Kasiu, to ja dziekuję, że mie tak miło ugościłaś
Cieszę się, że naleweczka smakuje
Wizyta w Twoim ogrodzie była wisienką na torcie wczorajszego dnia Bardzo chciałam zobaczyć jak rozplanowałaś przestrzennie wszystkie rabaty. Na zdjęciach nie da się tego zobrazować. I powiem, że zrobiłaś to mistrzosko. Ogród Twój jest pełen ścieżek wśród zieleni i kwiatów. Ilość drzew, krzewów i bylin jest oszałamiająca. To była bardzo przyjemna wizyta
Frontowa pięknie się rozrasta Bardzo mnie to cieszy Trzcinniki są sztywne, u mnie się nie kładą. Powinny stać również u Ciebie.
Na jesień mogłabyś pomiędzy Seslerie dodać jeszcze Allium Globemaster. Pięknie wyglądają również gdy przekwitną. One są dość drogie, ale fajnie się mnożą. Na początek mogłabyś posadzić pojedyńcze cebule w trzech miejscach, trójkącie, a za 4 lata będziesz tam miała piękne kępy.
Czy mogę prosić o pomoc w identyfikacji problemów.
Co powoduje takie nacieki wzdloz nerwow lisci? Na chlorozę mi to nie wygląda bo ona obejmuje obszar pomiędzy nerwami a tu widać wyraźnie, że kolor idzie wzdłuż nerwow ... czy to jakis pasożyt, grzyb,niedobór?
Zauważyłam też gdzieniegdzie takie kuleczki na włoskach przyczepione do spodniej strony lisci.... mam to w malutkich ilościach i na różach i na hortensjach ...
Przeglądałam jeszcze raz Twoje roślinki i dopiero zauważyłam kształt z rojników, ja tu widzę misia na pleckach, no ewentualnie żółwika To specjalnie czy niechcący?
Rzuciłam się też na chwasty . Masa tego jest szczególnie na górce od strony południowej. Ale kilka o dziwo wylądowało w wazonie. Nie wiem co to jest ,trochę się obsypuje, ale mi się podoba