Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Napia 13:12, 09 sty 2023

Anda napisał(a)

Dzięki Aga Może nie znajdę? Pomogę Ci szukać

Anda 13:32, 09 sty 2023

Wiosna niechybnie się zbliża, bo co chwile czytam tu o zakupach internetowych. Ja też dołączyłam do grupy zakupocholików Nasiona kupiłam już w grudniu, a w weekend i dziś jeszcze parę roślinek, których prawdopodobnie nie dostanę u mnie w szkółce

Lista z pierwszego sklepu:

Helleborus x glandorfensis Ice N’ Roses ‘ Bianco ‘
Helleborus x glandorfensis Ice N’ Roses ‘ Early Rose ‘
Helleborus x hybridus ‘ SP Conny ‘
Hepatica transsilvanica
Hepatica transsilvanica Winterfreude AH

Lista z drugiego:

Oenothera speciosa 'Alba'
Salvia officinalis 'Purpurascens'
Polemonium Hybride 'Lambrook Mauve'
Monarda Fistulosa-Hybride 'Elsie's Lavender'
Euphorbia x martinii
Echium vulgare
Hesperis matronalis 'Alba'
Dianthus carthusianorum
Campanula glomerata 'Caroline'

Nasionka kupione w grudniu:

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 14:32, 09 sty 2023

O zakupy, to co lubię

No i jeszcze lekcja łaciny Widzę, że zamówiłaś cuda Szałwię purpurascens.. W wakacje się w niej zakochałam w ogrodach Hortulus. Przepiękne poduchy, a wręcz kołderki z niej były
Anda 14:38, 09 sty 2023

Rojodziejowa napisał(a)
O zakupy, to co lubię

No i jeszcze lekcja łaciny Widzę, że zamówiłaś cuda Szałwię purpurascens.. W wakacje się w niej zakochałam w ogrodach Hortulus. Przepiękne poduchy, a wręcz kołderki z niej były

Liczę właśnie na te poduchy
Mam jeszcze otwartą stronkę z piwoniami, ale poczekam do maja i najpierw tam pojadę zobaczyć wszystko na żywo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Szymka 15:10, 09 sty 2023

Biały, pachnący wiesiołek jest cudny. miałam wiele lat i nie wiem czy jesienią nie przekopałam. Rozrasta się rozłogami więc jest nadzieja,że coś zostało.

Żmijowiec, ale czerwony wysiałam w tamtym roku. Urosły piękne rozety. W tym roku będę wypatrywać kwiatów. Zwyczajny sieje się przed moim ogrodem, ciągle zapominam zebrać nasiona.

Rośliny wyhodowane z nasion dają wiele satysfakcji
Juzia 15:48, 09 sty 2023

A tu już stówka pykła!

Dwieście lat!
hehe
Kordina 16:16, 09 sty 2023

No widzicie dziewczynki, dzięki Wam dowiedziałam się, ze moja szałwia lekarska to purpurascens jednak łacina to brzmi dumnie, lepiej niż szałwia purpurowa a Echium vulgare czyli żmijowiec zwyczajny u mnie na łąkach, nawet zastanawiałam się nad jego zaadaptowaniem
Przez Was w tym Ogrodowisku muszę sprawdzić wszystkie rośliny po kolei i coraz bardziej się rozwijam jak tasiemka
Juzia zastanawiałam się komu pykła stówka, bo nikt nie wygląda
Rojodziejowa 16:28, 09 sty 2023

Jak można kupić na żywo piwonie, to zazdraszczam Ja kupuję pp zdjęciach w internetach, a z tym wiadomo, bywa różnie

Aż też poszukam nasion tej szałwii. Nawet jak zdechnie po zimie, to jka ją chwilkę będę mieć to będzie cieszyć

Sto stówek i więcej!
Martka 17:30, 09 sty 2023

Apetyczne to zdjęcie z nasionkami i lista także zagrzewa do boju Wysiewy dają ogromną satysfakcję, tego nie można przegapić
Mgduska 22:09, 09 sty 2023

Ja mam tego ciemiernika Conny, a żmijowce jak Bożena - dzikie Ziemię mam taką, że i w ogródku się sieją, a lubią jałowo i sucho.
Małe to zdjęcie!