Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 19:35, 10 paź 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Bardzo ładnie widoki pięknie uchwyciłaś te trawy, niby nie one na pierwszym planie a jednak królują

Dziękuję Basiu. Bo sesleria o tej porze aż bije w oczy. Dobrze jej tutaj a ja bardzo to miejsce lubię
Dębowe zakątki 19:29, 10 paź 2022

Do góry
iwona_d napisał(a)
Aniu co prawda z opóźnieniem, ale również szczerze gratuluję wystawy. Bardzo podziwiam osoby, które mają takie zdolności. Niestety u mnie z tym tragedia. A Twój ogród w jesiennej odsłonie jak zwykle zachwyca. Mam nadzieję, że w końcu uda nam się jakoś spotkać.
Pozdrawiam

Iwonko ja też ostatnio z opóźnienie różne rzeczy robię .Taki czas.
Dziękuję bardzo
Każdy ma jakiś talent. Ty jesteś matematyk, A ja nie jestem matematyczna.
mój ogród ma jeszcze sporo do zrobienia, przerobienia i jakoś to się ciągle wlecze.
Ech szkoda, że mieszkasz z drugiej strony Chełma.
Niby blisko a czasami tak daleko
Już sama nie wiem czy mam w tym sezonie się uda spotkać. Raczej nie .Szkoda.

Ogródek Kasipod 19:04, 10 paź 2022

Do góry
W ubiegły weekend nie podziałałam ogrodowo, brakuje czasu
Jesiennie się robi

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 19:03, 10 paź 2022

Do góry

Świdośliwy za to chyba w apogeum

I z tym obrazkiem koniec
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:59, 10 paź 2022

Do góry

Derenie Kousa jeszcze z owockami choć już je gubią. Jeśli utrzyma się słoneczna pogoda za dwa, trzy dni powinny być cudnie wybarwione

Zieleń, drewno i antracyt 18:58, 10 paź 2022

Do góry

Już masz piękny spektakl a kolczaste maluszki tak się wpasowały w Twój ogród białe kosmosy? na ostatnim zdjęciu wyglądają bardzo fajnie, z tym żółtym środkiem takie cudeńka
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:52, 10 paź 2022

Do góry

Dębowe zakątki 18:51, 10 paź 2022

Do góry
April napisał(a)
Aniu, powolutku nadrabiam po chorobie bytność w wątkach Słabo mi jeszcze idzie. Ale jak zwykle twoimi zdjęciami się zachwyciłam. Furczak Gołąbek extra. U mnie to rzadki gość.
Życzę dużego zainteresowania twoimi pracami na wystawie
A co do rdestów to przypomnij się wiosną to wyślę ci siewki swoich. Niektóre, jak Blackfield zaczęły się wysiewać. Mam też biały rdest Alba, pewnie nie pamiętasz. Nie pamiętam żeby się wysiał ale wiosną może coś pod nim będzie. Tylko przypomnij bo ja mam krótką pamięć

Jolu cieszę się, już wracasz do sił po tej chorobie. Mam nadzieję, że jest już ok ?
Dziękuję bardzo
Fruczak u mnie jest często, tylko ja nie zawsze jestem blisko z aparatem.
O, to fajnie, że ci się te rdesty juz wysiewają. Ja jestem oczywiście bardzo chętna na siewki.
I jak też nie zapomnę to ci się przypomnę.

Mam nowego kolumnowego klona CRIMSON SENTRY .
Kilka dni stoi w doniczce. I jeszcze nie mogę się zdecydować, gdzie go posadzić
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:45, 10 paź 2022

Do góry

Zieleń, drewno i antracyt 18:38, 10 paź 2022

Do góry
Pogoda była idealna do prac ogrodowych, ale jak usiadłam na ławce koło szklarni i słoneczko przyjemnie zaczęło przygrzewać, to nie mogłam się podnieść przez długi czas. Do tego heliotrop roztaczał przyjemny aromat migdałów, dużo bardziej intensywny niż latem. Z letargu wybudził mnie maluch buszujący po wiejskiej

Jeszcze tylko jeden kadr z hamakowej i koniec zamęczania zdjęciami

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:38, 10 paź 2022

Do góry
Front

Rondo z trochę innej perspektywy

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 18:34, 10 paź 2022

Do góry
Coraz bliżej

Zieleń, drewno i antracyt 18:27, 10 paź 2022

Do góry
Grujecznik już w połowie bez liści, za to ciasteczkami pachnie cała stara część ogrodu
Orzech też się pospieszył ze zrzutem, ale z wygrabianiem liści czekam aż opadnie całość.

Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 18:27, 10 paź 2022

Do góry
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:26, 10 paź 2022

Do góry
Nim odpowiem na Wasze posty nowa porcja zdjęć póki jeszcze się wgrywają

Rdesty na kwaśnej w bardzo trudnych warunkach. O dziwo nawet rosną

Ogrodówki w nowym miejscu piękne. Teraz już przybrały jesienne wybarwienia

Szkoda, że hosty takie wrażliwe na przymrozki. Zaraz pewnie ta cudna żółć zniknie. Dziś w nocy było u nas tylko 2 stopnie powyżej zera

Derenie Sibrica już prawie rozebrane. Troszkę tylko liści na samych końcach. Za to pędy przejęły teraz rolę ozdobną

Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 18:24, 10 paź 2022

Do góry
dzień dobry
Proszę o pomoc, moje świerki serbskie chorują, nie wiem, co to może być. Świerki sadzone 6 lat temu, mają teraz około 3-4 m.
Tworzą żywopłot i praktycznie na każdym widać brązowienie igieł i opadanie. Przy czym igły brazowieją w środku, od dołu, patrząc z daleka, nawet słabo to widać. Jak się rozchyli gałęzie, to katastrofa. Dodatkowo szyszki są oblepione czymś białym, jakby cukrem, w niektórych miejscach przy pniu wycieka coś z gałązek. Co to może być? Boję się, że mi padną zupełnie
Zieleń, drewno i antracyt 18:18, 10 paź 2022

Do góry
Została mi jeszcze porcja weekendowych słonecznych zdjęć.
Różanka, teraz królują na niej astry. Świdośliwy i hortensja dodają ciepłych barw.

Inne drzewa(właściwie drzewka) w ogrodzie też już kolorowe. Za parę lat będę miała prawdziwy spektakl barw

Ogród Nebel 18:17, 10 paź 2022

Do góry
Październikowe klimaty tego roku w moim ogrodzie.

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:04, 10 paź 2022

Do góry
Kolejne czochy posadzone
Cebule wielkie Odmiana Giganteum. Ciekawa ich jestem

Pierwszy raz kopałam dołki szpadlem
Na głębokość 30cm sucho jak pieprz, mogłoby popadać .

9 szt. posadziłam na tą rabatę przy chodniku.

A 3szt.w przedogródku .
Czosnki drogie więc nie kupiłam dużo, ale liczę że będą się mnożyć
Ogród Nebel 17:19, 10 paź 2022

Do góry
Trzmielina omszała/ognisty krzak/. Mam 3 odmiany tej rośliny. Każda inaczej, przepięknie się wybarwia, ale niestety na bardzo krótko.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies