Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:53, 04 sty 2014

Do góry
Bogusiu -- Anabelki
myślę że rozsadzę ze swoich bardzo Ci dziękuję bo to szkoda dawać poczcie mojej zarabiać Taka jestem zła na nią .Wysłąłam werbenkę 2 kolezankom jednego dnia jedna doszła druga nie . A to moja anabelka
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:04, 04 sty 2014

Do góry
mira napisał(a)

dziękuję Bogdziu zapisuje
a tu wersja angielska

No proszę ile chwastów w ogrodzie angielskim i nie przeszkadza im to, ale mnie też sie podobaja kwiaty lepnicy i wielu innych chwastów równiez.
Ogród do kwadratu 09:56, 04 sty 2014

Do góry
Marzenko - najważniejsze, że się odnalazł... swoją drogą był bardzo przestraszony - ogon pod siebie podkulił i cały był pokurczony. EM prawie go nie poznał. Powoli wraca do siebie

Polinko - bardzo się przestraszył, ale traumy chyba mieć nie będzie - to taki typ, że mu sie szwednacz lubi włączyć

Monia - szukaliśmy sznaucerów i trafiłam na stronę adopcyjną... i tam na focie zobaczyłam Tomika.... i te jego oczy ... był zarośnięty, zaniedbany, śmierdział strasznie i wcale nie przypominał obecnego Tomcia. Mieliśmy czas na krótki spacerek, pani o nim opowiadała. I to tyle. Za granicą wygląda to inaczej - np. wUSA grupują zwierzęta np. pod względem uspołecznienia, tego czy lubią inne zwierzęta, Ze względu na młody wiek psa mogliśmy go adoptować od razu - podpisujesz umowę z dowodu osobistego. Psiak ma już chipa, książeczkę zdrowia. Na stronie była inf. że jest po kastracji, ale w rzeczywistości tak nie było.
Inaczej wygląda sprawa z psem już dojrzałym - tu najpierw psiak trafia do tzw. domu tymczasowego - mieszka z wami, ale masz możliwość, by się rozmyslić - psy różnie reagują np. na dzieci, inne zwierzęta, mogą wykazywać różne inne nieporządane zachowania, których w schronisku nie widać... tego nie da się przewidzieć. Jak psiak się sprawdzi i wam odpowiada to wówczas podpisujesz umowę adopcyjną. Czytaj o adopcjach na odległość na stronie schroniska z którego psa chcesz zabrać.
Tak wyglądał w schronisku...
Ogródeczek jagody99 09:46, 04 sty 2014

Do góry
Najlepszego w Nowym 2014 roku Dziękuję za odwiedzinki
Mój 4 arowy azyl... 09:42, 04 sty 2014

Do góry
Basiu Kochana życzonka zostawiam by nas uśmiech prowadził by nam dobrze było i żeby się darzyło w tym Nowym 2014 Roku buźiaczki Super awatarek Buźiaczki
Ogród z łezką 09:40, 04 sty 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Ode mnie również Kasieńko kwiateczki na kolejną seteczkę.
Niech cieszą Twoje oczęta .

Cieszą Śliczne Dziękuję
Ogród z łezką 09:38, 04 sty 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu dopiero teraz doczytałam ,że jednak byłaś w pracy,a ja myslałam ze tyle masz wolnego
Pozdrawiam i kwiatka na 400 stron posyłam

Aż tak dobrze to nie jest Pracowałam

Dziękuję
Ogród z łezką 09:35, 04 sty 2014

Do góry
ciekawe porady

a na 400 kwiatek na dobry Nowy Rok
ogrodoweimpresjejolki 23:22, 03 sty 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Jolu ja tez jeszcze pamietam stare, pochylone, drewniane lawki z kalamarzem...Nasze pokolenie duzo musialo sie nauczyc, oj duzo... a dla naszych dzieci to juz codziennosc

Oj, Kasiu, pewnie jednak mniej pamiętasz niż ja Oj, gdybyśmy tak mogły teraz siąść obok siebie przy kominku z ciepłą czekoladą lub naleweczką i powspominać to co minione ...

Chyba nie pójdę dzisiaj spać, bo tak mnie wciągnął mój kalendarz na 2014 rok.
Kolejne ogłoszenie drobne/reklama w prasie, które ukazało się w roku 1959 na zlecenie Western Electric Company
Dla nie znających angielskiego tłumaczę napisy na słuchawkami telefonicznymi patrząc od lewej:
przeszłość, teraźniejszość, przyszłość?
Oj komuś chyba wtedy wyobraźni zabrakło

To właśnie tu 22:58, 03 sty 2014

Do góry
mira napisał(a)
fajne te wspomnienia
a ja poproszę rów przed domem obsadzony bodziszkiem masz ? hehe

Prawie Ci się udało
Prawie, bo przypomniały mi się pierwsze zdjęcia z ogrodu / 2007rok !!!/ i ,,, jest rów.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:57, 03 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To lepnica rozdęta.

dziękuję Bogdziu zapisuje
a tu wersja angielska

ogrodoweimpresjejolki 22:40, 03 sty 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Fajny kalendarz, taki inny i optymistyczny. Lubię takie zdjęcia. Pokazuj je nam Jolu.

Bożenko, pożeram oczami mój nowy kalendarz i wiem, że będzie to też wspaniałe źródło wiedzy.
Poprzednio to była reklama firmy HUNT"S dotycząca produkcji przetworów z pomidorów, a teraz właśnie natknęłam się na stronę, która pokazuje jak reklamowała się firma IBM (wszystkim chyba znana)
w prasie w roku 1952
Sześćdziesiąt kilka lat minęło, mało kto pamięta te maszyny, nikt prawie ich nie używa (szczególnie w biznesie) a koncern informatyczny rozwija się w najlepsze i oferuje już zupełnie inny sprzęt . Początki IBM to czerwiec 1911 rok!

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:37, 03 sty 2014

Do góry
W poszukiwaniu nowości zaleciałam już do lipca i mam nową niską prawdziwie angielską naparstnicę

a to dalia zmienna z nasion - warto się wysilić bo są długo kwitnące i nie trudne w produkcji nasionkowej
miałam paczuszkę różnych kolorów

a to lila henriego - warto tylko jedno słowo

i na razie dość - kolejnym razem 13 lipiec
Szmaragdowy Zakątek 22:37, 03 sty 2014

Do góry
A teraz coś dla ogrodowiskowych pasjonatów ogrodów...... i dla Danusi oczywiscie............
Fascynują mnie głównie iglaki i formy zimozielone, lecz mój szmaragdowy zakątek to nie tylko rośliny iglaste, są także listeczkowate. Większość z nich odziedziczyłam w spadku razem z działką. Jednym z mieszkańców mojej zielonej posiadłości jest……. i tu niespodzianka dla wszystkich zielonozakręconych z „Ogrodowiska” – 50-letni bukszpan. Dbam o niego od 4 sezonów, wcześniej nikt „maleństwem” się nie interesował.

„Maleństwo” ma ponad 2 metry wysokości i staram się zrobić z niego regularną kulę – na razie wyszło mi wielkie Wielkanocne jajo, ale myślę, że jeszcze jakieś 3-4 lata i się uda.
A może „Królowa bukszpanów” podpowie co zrobić, żeby moje „maleństwo” bardziej się zaokrągliło? Danusiu - jak opanować takiego kolosa, jaką techniką go ciąć, czy są jakieś sprawdzone metody, żeby otrzymać idealną kulę? Może zrobić jakiś szablon?
Szmaragdowy Zakątek 22:25, 03 sty 2014

Do góry
No i zaczęło się...Dopiero co się ujawniłam na forum, a tu już przyjaźnie zawarte, spotkania umówione, pierwsze ogrodowe metamorfozy na wiosnę zaplanowane. Oj, jak dobrze, że znalazłam Ogrodowisko, zamierzam dzielić się z Wami moimi sukcesami i wpadkami ogrodniczymi. W domu raczej nikt nie podziela mojej pasji, patrzą na mnie jak na niegroźną wariatkę biegającą z grabkami lub sekatorem, nie mogącą usiedzieć spokojnie w jednym miejscu.
Kiedyś mój Małż zapytał: „czy ja nie mogę jak normalni ludzie odpoczywać na działce, tylko ciągle coś kopię, przesadzam, przycinam….”
No …mogę - i rozłożyłam się wygodnie na huśtawce. Ale mój M (zna mnie w końcu już ćwierć wieku) w tajemnicy przede mną, włączył stoper. Ile leżałam na huśtawce? No, jak myślicie? 3 minuty 19 sekund. Moja szwagierka przybiegła z prędkością Pendolino by zrobić zdjęcie – bo to przecież taki niespotykany widok……leżę bezproduktywnie w błogim nieróbstwie.

Sorki za moje podeszwy, ale ja jako mieszczuch blokowiskowy w trzecim pokoleniu, już tak mam - bardzo często biegam po „szmaragdowym” na boso.

Danusiu zdjęcie wygrzebane specjalnie dla ciebie......
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:25, 03 sty 2014

Do góry
no i moja różowa nowa lilia trąbkowa cieszyłam się podwójnie bo podobno w pierwszym roku nie kwitną a tu 23 czerwca

a tu gold

jeszcze raz mała wcześniej pokazana hosta

nowe krwawniki rosły super

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:22, 03 sty 2014

Do góry
mira napisał(a)

tego kwiatka nie znam nazwy albo zapomniałam - przywlekłam z pobliskiej łąki - jakie było moje zaskoczenie jak zobaczyłam takie na rabatach w Anglii / jak znajdę to tu dokleję/

To lepnica rozdęta.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:21, 03 sty 2014

Do góry
dominika_rew napisał(a)
Nie czekając na odpowiedź - wklejam

ooo wow, proszę o opis, co to za gatunki?
rozpoznaję lawendę i obwódkę bukszpanową, czy pod ścianą to zebrinus? ale co między kosodrzewiną i przed oknem?
Dwa ogrody 22:17, 03 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Tradycyjnie już w pierwszym dniu Nowego Roku wybieram się na spacer do lasu, bo raczej rzadko mam na to czas. To dąb, jedno z najstarszych drzew w lesie, związana jest z nim legenda o powstańcu styczniowym, a ludzie też nie zapominają...

Miałam Cię zapytać o coś bardziej przyziemnego, ale się wstrzymam.
Piękna i jak to u nas tragiczna historia.
Pocieszające jest, że pamięć trwa.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:16, 03 sty 2014

Do góry
Jeszcze raz ta mala lilia pixi

podoba mi się ta łodyga z listkami

potem była Anglia i jakoś trzeba było powrócić i do własnego ogrodu - i o dziwo powrót do ogrodu okazał się spokojny po prostu jak do domu

21 czerwca
pelargonia z młodej sadzonki - ta ok

te goździki kamienne lub żelazne /taką nazwę znam/ dostałam 2 lata temu wielką kupę czerwonych, potem przez rok nie było bo to dwuletnie rośliny i wysiała się fuksjowa ciemno różowa ponownie duża kupa - ciekawe jakie będą w tym roku kolory

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies