczywiście 40cm średnicy) to ja biorę 20szt. Poczekajmy co znajdzie Noemi na giełdzie.
A te fontanny/ ściany wodne boskie pokazujesz... Niestety ceny większości powalające, ale jak za kilkanaście lat nie będę miała co z kasą robić, to sobie taką zafunduję

Agnieszka, jeśli z tym Rzeszowem i kulami jest ściema to Ania oferentów szybko zweryfikuje
Te ściany wodne mają straszne ceny, sama się z tym nie mogę ogaranąć. Na razie idę w wycenę murowanego i jak będzie porównywalna z gotową to nie będę ryzykować tylko kupię ze stali. Serce się rwie a rozum i M. mówi STOP!!!
Ogród Magdalenka 09:42, 03 mar 2012

Do góry
No właśnie moje lawendy wyglądają pięknie, gęsto po tym drugim cięciu, ale nie kwitną ponownie. Chyba wolę, żeby były ciut mniej porządne, ale kwitły bez przerwy... W tym roku przetestuję jednokrotne cięcie, zobaczymy...
Noemi, daj znać co na giełdzie. Ja właśnie ruszam do ogrodu wypróbować nowiutkie sekatorki J.Bentley, trzeba trochę poskracać to i owo
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:32, 03 mar 2012

Do góry
Marzenko, ja kupowałam kulki (ale nie takie idealnie uformowane) za 30zł (średnica ok.35-40cm). Jeśli te, które znalazłaś w necie będą warte swojej ceny (tzn. ładnie ukształtowane i rzeczywiście 40cm średnicy) to ja biorę 20szt. Poczekajmy co znajdzie Noemi na giełdzie.
A te fontanny/ ściany wodne boskie pokazujesz... Niestety ceny większości powalające, ale jak za kilkanaście lat nie będę miała co z kasą robić, to sobie taką zafunduję
Ogród Magdalenka 20:19, 02 mar 2012

Do góry
kraania napisał(a)

Ja też zainteresowałam się cięciem lawendy - okazało się, że robię to prawidłowo wiosną. Nie do końca rozumiem to cięcie po przekwitnięciu - jak cięłam nadając kształt półkuli kępy były ładne i zwarte, ale nie kwitły ponownie. Czy to chodzi o to, żeby obciąć same kwiaty, czy kwiatostany z pędami ale nie naruszając liści kępki? Jak obserwowałam lawendę przy pobliskim Mcdonaldzie - kwitła non stop, choć kępki były bardziej rozwichrzone i nikt nie wycinał tych przekwitniętych... ???

Właśnie się dowiedziałam, że źle przycinam swoją lawendę . Robiłam to tylko wiosną, bo uznałam, że to daje ewiększe szanse na nie przemarznięcie roślin. Ale przynajmnie już wiem, jak to robić dobrze .

To witamy w klubie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:22, 02 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wieloszka, Gabik i Irenka: robię rekonesans gotowych fontan ze stali nierdzewnej, znalazłam tańsze ale sprawdzam szczegóły. Potrzebuję ścianę 2x2 m a takie kosztowo przerastają moje możliwości.
Sprawdzam też wykonawcę, który wykańczał mój dom, może podoła ale się waham, a sprawdzeni wykonwacy to koszt murowanej ściany ok 12-13 tys......
Jeśli potrzebujecie małe to znalazłam coś takiego:
http://www.oczkawodne.co/sciany-wodne,245.html

dzięki Marzenko, pooglądam ale koszty o których mówisz, szok

mój M. pomysłowy to może coś podpatrzy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:18, 02 mar 2012

Do góry

Wieloszka, Gabik i Irenka: robię rekonesans gotowych fontan ze stali nierdzewnej, znalazłam tańsze ale sprawdzam szczegóły. Potrzebuję ścianę 2x2 m a takie kosztowo przerastają moje możliwości.
Sprawdzam też wykonawcę, który wykańczał mój dom, może podoła ale się waham, a sprawdzeni wykonwacy to koszt murowanej ściany ok 12-13 tys......
Jeśli potrzebujecie małe to znalazłam coś takiego:
http://www.oczkawodne.co/sciany-wodne,245.html
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:02, 02 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Ach, wspaniała będzie ta ściana wodna!!! Pierwsza taka na ogrodowisku!
Wszyscy wiemy co wstrzymuje przed zrobieniem tych cudowności natentychmiast - kasa . Więc nie przejmuj się Aniu, że wszyscy pytają kiedy realizacja. Najważniejsze, że masz dobry projekt a realizacją możesz się zająć etapami, w miarę możliwości . A my i tak będziemy czekać z niecierpliwością i zachłannością na każdą fotkę z najmniejszego ruchu łopatą w Twoim NOWYM ogrodzie

Dobrze napisane!
w odpowiedzi mogę się jedynie uśmiechnąć szeroko
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:02, 02 mar 2012

Do góry
Irenko miła - doczytaj dalej, za większą ścianę duuużo wyższa cena... Pilnuj męża, żeby Ci na zawał nie zszedł jak ją zobaczy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:58, 02 mar 2012

Do góry
Z punktami jest o tyle fajna sprawa, że jak się nie ma możliwości zakupu bezpośrednio u producenta, to oni bardzo chętnie zamawiają i sprowadzają rośliny specjalnie dla nas. I przetestowałam, że ceny nie są dużo wyższe niż u źródła (przynajmniej we Wrocławiu).
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 13:51, 02 mar 2012

Do góry
Sebku, ja też gratuluję!!! Wspaniały wynik, tak jak ogród i ogrodnik Drugie miejsce tuż za Szefową to nie byle co!!!
Ogród Magdalenka 13:50, 02 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ja też zainteresowałam się cięciem lawendy - okazało się, że robię to prawidłowo wiosną. Nie do końca rozumiem to cięcie po przekwitnięciu - jak cięłam nadając kształt półkuli kępy były ładne i zwarte, ale nie kwitły ponownie. Czy to chodzi o to, żeby obciąć same kwiaty, czy kwiatostany z pędami ale nie naruszając liści kępki? Jak obserwowałam lawendę przy pobliskim Mcdonaldzie - kwitła non stop, choć kępki były bardziej rozwichrzone i nikt nie wycinał tych przekwitniętych... ???

Właśnie się dowiedziałam, że źle przycinam swoją lawendę . Robiłam to tylko wiosną, bo uznałam, że to daje ewiększe szanse na nie przemarznięcie roślin. Ale przynajmnie już wiem, jak to robić dobrze .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:21, 02 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, tą ścianę wodną z Chronosa widziałam na Gardenii - koszt niemały 7tys.zł. Ale wolałabym wydać taką kasę i mieć gotowy produkt, niż użerać się z wykonawcami, którzy nie wiadomo czy podołają zadaniu. Chyba, że masz jakąś niezawodną ekipę

o rany, już sie dowiedziałam, i mężu...truchlej, bo mi się w głowie zasiało!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:20, 02 mar 2012

Do góry
Napisałam już w wątku u Marzeny, ale powtórzę dla wszystkich zainteresowanych: dzwoniłam do Kulasa. Jeśli chodzi o liściaste - już kopią, iglaste po 15 marca. Potwierdziłam możliwość zakupu roślin kopanych z gruntu "własnoręcznie" wybranych, trzeba się tylko wcześniej umówić telefonicznie na to wybieranie. No i w zależności od ilości klientów - albo odbiór tego samego dnia, albo dzień, dwa później. Przy wyborze roślin w donicach - można zabrać od razu, ale wiadomo, że wtedy wybór jest mniejszy.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:43, 02 mar 2012

Do góry
Marzenko, dzwoniłam do Kulasa. Jeśli chodzi o liściaste - już kopią, iglaste po 15 marca. Potwierdziłam możliwość zakupu roślin kopanych z gruntu "własnoręcznie" wybranych, trzeba się tylko wcześniej umówić telefonicznie na to wybieranie. No i w zależności od ilości klientów - albo odbiór tego samego dnia, albo dzień, dwa później. Jeśli wybierasz rośliny w donicy - zabierasz od razu.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:08, 02 mar 2012

Do góry
Tak, to była cena za taką mniejszą wymiarowo... . 12tys. to cena mojego wymarzonego oczka... Mój Boże, ależ to są kwoty...
Miniaturowy ogródek 11:49, 02 mar 2012

Do góry
No wreszcie . Cudeńko i jeszcze z takimi prostymi liniami jak lubię!!! Choć małe powierzchniowo, to jednak wielkie źródło inspiracji dla mnie!!!
Przyjrzałam się dokładniej - i ściana wodna i lustro i ławeczka - wszystko się zmieściło i jak zakomponowane!!! Miodzio - moim achom i ochom chyba nie będzie końca
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:46, 02 mar 2012

Do góry
Marzenko, tą ścianę wodną z Chronosa widziałam na Gardenii - koszt niemały 7tys.zł. Ale wolałabym wydać taką kasę i mieć gotowy produkt, niż użerać się z wykonawcami, którzy nie wiadomo czy podołają zadaniu. Chyba, że masz jakąś niezawodną ekipę
Miniaturowy ogródek 11:12, 02 mar 2012

Do góry
GabiK, właśnie doczytałam w wątku u Any, że Ty też masz zaprojektowaną ścianę wodną. Cofam się stron parę, bo jakoś przeoczyłam brudnopisik projektu (ileż ja bym dała za chociaż taki brudnopisik...) i rzeczywiście - jest!!!! Nie wiem tylko dlaczego taka tajemnicza jesteś i nie chcesz nam pokazać ani projekciku, ani ściany wodnej... . Takie cudeńka będziesz miała, to podziel się z nami, plissss .
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 08:36, 02 mar 2012

Do góry
Dzięki Danusiu i Sebku Bardzo mi pomogliście!!! Buziole
Borówcowy raj 08:25, 02 mar 2012

Do góry
U mnie w rodzinie i wśród znajomych też wszyscy pukają się po głowach na podporządkowanie trybu życia i pracy ogrodowi . Dlatego dziewczyny dobrze, że mamy ogrodowisko...
Borbetko, fajna ta nowa rabatka, tylko gdzieś przodem dałabym niską obwódkę/żywopłocik bukszpanowy i trochę zmniejszyłaym liczbę stożków, a zwiększyłabym ilość hortensji i miskantów (tak, żeby nie były pojedyncze sztuki, tylko np. po 3 obok siebie). Co Ty na to? A może inni doradzą lepiej...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies