Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 22:57, 08 sty 2023

Znacie szałwię April Night? Bo widzę ją w sześciopaku ciut taniej, więc poszłaby akurat przed dalie. Tylko ona chyba dość mało popularna

A i chwalę się - namaniam sobie zrębki. Zcieszyłabym się mocno, gdyby się udało
Mgduska 08:48, 09 sty 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Spodobały mi się też te Coral Lavender, a jedyna dostępna opcja to pińcet!

Pińcet to dużo, chyba, że bardzo Ci się podoba ta odmiana - nasiona lwiej paszczy są długo zdatne do siania, więc miałabyś ją parę lat w ogródku.
anpi 12:25, 09 sty 2023

Wpadłam rozejrzeć się po Twoim ogródku, ale wybiórczo trafiłam na zakupy, zakupy i zakupy oraz wnętrzności zombi i paluchy wiedźmy
Czyli to co sama lubię: roślinki i ciasta!
W wolniejszej chwili zagłębię się bardziej...
... wysokościowe prace na skarpie może już widziałam???

Rojodziejowa 14:17, 09 sty 2023

Mgduska napisał(a)

Pińcet to dużo, chyba, że bardzo Ci się podoba ta odmiana - nasiona lwiej paszczy są długo zdatne do siania, więc miałabyś ją parę lat w ogródku.

To astry są. Też tyle są zdatne? Generalnie właśnie jak z tą przydatnością nasion muszę poczytać
Rojodziejowa 14:22, 09 sty 2023

anpi napisał(a)
Wpadłam rozejrzeć się po Twoim ogródku, ale wybiórczo trafiłam na zakupy, zakupy i zakupy oraz wnętrzności zombi i paluchy wiedźmy
Czyli to co sama lubię: roślinki i ciasta!
W wolniejszej chwili zagłębię się bardziej...
... wysokościowe prace na skarpie może już widziałam???

Tak, prace wysokościowe to u mnie
No i sporo zakupów. Ciężej w tym pitoleniu jakieś fotki ogrodu znaleźć Dział „projektowanie ogrodów” zobowiązuje.
W sumie ze trzy fotki na krzyż może by wybrał na wizytówkę, choć byłaby to bieda wersja
Wiaan 14:33, 09 sty 2023

Asia ja z Twoimi zakupami nie nadążam ale jestem bardzo ciekawa efektów
agapant 14:39, 09 sty 2023

Ja też nie nadążamale może to starość
Ja potrzebuje nasiona aminka, może w Twoich sklepach jest dostępny?
Mgduska 15:00, 09 sty 2023

Rojodziejowa napisał(a)

To astry są. Też tyle są zdatne? Generalnie właśnie jak z tą przydatnością nasion muszę poczytać

Aaa, to nie wiem
Groszki pachnące wg mojego doświadczenia szybko się starzeją. Astrów nie znam, raz siałam, ale się nie polubiliśmy.
Rojodziejowa 16:21, 09 sty 2023

agapant napisał(a)
Ja też nie nadążamale może to starość
Ja potrzebuje nasiona aminka, może w Twoich sklepach jest dostępny?

Jest aminek Wysyłam linka na priv
Rojodziejowa 16:22, 09 sty 2023

Wiaan napisał(a)
Asia ja z Twoimi zakupami nie nadążam ale jestem bardzo ciekawa efektów

No niewiadomo jakich to na razie nie ma
1. Piwonie
2. Dalie

i składam niedługo zamówienie na nasiona i inne roślinki dopełniające (szałwię najprawdopdobniej)

Miejsce na dalie mniej więcej na razie wygląda tak (wklejone miskanty i wiśnia :

Jeden rząd miskantów rosi jest w linii z wiśnią kanzan, drugi rząd mniejszych nn jest przy siatce.
Jakoś tu myślę, żeby polecieć żywopłotem z ligustru. Tylko zastanawiam się, czy jedną linią, czy przypadkiem nie przesunąć go względem miskantów trochę i ewentualnie zrobić z niego dwa pasy - jeden za, drugi przed miskantami, przesunięte względem nich. Spróbuję to jakoś wyrysować. Jedna część co prawda będzie zasłonięta miskantami od pewneg momentu, ale za to wiosną byłoby to jakieś urozmaicenie.