Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 19:44, 11 lut 2014

Mili, dziękuję. Odzew wspaniały. Każdy coś widzi. Zostawiam Wam wczorajszą robótkę. Pączki. Bardzo ważny wypiek w naszej kulinarnej tradycji. Karnawał. Myślałam o różach i łące średniowiecznej. Myśli mi się plątały i zazębiały.

Jasna obwódka wokół pączków oznacza, że są wyrobione. I choć made by hand tylko kilka razy w roku powoduje niestety, że trudno mi utrzymać standardyzację produktu i każdy pączek jest inny. Ale smakują tak samo. I niestety nie mają konfitury różanej w środku (tylko wiśniową i porzeczkową). Jeszcze mam za mało róż.

Rano już było widać ubytki towarowe:

monteverde 19:53, 11 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Mili, dziękuję. Odzew wspaniały. Każdy coś widzi. Zostawiam Wam wczorajszą robótkę. Pączki. Bardzo ważny wypiek w naszej kulinarnej tradycji. Karnawał. Myślałam o różach i łące średniowiecznej. Myśli mi się plątały i zazębiały.

Jasna obwódka wokół pączków oznacza, że są wyrobione. I choć made by hand tylko kilka razy w roku powoduje niestety, że trudno mi utrzymać standardyzację produktu i każdy pączek jest inny. Ale smakują tak samo. I niestety nie mają konfitury różanej w środku (tylko wiśniową i porzeczkową). Jeszcze mam za mało róż.

Rano już było widać ubytki towarowe:

Ale mi narobilaś oskomy tymi pączkami, zrobie na weekend jeszcze mam trochę różanej konfitury, którą zawsze łączę ze śliwkową a na tym słonecznym suchym miejscu posadziłabym łany liliowców od najwyższych do najniższych w stronę ścieżki

Alisonek 19:54, 11 lut 2014

To masz kolejny ubytek towaru porzeczkowy mi sie trafił..pyszności oblizuję sie
Dziękuję za poradę odnośnie śliwy, u siebie zadałam jeszcze pytanie, czy przekopywac ten obornik czy zostawić?
Pozdrawiam
agniecha973 19:56, 11 lut 2014

Mniam, też ze 2 tyg emu robiłam. Krótko były Najlepiej się smaży na tłuszczu roślinnym z aldika Nic nie wchłaniają tłuszczu.
ana_art 20:00, 11 lut 2014

o matuchno jakie pączulki
Madzenka 20:04, 11 lut 2014

O matko idę ćwiczyć...
monteverde 20:05, 11 lut 2014

agniecha973 napisał(a)
Mniam, też ze 2 tyg emu robiłam. Krótko były Najlepiej się smaży na tłuszczu roślinnym z aldika Nic nie wchłaniają tłuszczu.

ja dodaję spirytus, żeby tyle nie wchłaniały tłuszczu
agniecha973 20:08, 11 lut 2014

Ania, też dawałam do oleju i do ciasta, ale uwierz mi, nie ma porównania!
Kondzio 20:08, 11 lut 2014

Ale robisz smaka a ja na djecie hi hi hi
Pszczelarnia 20:21, 11 lut 2014

Tłuszcz - do pączków (nie po pączkach): nie mam Aldika. Kiedyś kupiłam jakiś smalec (pominę milczeniem producenta, bo nawet nie wiadomo, czy to on był we własnej osobie sprawcą tego tłuszczu o nazwie smalec) i podczas smażenia prawie zemdlałam. Tak mam przy niektórych zapachach. A wierzcie mi, że z nimi jestem oswojona.

Taki związek pączków z ogrodem. To, żeby jeszcze umilić nam czas oczekiwania na wiosnę.